Streptokok a stafylokok v těhotenství

300
20.3.12 12:29

Streptokok a stafylokok v těhotenství

Ahoj, potřebovala bych poradit, jestli máte někdo zkušenost.. Jelikož se mi už od třetího měsíce v těhotenství objevují čepy na mandlích v krku, zašla jsem na stěry na ORL. Jenže jsem tam šla až teď v osmém měsíci, když se mi to začalo ještě více zhoršovat. Ve třetím jsem šla pouze k praktické a ta mi řekla, že pokud nemám horečku a mandle nejsou naběhlé, že to není nutno nějak více řešit a doporučila mi jen nějaké cucací bonbony na anginu. A teď při stěrech na krčním mi našli v krku hojně streptokoka i stafylokoka :nevim: . Zítra si musím pro antibiotika. Mám velký strach, že jsem to zanedbala a za tu dobu ublížila miminku a teď ještě navíc ty antibiotika.. Nemáte někdo zkušenost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
P.
2302
20.3.12 12:41

ahoj, tak s timhle primo zkusenost nemam, ale v teh. jsem mela atb mesic a pul na zanet mocaku, a to ve 2. mesici, kdy je to asi nejhorsi. a vsecko o.k. daji ti atb, ktery jsou vhodny pro tehotny, myslim penicilinoav rada..a streptokoka jsem mela taky, i kdyz toho vaginalniho, jak na nej delaji plosne testy..

Příspěvek upraven 22.03.12 v 07:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
266
20.3.12 19:05

Ahoj,
jsem těhu(37tt)a taky jsem měla angínu,dvakrát po sobě..poprvé jsem měla antibiotika od dr.co mohli těhotné,taky jsem měla šílené čepy,ale hodně mě to i bolelo atd..po 14dnech s eangína vrátila..koupila jsem si v lékárně BIOPAROX a zvládla to sama bez dr a angína se už naštěstí nevrátila..tak to zkus a uvidíš..není to sice příjemné(ta aplikace)ale mně to fakt pomohlo a můžou ho těhulky(je to lokální antibiotikum)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
21.3.12 23:10

Ahoj,
taky jsem měla v těhotenství streptokoka. Zjistili mi to až na ORL kam jsem dorazila po 3 týdnech s velkou bolestí v krku (od praktické Mudr. jsem měla taky doporučené bonbóny a že to prý nic není). Podobně mě navíc bolelo v krku už ve 2. měsíci, ale pak to na čas ustoupilo. Doktor mi říkal, že se bát nemám, že řada infekcí proběhne i skrytě a často lidi ani neví, že streptokoka mají. Napsal mi augmentin, může se v těhotenství i při kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.3.12 08:29

Děkuji, to jsi mě Špagetko trochu uklidnila.. Moc by mě mrzelo, kdybych miminku nějak ublížila. Dostala jsem antibiotika Xorimax. Mám tam prý i nějakého pneumokoka.. fuj. Jsem prý chodící přenašeš infekce. Budu věřit, že je vše ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
2.4.12 14:13

jájaana

Ahoj, taky se mi objevily čepy na mandlích jsem v 16+1 tak nevim co s tim. V krku mě vůbec nebolí a čepy šly vymáčknout (nechutné). Nevim jestli má smysl jít na ORL, když je tam teď nemám. Můžu se zeptat co ti řekly jeslti si měla přijít dřív nebo je to ok?

• Citovat
  • Upravit
300
2.4.12 14:18
@parketka píše:
Ahoj, taky se mi objevily čepy na mandlích jsem v 16+1 tak nevim co s tim. V krku mě vůbec nebolí a čepy šly vymáčknout (nechutné). Nevim jestli má smysl jít na ORL, když je tam teď nemám. Můžu se zeptat co ti řekly jeslti si měla přijít dřív nebo je to ok?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
2.4.12 14:23

Ahoj, tak zrovna teď jsem si volala na výsledky stěru po antibiotikách a jupíí, už tam potvory nejsou.. I když.. ty čepy tam pořád jsou. Takové zašité v různých záhybech, ale už jsem neškodná :lol: . Doktor mi neřekl vůbec že jsem měla přijít dřív, jen mi řekl, že jsem chodící roznašeč bakterií :( . Ale manžel šel potom hned taky na stěr, aby jsme věděli, kvůli miminku, jestli to nemá taky a nemá. Takže jsem asi zas tak nebezpečná nebyla. Po té zkušenosti bych na to ORL šla asi hned a než až v osmým. I když nevím, co je horší, jestli brát antibiotika ze začátku nebo tam mít celou dobu ty potvůrky. Každopádně gynekolog mi na ty antibiotika řekl, ať jsem v pohodě, že je to někdy nutný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
2.4.12 14:28

Ale ty stěry se dělají z těch čepů, ne? Nebo myslíš, že mi je udělají i z čistých mandlí? Já na ně dřív trpěla pak jsem měla asi rok klid a teď se najednou zase objevily. Řešit to s praktickym tedymyslíš, že asi nemá cenu viď?

• Citovat
  • Upravit
300
2.4.12 14:38

Za praktickou bych už nešla. Pouze mě uklidnila, že to nic není a přitom mi tam pak na ORL našli ty potvůrky. A když za ní půjdeš, tak by tě zřejmě, pokud by to řešila, poslala na ORL. Myslím, že sama to nemá jak řešit.
Stěry se dělají z mandlí. Mě doktor na ORL naposledy, když dělal ty stěry sám řekl, že tam čepy už nejsou, takže jsem mu sama říkala, že tam jsou, že jsou ale zašitý a schovaný.. On je neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
21.10.15 15:02

Dotaz | Od: andrea | 21.10.2015 15:00
dobry den, byl by stanoven vysledek testu na
streptokoka a je pozitivni, pry na stupnici hojne,
dost me to plasi, cekam sve prvni miminko tak
mam strach zda antibiotika pri porodu zaberou,
vzhledem k tomu ze to ma stpunici hojne, poradite
mi?? pomuzou atb? bude vadit tato hodnota