Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Uz jsem vytočená, normálně odmítám chodit ven na nákupy, projít se a nebo na návštěvu…
Jsem 36 tt a mám 25 Kg nahoře, na to že mám 153 cm, tak jde na mě vidět každé deko… Větsinu váhy mám v bříšku, takže vypadám jak kdybych kradla melouna.
Dnes jsem šla do obchodu pro nejaký věci a cestou do obchodu jsem potkala kamarádku, ktera se mě ptá kdy to bude…slusne odpovím a jdu dál, asi po 50 metrech mě odchytne ženská, kterou neznám a ptá se mě kdy to bude… slusne odpovím jdu dál… vlezu do tesca a tam známá, kdy to bude… Uz jenom odseknu a jdu rychle k pokladně… Tam se zeptá pokladní ( zname se od vidění ), to uz vysloveně kvetu, ale ještě se držím, no a pak vylezu z toho Tesca a tam se mě zeptá nejakej chlap! Kdy to bude a nasadí tomu korunu., kdyz se zeptá kolik jich bude?… Tomu jsem ani neodpovedela a nas*aná se z temi 25 Kg nadváhy " rozeběhla " domu…
Já vím ty lidi za to nemuzou, ale fakt to nedávám…v pátek i přítel říkal, že že to hrozný, že se ho kazdej ptá, přitom termín mám az v záři… Tak nechápu co všichni řešej, sms ky psát umíme, facebook taky máme no a z kočárkem mě taky potkaj…
Bohužel to lidi považují za normální
A pak přichází otázky typu, holčička nebo kluk? (i když vidí modrej kočár, modré oblečení)
Kdy bude další?
A tak podobně ![]()
Obrň si nervy ![]()
Díky za připomenutí, taky jsem to nesnášela. ALe že se zeptaj cizí lidi, to bych jen tak nevydejchala. Teď budu záměrně říkat termín o měsíc dýl.
…já tě asi moc neuklidním, ale moje kamarádka měla teď to stejné…rodila v červnu…přibrala asi 30 kilo a je taky menší postavy…každý se jí na to ptal…i cizí lidi, když už to bude a co jí nejvíc točilo: To budou dvojčátka, že?… no a jednou tomu nasadila korunu cizí starší paní, která ji na ulici zastavila a řekl jí: No fuj takhle se tady vystavovat, to si nemůžete vzít něco volnějšího? (měla na sobě legíny a tričko)…to jsem jako už nechápala…poradím ti to neřešit, vím, že je to těžké, ale zachviličku miminko bude na světě a budeš řešit jiné věci…držím pěsti
![]()
Počkej počkej, jestli budeš přenášet. To je pak každý den cca 10 sms jestli už náhodou nerodíte
Já už jsem hrabala i sníh, jen abych začala rodit
A té naší koze to bylo uplně jedno. V obchodě prodavačky „vy jste ještě celá“ Ne! Sežrala jsem celého melouna ![]()
Mimochodem já jsem měla pidi břicho a ještě v únoru v zimní bundě. A když jsem šla kupovat kojící podprdu tak se mě pani zeptala „a vy jste těhotná?“ 2 měsíce před porodem.
@lyrica ty brďo, já mám černej kocar se šedivou…tak to bude zas na nervy… A ke vsemu uz se těším jak budou lidi zvědaví a kazdej bude čumákovat do kočárku
…
Holka musíme to vydržet
mě se sice naštěstí cizí lidé neptají, ale dokáže mě naštvat když se mě někdo známý zeptá kdy to bude a za týden se mě zeptá znova
To stejné jak mi každý říká jak mi to sluší i když já si tak nepřipadám
mám nahoře téměř 20kilo a do žádných věcí se nevlezu. A když se tě někdo cizí příště zeptá, tak jim normálně řekni, že jim do toho nic není ![]()
Jeee, tohle je strašný, já pět dní přenášela a už cca tři týdny před termínem to začalo, čím blíž byl termín, tím to bylo horší - telefonáty a smsky denně! Cizí se mě teda neptali (já měla malý břicho), ale dotazy známých stačily
Ke konci jsem na ně byla už hooodně protivná
Ono když je jedna po termínu, někoho potká a on pronese inteligentní „Pořád niiiic? Se s tím crcáš teda..“ Je to na vraždu ![]()
Mě nejvíc vadila otázka cituju: Ještě jsi to nevyprdla?
Co to má jako bejt ![]()
Dej si nohy na stůl a neřeš to, jestli už s hroutíš s tohodle, tak to si ani nepřej vidět co přijde až se narodí
Tohle to jsou ještě zlaté otázky oproti těm co přijdou, třeba: „A už je pokřťené?“ „Bude mít náušničky“ „Jejky copak pláčeš, maminka je zlá?“ „A kde máš čepičku?“ „Kojíš?“ „Ale ty máš dudlíček, to není hezké“ ![]()
@Marion84 chápu tě, taky mě s tím lidi štvali(a to jsem týden přenášela, každý den minimálně 2SMS - Tak co, už?) a štvou mě i teď, kdy se mě v 6.měsíciptají, kdy budu rodit a kolik jich bude! No, asi za to můžu, že mám takovej buben, sice mám jen 3,5kg nahoře(a to ještě 3,5kg zbývají do váhy před otěhotněním), ale pupek mám pořádněj ![]()
bohužel s tím nic neuděláme, lidi to považují za normální - stejně jako otázku „A kojíš???“ (s tím tě budou vytáčet sakra dlouho po porodu, se připrav) a pak vyvstane otázka „Kdy bude druhé?“ ![]()
Budiž ti útěchou, že už jsi 36tt, už to nebude dlouho trvat.. to já jsem 26tt, já si ještě potrpím
![]()
@lyrica píše:
Mě nejvíc vadila otázka cituju: Ještě jsi to nevyprdla?![]()
![]()
Co to má jako bejt
Hele kliiid
myslim, že tohle známe každá
já mám dvojčata a mě se zase furt někdo ptá, jestli jsou počatý přirozeně nebo umělým… Fakt nechápu, co je komu do toho???
Proč se lidi ptaj na to, jestli kojím? Mě třeba vůbec nezajímá, jestli jiná ženská kojí svý dítě ![]()