Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nejdřív si udělej test, než začneš panikařit - mně se jednou posunula o 10dní a těhu to nebylo!
A test jsi si udělala? Nějaké uvažování bych nechala na pak…
K té nemohoucí babičce, víš že na pojišťovnu jde zařídit pečovatelka, která třeba přijde dopoledne a odpoledne, o babičku se postará, zajistí základní hygienu atd.
Taky jsem nečekaně těhotná, navíc zřejmě před rozvodem, ale přiznávám, že jsem nepřemýšlela ani vteřinu ![]()
Gladys: az tak? ![]()
Zakladatelko: pockej na testy a zpravu od doktora. Dulezite jesteli chcete nebo ne. To ostatni se da vzdycky nejak poresit. Drzim palce, aby to pro tebe dopadlo nejlip, jak by jsi chtela ![]()
Neboj, všechno dopadne tak jak má. Takže nejdřív počekej,jestli to bude jisté, pak si dej pár týdnů. A pak teprve přemýšlej o nějakých krajních řešeních. Možná se budeš sama sobě za pár dní, až dorazí spožděná MS smát.
Ale na rozhodnutí o interupci máš ještě spoustu času.
Já bych být tebou dala na to, jak to cítím - ne na rozum. Aby sis to později nevyčítala.. ![]()
Když budete chtít, všechno se nějak zvládne. Je to klišé, ale je to tak. A mimčo vám problémy i odříkání stonásobně vrátí.. to víš určitě sama. ![]()
Gladys píše:
A test jsi si udělala? Nějaké uvažování bych nechala na pak…
K té nemohoucí babičce, víš že na pojišťovnu jde zařídit pečovatelka, která třeba přijde dopoledne a odpoledne, o babičku se postará, zajistí základní hygienu atd.
Taky jsem nečekaně těhotná, navíc zřejmě před rozvodem, ale přiznávám, že jsem nepřemýšlela ani vteřinu
tak to jsem nevěděla, myslela jsem, že píšeš o nějakým bejvalým s tou nevěrou. je to hrozné ale je vidět, že se o sobe a děti postarat umíš. umíš odejít i těhotná. souhlas, chlapi jsou všichni stejní a člověk jim to nemá trpět.
Ahoj mám taky ročního prcka a tento měsíc MS přišla o 7 dnů později. Já pořád kojím tak to přičítám tomu. Zkus test.
Navíc, když píšeš, že jsi vyčerpaná, tak se občas může stát že máš velké zpoždění nebo vynechání MS a nemusí to být nutně těhotenství. Jako totiž jestli Vám neprasknul kondom, tak je to dost nepravděpodobný.
Anonymní píše:
Dobrý den,omlouvám se za toto téma,ale nevím jak dál.Máme 2 děti,4,5let a 1rok,tento měs.se mi nedostavila menstruace a mám podezření na další těhu.Chránime se kondomem,sex je tak 1-3× do měsíce a přesto se stalo a já nevím co dál.Starám se o nemohoucí babičku,bydlíme v 5patře bez výtahu,muž je doma jen SO+NE.Na jednu stranu si miminko přeji,ale na druhou stranu si to neumím představit,už teď jsem psychicky i fyzicky vyčerpaná.Vím,že se dá vše zvládnout,ale…Mám myšlenky na interupci…vím spousty maminek se tak dlouho snaží a já tady píši taková slova,ale nevím jak se rozhodnout.Ani nevím co chci slyšet,jen se možná potřebuji vypsat
bude to těžký, ale zvládneš to ![]()
A vis co, i kdybys na tu interrupci sla, zvladnes to taky a nikdo jiny nema pravo ti do toho mluvit.Krome otce ditete.To, ze plno jinych otehotnet nemuze, neznamena, ze nekdo jiny by nemel jit na interrupci.
Přeji všem hezké odpoledne,
jsem v situaci s kterou potrebuji poradit.
Před mesicem jsem se rozešla s chlapem a on mě minulou neděli bez mého vědomí navštívil. Nebyla jsem doma, ale měl od bytu stále klíče a čekal na mě až přijdu domů. Dost jsme se chytli, protože tam neměl co dělat, ale moje blbost, že jsem nevymenila fabku.
No nicméně se na mě vrhnul a požadoval po mě sex, bohužel je silnější než já a vzal si co chtěl. Věc se má tak že se do mě udělal. Nikdy jsem nějaké ovulace a plodné dny neresila, ale co jsem zadala do té kalkulačky, tak jsem měla plodné dny. Je mi už dva dny celkem blbě a bolí mě prsa, můžou to být nervy, ale také ne. A teď otázka. Pokud by se těhotenství potvrdilo, můžu jít do jiné nemocnice na přerušení bez prohlídky mého gynekologa? Pro ty co mě budou chtít odsoudit, že bych šla na potrat. Bývalý přítel je nemocný a pravděpodobnost, že by to potomek zdědil je opravdu veliká.
Děkuji všem za odpověď. ![]()
@Anonymní píše:
Přeji všem hezké odpoledne,
jsem v situaci s kterou potrebuji poradit.
Před mesicem jsem se rozešla s chlapem a on mě minulou neděli bez mého vědomí navštívil. Nebyla jsem doma, ale měl od bytu stále klíče a čekal na mě až přijdu domů. Dost jsme se chytli, protože tam neměl co dělat, ale moje blbost, že jsem nevymenila fabku.
No nicméně se na mě vrhnul a požadoval po mě sex, bohužel je silnější než já a vzal si co chtěl. Věc se má tak že se do mě udělal. Nikdy jsem nějaké ovulace a plodné dny neresila, ale co jsem zadala do té kalkulačky, tak jsem měla plodné dny. Je mi už dva dny celkem blbě a bolí mě prsa, můžou to být nervy, ale také ne. A teď otázka. Pokud by se těhotenství potvrdilo, můžu jít do jiné nemocnice na přerušení bez prohlídky mého gynekologa? Pro ty co mě budou chtít odsoudit, že bych šla na potrat. Bývalý přítel je nemocný a pravděpodobnost, že by to potomek zdědil je opravdu veliká.
Děkuji všem za odpověď.
troll?
Dobrý den,omlouvám se za toto téma,ale nevím jak dál.Máme 2 děti,4,5let a 1rok,tento měs.se mi nedostavila menstruace a mám podezření na další těhu.Chránime se kondomem,sex je tak 1-3× do měsíce a přesto se stalo a já nevím co dál.Starám se o nemohoucí babičku,bydlíme v 5patře bez výtahu,muž je doma jen SO+NE.Na jednu stranu si miminko přeji,ale na druhou stranu si to neumím představit,už teď jsem psychicky i fyzicky vyčerpaná.Vím,že se dá vše zvládnout,ale…Mám myšlenky na interupci…vím spousty maminek se tak dlouho snaží a já tady píši taková slova,ale nevím jak se rozhodnout.Ani nevím co chci slyšet,jen se možná potřebuji vypsat