Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem v 7. měsíci, nemůžu už pořádně spát, protože mrňousek pořád hrozně kope. Jsem jak chodící mrtvola
a nemám tím pádem moc sílu se nějak víc hejbat, natož chodit na dlouhé procházky… máte nějaký tip na to, co dělat s manželem, který je blázen do sportů? Aby se nenudil on a já neměla pocit, že mě zas nechává doma samotnou ať si dělám, co se mi zlíbí, když s ním „nic nemůžu“? Napadá vás nějaká společná aktivita, kterou s pupkem zvládnu a sportovec se vybije?
@lizinka28 leda by s tebou posiloval jako s činkou, zátěž se bude přidává automaticky a plynule ![]()
Partnerství je kompromis, i sportovec může trávit s těhotnou přítelkyní čas nesportovně a těhotná přítelkyně si může trochu posedět doma, protože s maličkým miminkem bude zřejmě stejně sedět ![]()
@lizinka28 podle mě si zvykejte. Manžel bude i nadále sportovat a ty většinu času prosedíš doma s miminem. společných aktivit ubyde.
@lizinka28 Asi jak píše Gladys, bych se vyprdla na nějaké aktivity, poslední trimestr prostě je náročný, máš právo na odpočinek a přizpůsobovat by se chvíli mohl pan sportovec.
Do ničeho bych se příliš nepouštěla, už jen kvůli změny těžiště (tvého), ať sebou někde nešvihneš.
Nebo procházky a chlap může kolem tebe běhat kolečka ![]()
Udělej mu pěkné fotky třeba ![]()
Já jsem ve 36 tt a přítel je taky blázen do sportu… Nechávám ho a on zase se mnou dělá " aktivity " ktere zvládám… ( koukání na filmy, krátké procházky, atd ) je to o kompromisu ´… A s mimískem budeš úplne mimo jeho aktivity s tím počítej… ![]()
@lizinka28 společná? no nwm, aktivního sportovce jentak nezabavíš. Vyhraďte si dny, kdy jste spolu a dny, kdy si může dělat co chce, jinak ho to možná přestane bavit.. Ty spíš odpočívej, no ni ![]()
No to mě tak jediné napadlo… že si vezme ty své milované brusle a bude jezdit kolem mě
Nevím no.. je mi to líto, mám ze sebe hroznej pocit, že nemůžu dělat něco s ním, na druhou stranu mám vztek na něj, že nedokáže sedět chvíli se mnou na zadku… Pořád plánoval, jak budeme všechno dělat spolu a pak s miminkem, ale už to vidím, jak mě s ním vždycky nechá doma a pojede si po svých.. Nechci na něj být protivná, na jednu stranu ho chápu, ale na druhou je to přeci naše dítě - ne jen mé.. tak by se měl taky starat. Já nevím, proč jsou ti chlapi většinou takoví sobci. Nějak mám z toho náladu pod psa ![]()
Teď je právě pořád někde v čudu a zas to plánuje na neděli.. beze mě. Tak nevím, co už mu na to říct. Nechci být za semetriku, ale chci být taky občas s ním ![]()
At si pan manzel zvyka. Muj je taky hodne aktivni, v prvnim tehu jsme spolu jeste v osmem mesici jezdili na kole a chodili na dlouho vyslapy. Ted koncim 6.mesic a na kole uz nejezdim od konce 4. Proste to nejde, na dlouhe prochazky taky nechodime, max tak 4km a funim jak masina. Proste ji tehotna, jiny stav se tomu nerika jen tak. Udelejte kompromis-jednou at si on zaridi svuj program, podruhe budte spolu a delejte neco, co tobe vyhovuje.
@lizinka28 píše:
Teď je právě pořád někde v čudu a zas to plánuje na neděli.. beze mě. Tak nevím, co už mu na to říct. Nechci být za semetriku, ale chci být taky občas s ním
ať se přizpůsobí taky on tobě. Co až bude mimčo, budeš tu brečet, že je věčně pryč a ty doma sedíš s mimčem. Jak si to nastavíš teď, tak to bude ![]()
Ja jsem v minulem tehu jeste dost sportovala a v sedmem mesici si vybavuji, ze mne nevadil a docela jsme se u toho oba vyblbli, badminton. V hale, normalne sportovni. Samozrejme mne moc neprohanel a spis mi nahraval, zato ja se snazila, aby vymetal vsechny rohy a poradne se uhonil
Casto jsme take hrali ctyrhru a muj kolega behal trochu i za mne ![]()
Jinak asi nic u ceho ho odrovnas, to nevim, ale napada mne zajit nekam za hezkeho pocasi na petanque nebo stolni tenis. Hlavne pozor na hranu stolu ![]()
A jinak mu to treba jeste jednou u sklenky vina vysvetli a domluvte se, vsak se nejak dohodnete. Holky maji pravdu, pak s mimcem budes chtit, aby jste byli spolu jeste vic. Ale to urcite bude s tim sportem lepsi, poridite vozitko za kolo, nositko pro vylety a mima jsou venku fakt stastny.
No máte pravdu, holky… do breku je mi tu už dneska (což teda není nic moc divného, protože co jsem těhotná, tak mě rozhodí každá blbina), tak to s ním zkusím nějak probrat. Na to, že jsme svoji týden, a od té doby jsem ho viděla doma pořádně dvakrát, by snad mohl nějak zareagovat… Jinak je zlatej, ale s těma jeho zaječíma úmyslama bývaly vždycky problémy. A nemožná si připadám já, protože já jsem ta, která je teď méně pohyblivá a aktivní ![]()
Taky doufám, že to pak s mimčem třeba bude lepší… dostane ho na záda a ať se s ním pro změnu tahá on ![]()
Jestli jsi v 7.měsíci, tak máte s mužem ještě 2 měsíce čas na to, aby ste si zvykli — že už to prostě nikdy nebude jako dřív, prostě mu nebudeš stačit.
pro nás oba to byl taky šok jak blázen. v 6.měsíci jsme ještě byli ve slovinských alpách na náročných túrách, ale pak už to šlo s kopce.
a moc nedoufej, že porodíš a budeš jako rybička.
možná jo, ale možná taky ne.
já byla po porodu ráda, že jakž takž srůstám a že máme živé dítě. zvrtnout se může cokoliv.
takže se rači připravujte na životní změnu.
snaha o život „jako před dítětem“ je jistě hezká, ale taky může být velice frustrující
@lizinka28 píše:
No máte pravdu, holky… do breku je mi tu už dneska (což teda není nic moc divného, protože co jsem těhotná, tak mě rozhodí každá blbina), tak to s ním zkusím nějak probrat. Na to, že jsme svoji týden, a od té doby jsem ho viděla doma pořádně dvakrát, by snad mohl nějak zareagovat… Jinak je zlatej, ale s těma jeho zaječíma úmyslama bývaly vždycky problémy. A nemožná si připadám já, protože já jsem ta, která je teď méně pohyblivá a aktivní
Taky doufám, že to pak s mimčem třeba bude lepší… dostane ho na záda a ať se s ním pro změnu tahá on
PROSIM za to dítě, informujte se dopředu o ZÁSADÁCH ZDRAVÉHO NOŠENÍ
můžete mít viselce, který bude chudák za rozkrok viset v klokance nebo v krosničce…
nebo nosit ergonomicky, aby se dítě správně vyvíjelo a ještě si společně užívat svoji blízkost
viz. www.nosenideti.cz
A ještě jsem Ti chtěla napsat, že já jsem to taky mnohokrát obulela
manžel je prostě aktivní a já už ne. nejde to a lámat to přes koleno nebudu.
ale díky tomu, že jsme miminko nosili v šátku (zdravě nosit se dá i v „ergonomickém nosítku“ - hlavně ne kulotrhy=klokanky), jsme toho v jeho prvním roce obešli hrozně moc, hory, skály… bylo to moc hezké.
při kojení máš jídlo všude se sebou, tak to bylo super