Morče a těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
115
17.8.13 08:14

Máme doma spoustu zvířat a když jsem otěhotněla, radši si zavolala na veterinu (v tvém případě bych si vyhledala odborníky na hlodavce). Za zeptání u odborníků nic nedáš a budeš klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.8.13 08:15

Toxu údajně v Česku přenáší asi třetina populace a ani s těmi kočkami to už nebude tak žhavé:
„Při kontaktu s kočkou velké riziko nehrozí. Vajíčka prvoka se v jejím trusu objevují jen asi dva týdny během celého kočičího života. Od koček chovaných v bytě riziko nákazy prakticky nehrozí, horší jsou toulavé kočky, které si udělají záchod na vašem záhoně nebo v seníku.“ - prof. Flegr

U morčete z dobrého chovu bych se nebála ničeho. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.8.13 08:20

Já bych se toho vůbec nebála, chováme králíky, v době, kdy jsem byla těhotná jsme jich měli opravdu hodně a normálně jsem se o ně starala, čistila kotce atd. Pokud budeš dodržovat normální hygienické návyky, tedy po manipulaci se zvířetem se umyješ, tak nevidím problém. Ono se i s toxoplazmozou hodně nadělá ale podle mě ji spíš chytíš ze špatně umyté zeleniny nebo z nedostatečně tepelně upraveného masa.
Ale jak už tu bylo psáno, pohledala bych chovatele, ve zverimexech to fakt není ono, zvlášť morčata a králíci bývají nemocní a často umírají pár dní po tom, co je přineseš domů :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
17.8.13 08:22

@Verca1989 Nebo morče/králík/křeček/potkan porodí. Takových historek znám ze základky a gymplu nepočítaně. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
17.8.13 08:26
@Litta píše:
@Verca1989 Nebo morče/králík/křeček/potkan porodí. Takových historek znám ze základky a gymplu nepočítaně. :lol:

jojo, taky mám podobnou zkušenost :) Já zas měla doma křeččí holku a chtěla jsem ještě jednu, tak jsem pro ni taky byla ve zverimexu a dopadlo to tak, že jsme během pár týdnů měli o 6 křečků víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.8.13 08:49

Starala jsem se těhotná o morče i o kočku a OK
(a kupte ty morčata dvě, je to lepší… samotné docela trpí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3069
17.8.13 08:57

Nemám sice doma morčata ale pískomily a to rovnou celou chovnou stanici, a nikdy jsem si nepřipouštěla že bych od nich mohla chytit alergii nebo cokoliv jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1039
17.8.13 09:16

U nás v rodině máme morčata celý život a jsme všichni zdravý :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
17.8.13 09:35

Kočka, morče, je to naprosto jedno. Vykašli se na pověry a babské tlachy, zvíře pořiď, dodržuj klasicky hygienu a neřeš :). A gratuluji :).

• Citovat
  • Upravit
13073
17.8.13 10:07

.

Příspěvek upraven 03.02.14 v 19:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
17.8.13 10:50

Jezis to jsou zase dotazy :roll: ne nic se ti nestane, víš kolik lidí má tolik všemožných zvířat. Buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
17.8.13 12:23
@Antonie Bolavá píše:
no to by mě právě zajímalo, co mi hrozí od hlodavce.

nehrozí Ti vůbec nic. Akorát netahejte morčata ven a vem ho od prověřeného chovatele.. A až mu budeš dávat trávu, tak umýt, pak aji ruce (venku nikdy nevíš).. ale morče, jako takové, není nositelem, tedy pokud bylo doma :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.8.13 12:05
@Safiye píše:
Jezis to jsou zase dotazy :roll: ne nic se ti nestane, víš kolik lidí má tolik všemožných zvířat. Buď v klidu ;)

Jak zase? Máš 159 příspěvků :lol: Nepřipadá mí to tak hloupý dotaz jako „jsem těhotná?“. Tohle nevím, nejsem lékař ani veterinář. Proto se ptám :roll:
Ostatním děkuji, já jsem se právě tohle taky dočetla, ale chtěla jsem zkušenosti chovatelů, příp. jestli se na to někdo neptal veterináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
24.8.13 13:10

@Antonie Bolavá a co je na 159 příspěvkách? Chodím sem už déle, jen jsem si udělala registraci nedávno a nesedím tu nonstop zase ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
24.8.13 16:16
@Safiye píše:
@Antonie Bolavá a co je na 159 příspěvkách? Chodím sem už déle, jen jsem si udělala registraci nedávno a nesedím tu nonstop zase ;)

nic na nich není. Stejně jako není nic na mojí otázce, co by někomu muselo vadit. Tohle téma jsem tu nikde nenašla a pokud jde o toxu, tak jsem našla protichůdné informace, proto se na to ptám. Jestli máš odborné informace jak to s ní je, budu ti za ně vděčná, pokud ne, tak děkuji za „erudovanou odpověď“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí