Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, moc prosím o radu. Ted jsem se vrátila od doktora, jsem 7+5tt a doktor mi řekl, že nevidí plod, jen dutinku.. Přitom už mělo být vidět i srdíčko
Poslal mě ještě do nemocnice na 3D ultrazvuk, tam se pry uvidí. Nešpiním, nekrvácím, nic mě nebolí. Těšili jsme se na miminko, už jsem měla jednou mimoděložní, jednou jsem potratila a ted, pokud tam miminko nebude, budu muset na revizi, už jsem z toho zoufalá
Máte některá zkušenost, prosím?
Ahoj,já mám bohužel tuhle zkušenost taky a nedopadlo to
,ale nezoufej,může se jednat o pozdější těhotenství,podle MS to ne vždy odpovídá.Neházej flintu do žita,počkej na 3D utz a tam ti řeknou víc,přeci jen je to mnohem kvalitnější přístroj.
Když ti tak koukám do podpisu, tak vidím, že opožděná ovulace je nemožná.
Asi je to zamlklé těhotenství, případně anembryola
Je mi to moc líto ![]()
Jenže já si právě ovu hlídala, takže vím, že těm týdnům odpovídám
Vzdycky jsem myslela, že ZT je doprovázeno špiněním nebo krvácením nebo něčím takovým, tak to jsem byla asi na omylu ![]()
Aha,tak to já nevěděla,tak to bohužel asi vypadá na ZT já taky nešpinila,nic takového,akorát mi potom asi po pár dnech ustoupily všechny příznaky,prsa přestaly bolet,ale moje dr mi neustále posouvala revizi,až jsem si o ni musela říct,protože už jsem začala jaksi nevonět(pardon za ten výraz)ale bylo to tak,šla jsem v 9tt a váček odpovídal 5+něco.Ale po nucené pauzičce jsem hned otěhotněla a nyní jsem 8+5 a vše je v pořádku,držím palce.
lenkatrenka píše:
Jenže já si právě ovu hlídala, takže vím, že těm týdnům odpovídámVzdycky jsem myslela, že ZT je doprovázeno špiněním nebo krvácením nebo něčím takovým, tak to jsem byla asi na omylu
Není, právě proto je to ZT. Velmi často se o něm dozvíš až u dotkora a myslíš si, že je vše ok.
Mrzí mě to.
Přiznám se,že podle popisu mi to nepřijde moc optimistické,ale neházejte zatím flintu do žita…My jsme zamlklinku zjistili až v 10tt(měla jsem už dokonce týden průkazku)…ale po revizi jsme počkali tři cykly a pak se nám to povedlo hned na poprvé…Přistupovala jsem k tomu tak,že tam bylo něco špatně a že to tak bylo lepší…tenhle přístup mi moc pomohl.A teprve až po téhle zkušenosti jsem zjistila kolik mých kamarádek i známých si tím prošli…takže takové to „proč zrovna já“ mě pak už v hlavě nevrtalo…bohužel to není zase až tak neobvyklá věc…
A jinak já teda špinila,tm.hnědou barvou…
víš kdybych za sebou neměla to co mám, věřila bych v to, ale takhle už mě to tak ubíjí
nejdřív mimoděložní těhotenství, pak se konečně zadařílo po 8 měsících a byl z toho potrat, ted se zadařilo zase skoro po půl roce a je z toho nakonec revize
mám pocit, že to snad nikdy nevyjde
v nemocnici neustále podstupování bolestivých zákroků a největší bolest na srdíčku
![]()
Lenko, moc mě to mrzí
Ale důležité je, že otěhotnět můžeš, podle toho, co jsi psala, tak i po mimoděložním, předpokládám, že ti vejcovod sebrali a přesto se už dvakrát podařilo. Musí to být strašné, to čekání, ale ono to vyjde ![]()
Přesně tak,jak píše Gladys víš,že to jde a to je hlavní a to že to párkrát nevyšlo je sice hrozné a jistě i na psychiku zatěžující,ale dočkáš se zdravého krásného miminka. ![]()
Gladys píše:
Lenko, moc mě to mrzíAle důležité je, že otěhotnět můžeš, podle toho, co jsi psala, tak i po mimoděložním, předpokládám, že ti vejcovod sebrali a přesto se už dvakrát podařilo. Musí to být strašné, to čekání, ale ono to vyjde
Ano, sebrali mi pravy vejcovod
jsem za to samozrejme rada, ze se nam i presto vsechno zadarilo, ale kolikrat si jeste budu muset timhle projit nez se nam opravdu zadari a bude vse v poradku
děkuju za podporu ![]()
Leni
sice jsem nic takového nezažila
ale vím jaké je to čekat… Je důležité, že můžeš otěhotnět
ale možná by bylo dobré zjistit, proč se embryjko dál nevyvíjí. Zkus se poradit s dr., třeba by nebylo k zahození vyšetřit genetiku nebo imunologii, příp. brát nějaké podpůrné léky k udržení v příp. alergie n embryo atd.
Drž se a věř, že se jednou dočkáš ![]()
moc přeju, abys brzo měla v bříšku miminko a vše dopadlo dobře. je to běh na dlouhou trať někdy.. ![]()