Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, centimetry už se v tomhle týdnu neříkají,ale vím,že když jsem byla v 19+5 na velkým UZ,tak odhad váhy byl 297 gramů..takže drobek ![]()
Ahoj, taky v těhu průkazce cm uvedené nemám. Uvádí se jen rozměry hlavičky atd. Ale na pořádné kopance máš ještě čas. miminko má kolem sebe hodně plodové vody, tak si tam v klidu plave. A taky záleží, kde máš uloženou placentu.
V prvním těhotenství měl nějak ve 21tt kolem 350g. Pohyby jsem měla, ale ne kopance, ale jen takové vrtění a ještě hodně nepravidelné. Pohyby si pak ještě užiješ ![]()
ahoj muj syn ve 21tt (20+5) mel 23cm a 430g
a prvni pohyby byli 19+5 takove bublani.. tedy pro me prvni pohyby u kterych jsem si byla opravdu jista,ze je to maly ![]()
tak já jsem ted 20+5 a jediné co se u doktora okaždé dozvím je, že nám to od minule narostlo.takže kdo ví. a už mě tím fakt štve.
Granda píše:
tak já jsem ted 20+5 a jediné co se u doktora okaždé dozvím je, že nám to od minule narostlo.takže kdo ví. a už mě tím fakt štve.
mela by te poslat kolem 20tt na geneticke vysetreni do specializovaneho centra nebo zarizeni.. ty jsi nebyla?? ![]()
Evelline píše:Granda píše:mela by te poslat kolem 20tt na geneticke vysetreni do specializovaneho centra nebo zarizeni.. ty jsi nebyla??
Nemusí, někteří lékaři si velké ultrazvuky dělají sami ![]()
Veruš1 píše:Evelline píše:Nemusí, někteří lékaři si velké ultrazvuky dělají samiGranda píše:mela by te poslat kolem 20tt na geneticke vysetreni do specializovaneho centra nebo zarizeni.. ty jsi nebyla??
no jasne Veru,ale odhad vahy by udelat meli ![]()
Evelline píše:Veruš1 píše:no jasne Veru,ale odhad vahy by udelat meliEvelline píše:Nemusí, někteří lékaři si velké ultrazvuky dělají samiGranda píše:mela by te poslat kolem 20tt na geneticke vysetreni do specializovaneho centra nebo zarizeni.. ty jsi nebyla??
Co jsem tam slyšela a četla, tak ne každý lékař to sám od sebe těhotný řekne
No, jsem ráda, že u nás se na genetiku chodí ![]()
ahoj, já čekám druhé mimi…teď jsem 19+2..vrťění mimi cítím už od 16t. Ale u každá to má jinak. Prý při druhém těhu jsou pohyby cítit dříve…já je u prvního dítks cítila ve 21.t…
my jsme měli ve 22 týdnu 27cm a 400g, a ve 24 už jsme měli 555g ![]()
My sme byli na velkém utz 20+2 tt a moje Mia měla 346g a 23 cm
Podle doktorky je drobnější, ale prý má dlouhý nohy
Nj bude to asi modelka
Celej tatínek, ten je taky jak skládací metr
Ale díky těm jejím nožkám si užívám pěkný kopance už asi 3 týden
Ale aspoň vím, že tam je a je v pořádku ![]()
já mám zase krátkonožku a malohlavku
uvidím, co řekne pan doktor v pátek, ale mamča mi říkala, že jsem se narodila s menší hlavičkou a krátkýma nožkama, tak asi bude malá po mně. Jen aby ten zadek nezdědila ![]()
Jinak já cítím pohyby od 15.týdne a to nejsem žádná hubeňoura
Ahojky maminky , chtěla jsem se zeptat jakého obříka jste měli v bříšku ve 20 týdnu těhotenství , já jsem teď nazačátku 19 týdnu těhotenství ale zatím pořádnýho žďouchance jsem necétila , proto by mě zajímalo kolik mimísek asi tak měří , četla jsem hodně stránek těhotenství týden po týdnu , ale na každé stránce píší něco jinýho tak že jsem s toho docela vedle , díky moc za pomoc a za informace