Aktivita v posledním trimestru

113
16.8.13 17:47

fyzická aktivita v posledním trimestru

Ahoj holky,
jsem v 7. měsíci, nemůžu už pořádně spát, protože mrňousek pořád hrozně kope. Jsem jak chodící mrtvola :zed: a nemám tím pádem moc sílu se nějak víc hejbat, natož chodit na dlouhé procházky… máte nějaký tip na to, co dělat s manželem, který je blázen do sportů? Aby se nenudil on a já neměla pocit, že mě zas nechává doma samotnou ať si dělám, co se mi zlíbí, když s ním „nic nemůžu“? Napadá vás nějaká společná aktivita, kterou s pupkem zvládnu a sportovec se vybije?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
16.8.13 17:49

@lizinka28 leda by s tebou posiloval jako s činkou, zátěž se bude přidává automaticky a plynule :twisted:
Partnerství je kompromis, i sportovec může trávit s těhotnou přítelkyní čas nesportovně a těhotná přítelkyně si může trochu posedět doma, protože s maličkým miminkem bude zřejmě stejně sedět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
16.8.13 17:51

@lizinka28 podle mě si zvykejte. Manžel bude i nadále sportovat a ty většinu času prosedíš doma s miminem. společných aktivit ubyde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
16.8.13 17:53

@lizinka28 Asi jak píše Gladys, bych se vyprdla na nějaké aktivity, poslední trimestr prostě je náročný, máš právo na odpočinek a přizpůsobovat by se chvíli mohl pan sportovec.
Do ničeho bych se příliš nepouštěla, už jen kvůli změny těžiště (tvého), ať sebou někde nešvihneš.

Nebo procházky a chlap může kolem tebe běhat kolečka :mrgreen:
Udělej mu pěkné fotky třeba :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663
16.8.13 17:55

Já jsem ve 36 tt a přítel je taky blázen do sportu… Nechávám ho a on zase se mnou dělá " aktivity " ktere zvládám… ( koukání na filmy, krátké procházky, atd ) je to o kompromisu ´… A s mimískem budeš úplne mimo jeho aktivity s tím počítej… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.8.13 17:59

@lizinka28 společná? no nwm, aktivního sportovce jentak nezabavíš. Vyhraďte si dny, kdy jste spolu a dny, kdy si může dělat co chce, jinak ho to možná přestane bavit.. Ty spíš odpočívej, no ni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.8.13 18:00

No to mě tak jediné napadlo… že si vezme ty své milované brusle a bude jezdit kolem mě :-D Nevím no.. je mi to líto, mám ze sebe hroznej pocit, že nemůžu dělat něco s ním, na druhou stranu mám vztek na něj, že nedokáže sedět chvíli se mnou na zadku… Pořád plánoval, jak budeme všechno dělat spolu a pak s miminkem, ale už to vidím, jak mě s ním vždycky nechá doma a pojede si po svých.. Nechci na něj být protivná, na jednu stranu ho chápu, ale na druhou je to přeci naše dítě - ne jen mé.. tak by se měl taky starat. Já nevím, proč jsou ti chlapi většinou takoví sobci. Nějak mám z toho náladu pod psa :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.8.13 18:02

Teď je právě pořád někde v čudu a zas to plánuje na neděli.. beze mě. Tak nevím, co už mu na to říct. Nechci být za semetriku, ale chci být taky občas s ním :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.8.13 18:06

At si pan manzel zvyka. Muj je taky hodne aktivni, v prvnim tehu jsme spolu jeste v osmem mesici jezdili na kole a chodili na dlouho vyslapy. Ted koncim 6.mesic a na kole uz nejezdim od konce 4. Proste to nejde, na dlouhe prochazky taky nechodime, max tak 4km a funim jak masina. Proste ji tehotna, jiny stav se tomu nerika jen tak. Udelejte kompromis-jednou at si on zaridi svuj program, podruhe budte spolu a delejte neco, co tobe vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.8.13 18:10
@lizinka28 píše:
Teď je právě pořád někde v čudu a zas to plánuje na neděli.. beze mě. Tak nevím, co už mu na to říct. Nechci být za semetriku, ale chci být taky občas s ním :(

ať se přizpůsobí taky on tobě. Co až bude mimčo, budeš tu brečet, že je věčně pryč a ty doma sedíš s mimčem. Jak si to nastavíš teď, tak to bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
16.8.13 19:17

Ja jsem v minulem tehu jeste dost sportovala a v sedmem mesici si vybavuji, ze mne nevadil a docela jsme se u toho oba vyblbli, badminton. V hale, normalne sportovni. Samozrejme mne moc neprohanel a spis mi nahraval, zato ja se snazila, aby vymetal vsechny rohy a poradne se uhonil ;) Casto jsme take hrali ctyrhru a muj kolega behal trochu i za mne :))
Jinak asi nic u ceho ho odrovnas, to nevim, ale napada mne zajit nekam za hezkeho pocasi na petanque nebo stolni tenis. Hlavne pozor na hranu stolu :)
A jinak mu to treba jeste jednou u sklenky vina vysvetli a domluvte se, vsak se nejak dohodnete. Holky maji pravdu, pak s mimcem budes chtit, aby jste byli spolu jeste vic. Ale to urcite bude s tim sportem lepsi, poridite vozitko za kolo, nositko pro vylety a mima jsou venku fakt stastny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
16.8.13 19:51

No máte pravdu, holky… do breku je mi tu už dneska (což teda není nic moc divného, protože co jsem těhotná, tak mě rozhodí každá blbina), tak to s ním zkusím nějak probrat. Na to, že jsme svoji týden, a od té doby jsem ho viděla doma pořádně dvakrát, by snad mohl nějak zareagovat… Jinak je zlatej, ale s těma jeho zaječíma úmyslama bývaly vždycky problémy. A nemožná si připadám já, protože já jsem ta, která je teď méně pohyblivá a aktivní :(
Taky doufám, že to pak s mimčem třeba bude lepší… dostane ho na záda a ať se s ním pro změnu tahá on :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.8.13 19:56

Jestli jsi v 7.měsíci, tak máte s mužem ještě 2 měsíce čas na to, aby ste si zvykli — že už to prostě nikdy nebude jako dřív, prostě mu nebudeš stačit.

pro nás oba to byl taky šok jak blázen. v 6.měsíci jsme ještě byli ve slovinských alpách na náročných túrách, ale pak už to šlo s kopce.

a moc nedoufej, že porodíš a budeš jako rybička.
možná jo, ale možná taky ne.
já byla po porodu ráda, že jakž takž srůstám a že máme živé dítě. zvrtnout se může cokoliv.

takže se rači připravujte na životní změnu.

snaha o život „jako před dítětem“ je jistě hezká, ale taky může být velice frustrující

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.8.13 19:58
@lizinka28 píše:
No máte pravdu, holky… do breku je mi tu už dneska (což teda není nic moc divného, protože co jsem těhotná, tak mě rozhodí každá blbina), tak to s ním zkusím nějak probrat. Na to, že jsme svoji týden, a od té doby jsem ho viděla doma pořádně dvakrát, by snad mohl nějak zareagovat… Jinak je zlatej, ale s těma jeho zaječíma úmyslama bývaly vždycky problémy. A nemožná si připadám já, protože já jsem ta, která je teď méně pohyblivá a aktivní :(
Taky doufám, že to pak s mimčem třeba bude lepší… dostane ho na záda a ať se s ním pro změnu tahá on :)

PROSIM za to dítě, informujte se dopředu o ZÁSADÁCH ZDRAVÉHO NOŠENÍ

můžete mít viselce, který bude chudák za rozkrok viset v klokance nebo v krosničce…
nebo nosit ergonomicky, aby se dítě správně vyvíjelo a ještě si společně užívat svoji blízkost

viz. www.nosenideti.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.8.13 20:01

A ještě jsem Ti chtěla napsat, že já jsem to taky mnohokrát obulela
manžel je prostě aktivní a já už ne. nejde to a lámat to přes koleno nebudu.

ale díky tomu, že jsme miminko nosili v šátku (zdravě nosit se dá i v „ergonomickém nosítku“ - hlavně ne kulotrhy=klokanky), jsme toho v jeho prvním roce obešli hrozně moc, hory, skály… bylo to moc hezké.
při kojení máš jídlo všude se sebou, tak to bylo super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky