20. týden těhotenství - placenta dosahuje k VB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
183
26.7.16 12:32

20 tt placenta dosahuje k VB

Ahoj maminky. Ráda bych vas poprosila o zkusenosti a nazory. Dnes jsem byla na ultrazvuku ve 20 tt a vse bylo v poradku az na placentu. Mam ji ulozenou na zadni stene, dosahuje k VB (nemam paru co to je za zkratku), ale neni pres VB. Doktorka mi rekla, ze se to jeste muze zmenit jak poroste brisko, ale nemam radeji tahat nic tezkeho, behat a mit pohlavni styk do dalsi kontroly. Horsi je, ze uz mame zaplacenou dovolenou od soboty na tyden, jedeme do Italie. Na to mi jen rekla, ze kdybych tam krvacela, mam jit doktoru. Myslite, ze mam radeji ozelit penize a zustat doma? Nebo je takove to ulozeni placenty tomto obdobi tehu caste? Trosku me to tam vykolejilo a zapomnela jsem se zeptat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
26.7.16 12:34

Pokud mi lékařka řekla, že se to ještě může změnit, tak bych se prioritně zajímala, kamže to vlastně dosahuje, co se jí nezdá a co je VB. A ne psát na emimino…
To jste jí to odkývala aniž byste věděla, o čem vlastně mluví??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
26.7.16 12:49

VB je vnitrni branka. Ja po svych zkusenostech bych zustala doma..ale ja krvacela a mela i dost jinych problemu. Mrkni na net, jeste se zeptej doktorky a pokud ti to dovoli, duveruj ji a uzij si dovcu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.7.16 12:49

@Sinquinita je mi jasne, v jake casti se to neprekryva, ale jen nevim co je to za zkratku. Nemusela jste odpovidat, kdyz vas muj dotaz vytaci, diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.7.16 12:52

@eliska.mb děkuji za odpověď. :-) Ja nemam zadne jine problemy a doktorka ani nerekla, ze radeji nemam nikam jezdit. Ale urcite mam v planu tam jeste zitra zavolat a zeptat se i jineho doktora na jiny nazor. Dneska tam byla doktorka jen na zaskok a moc ji neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
443
26.7.16 13:08

VB je zkratka pro vnitřní ranku jak psala Eliška.. Jinak já jsem teď ve 23 týdnu a mám placentu na přední stěně, v dolním segmentu ale nepřekrývá vnitřní branku. Doktor mi řekl akorát ať netahám nic těžkého (což nedělám ani tak) ale co se týče jiných omezení jako sexu atd. tak nic. Taky mi řekl, že se většinou ta placenta ještě vytáhne v průběhu těhotenství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
26.7.16 13:25

@Verculiinek Ahoj, já jsem ve 23tt, také mám placentu na zadní stěně v dolním segmetnu a dosahuje okrajem k VB=vnitřní brance. Znamená to, že je těsně u čípku a je to dost závažná komplikace v těhotenství. ALE pokud žena nekrvácí, nešpiní, pak se doporučuje „jen“ klidový režim = žádný sport, sex, nic netahat, nedělat namáhavé domácí práce (tahání těžkého vysavače, umývání podlahy, umývání oken) atd. Nemusí se vyloženě ležet, ale při pocitu únavy nebo bolesti v podbříšku okamžitě zvolnit a odpočinou si. Nevím jestli jedeš autem nebo letecky, v autě je nebezpečí nehody vyšší a i sebemenší náraz může v tomto případě vyvolat paseku. Jak je to s letadlem ale nevím :nevim: Nicméně je nebezpečná i jakákoliv infekce, proto se nedoporučuje koupání, takže nevím, jestli by sis tu dovču vůbec užila :(
Ale určitě zavolej znovu svému lékaři a prober to s ním, tady na webu najdeš různé scénáře a také každý k tomu přistupuje trochu jinak. Vše podle svého svědomí a vědomí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.7.16 13:43

@Hanesi jedeme autem a na to řekla doktorka že je to lepší než letadlo. Koupala bych se jen v moři, ale je pravda, že bych na to stejně pořád myslela a moc si to neužila. Uvidíme co zítra řekne jiná paní doktorka a když mi vyloženě neřekne at klidně jedu, tak se na to asi vyprdnu. Děkuji za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.7.16 15:24

@JayLee a prosim te byla jsi v zahranici hned na kontrole, co jsi zacala krvacet, nebo jste proste jeli hned domu k doktorovi do CR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.7.16 15:36

@JayLee A jaj, tak hlavne ze to dobre dopadlo. My bychom meli jet do Italie 800 km autem. Prvni tehu jsem mela uplne v pohode, ach jo :-( Tak hlavni je aby bylo miminko v poradku, do Italie muzu jezdit dalsich 50 let :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
31.7.16 09:24

@JayLee Ahojky. TAk jsem byla druhý den u jiné doktorky, ta mě prohlídla a řekla, že to není tak hrozné jak čekala podle zprávy. Placentu jsem neměla uplně u VB ale několik mm od ní. Řekla mi ale, že by nejela. Jako doktorka prý vidí všechno černě a ví co by se mohla stát. Prý by to mohlo dopadnout špatně v 1 ze 100 případů, ale jak můžu vědět že to nebudu zrovna já? Nezakázala mi to, ale řekla co by udělala ona. Přemýšlela jsem nad tí 3 dny a nakonec jsem raději nejela. TEd lenoším doma a přítel se synem sa válí u moře :-) Cesta prý ale byla v pátek v noci šílená a místo 10 hodin jeli asi 16 hodin, tak jsem i ráda. Každopádně moc děkuji za názor :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3062
31.7.16 14:24

@Verculiinek Mrzí mě, že si nemůžeš užívat pohodovou dovolenou s nimi, ale na druhou stranu mít dům/byt sama pro sebe po dvou letech na mateřské je také relax :D
Tak se opatruj, odpočívej a držím pěsti, aby vše dopadlo na výbornou :pankac:
Můžeš si teď v pohodičce najít na webu vše, co by se ti hodilo na druhou mateřskou, na to s dítkem není pořádně čas ;)

Já zítra začínám 24tt, tak to je pro mne taková první meta, kterou jsem si stanovila. Další je 28tt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
16.10.17 10:34

Placenta 6 mm přes VB

Ahoj, chtěla bych se zeptat, ohledně situace, kdy mám placentu 6 mm přes VB, asi (doufám, že jsem to pochopila správně na přední straně), 20 tt. Zjistilo se to nyní na ultrazvuku ve 20. týdnu, při vaginálním vyšetření, poté při velkém uz to nebylo zase prý až tak vidět ( já tam nepoznala nic, jen as 50 odstínů šedi :))…samozřejmě doufám, že se vytáhne a vše bude ok, zatím žádné problémy nemám. Žádné opatření mi uloženo nebylo, na mou výslovnou otázku, zda mohu např. běhat mi bylo řečeno, že asi ano. Máte někdo zkušenost, zda klidový režim pomohl a naopak dělal někdo věci jako běh, plavání, cvičení a vytáhla/nevytáhla se? Nebo je to úplně jedno a mám dělat to, co je mi přijemné (viz dr. Koucký v internetové poradně)?
jsem z toho docela zmatená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
16.10.17 10:42

Mě se nevytáhla, zakázali sex a měla jsem se šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
16.10.17 10:50

@edding400 urcite az pres branku nebo 6 mm od branky? Pres branku uz je to totiz horsi a to bych tedy nebehala. Ja ji mela tesne u okraje a uz jsem se mela setrit. Inak se mi tedy brzy vytahla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí