21měsíční syn nemluví:-(

1147
21.4.12 22:59

21 měsíční syn nemluví:-(

Dobrý večer,maminky.Chci se s vámi podělit o zkušenosti s mluvením vašich dětí.Můj syn bude mít 21 měsíců a je to teda bída :( Umí říkat máma,táta(říká to až od 19.měsíců! :? ),pak říká ptač,pap,haf,mňau,bú, někdy a jen zcela vyjímečně balo.Jednou řekl slovo děda,pak už ale nezopakoval nikdy.Ještě umí říkat bráškovi bambu(to je jeho přezdívka).To je ale vše.Nic jiného říkat neumí! :,( Slyší moc dobře,rozumí taky téměř všemu,co mu řekneme.Když chceme,ať něco přinese,tak to přinese.
Je pravda,že ho básičky a říkadla moc nepřitahují.Na knížkách má rád jen obrázky,když začneme číst,tak jde po chvilce pryč.
Popravdě závidím maminkám,jejichž děti umí ve věku mého syna pěkně mluvit.My si můžeme nechat zdát o nějakých větách,počet slov,které umí se dá spočítat na prstech ruky.
Chci se tedy zeptat,jak mluví vaše děti?Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1012
21.4.12 23:03

Ahoj,nevím zda máš kolem sebe hodně stejně starých dětí,nebo proč si myslíš,že nemluví?Je to kluk 21 měsíců,buď v klidu mluv na něj ptej se ho a uvidíš každý den teď bude říkat nová slova.Vždyť spousta dětí nemluví do tří let a pak začnou ve větách.Malému je 26 měsíců,mluví už plynně ve větách,ale máme spoustu vrstevníků co řeknou jen základní máma táta atd a jinak nic,a některé ani to ne.Netrap se tím,ještě se rozmluví až tě bude hlava bolet.Pokud rozumí a domluví se nějak s bráchou víc nepotřebuje:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
21.4.12 23:04

mám to s dcerou úplně stejně

• Citovat
  • Upravit
10975
21.4.12 23:06

Z toho si opravdu nic nedělej. Každé dítě to má jinak. U nás se mi děti v mluvě srovnali. Tzn. dcera mluví v roce a půl stejně jako syn ve třech letech. Syn pořádně nemluví do teď, nějaké slovní spojení … marně přemýšlím. A prý se mu prostě mluvit jen nechce :nevim: Slyší dobře a rozumí dokonale. Naopak je ale maximálně manuálně zručný, protože se pokouší zavazovat tkaničky. Radím, dej tomu prostě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
21.4.12 23:09

Ahoj já mám dvouletou holčičku a ta toho taky moc nenamluví.Vystačí si s mami,tati,babi,ňami,hafy,koko.A ted cl chodí do školky na pět dní v měsíci,tak se ještě naučila „neni“.A domluví se s každým.Zatím to neřeším,počkám do tří let.Neber si to tak,každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.12 23:11

ahoj, já myslím že se rozmluví, dej mu ještě čas a hodně s ním komunikuj, pokud slyší tak k tomu dojde, třeba jen potřebuje víc času, max bych se při nějaké návštěvě zmínila dr co ona na to ale zatím v tom nevidím nějaký problém.. mě děti mluvily opravdu brzo ale zas jsou kopejtka na pohyb, každý má něco a v něčem jiném vyniká ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
21.4.12 23:11

Buď v klidu…náš malej má 19 měsíců a neříká nic…teda vlastně jo…mňam…to by mu šlo…a teď se naučil ukazovat na hodiny a říkat místo tik tak…ich á…a tím se prozatím vyčerpal…ale rozumí naprosto perfektně a jinak je úplně úžasnej. Já to teda neřeším vůbec, i moje doktorka říká do 3 let času dost. Je to chlap no. Pokud je jinak normální, tak se rozmluví až tě z toho ještě bude bolet hlava. Buď ráda, že ještě nemluví, jednou na to budeš ještě s láskou vzpomínat. :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
21.4.12 23:28

Nejhorší to je,když s ním jdu někam do společnosti a všichni mi taktně připomínají,že syn neumí v JEHO věku vůbec mluvit.A prý si s ním nepovídám,málo se mu věnuju.To je zajimavé,jak mě všichni doma vidí,co s dětmi dělám :pocitac: No,vždycky je mi trapně,když slyším takovéhle řeči :oops:
Ještě mi syn dělá to,že když po něm chci,ať řekne máma(mám radost z toho,že to řekne :D ),tak schválně začne říkat a opakovat táta a má strašnou švandu z toho,že se rozčiluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1457
21.4.12 23:29

můj syn začal mluvit (první slova táta, máma) až těsně před druhýma narozeninama…nyní jsou mu tři a půl, nemluví dokonale, ale za to tu pusu nezavře…takže za mě žádný strach :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
21.4.12 23:33
@suwari píše:
Nejhorší to je,když s ním jdu někam do společnosti a všichni mi taktně připomínají,že syn neumí v JEHO věku vůbec mluvit.A prý si s ním nepovídám,málo se mu věnuju.To je zajimavé,jak mě všichni doma vidí,co s dětmi dělám :pocitac: No,vždycky je mi trapně,když slyším takovéhle řeči :oops:
Ještě mi syn dělá to,že když po něm chci,ať řekne máma(mám radost z toho,že to řekne :D ),tak schválně začne říkat a opakovat táta a má strašnou švandu z toho,že se rozčiluju :)
:lol: :lol: naprosto chápu, já to taky poslouchala od příbuzenstva pořád, až jsem někdy ve 2,5 letech vysomrovala na doktorce doporučení na logopedii, abych se dozvěděla, že syn je naprosto v pořádku, jen se mu nechce a prostě ho máme nechat být. U nás na rozmlouvání nejlíp zabral mluvící pejsek od FP, až na to, že slovíčka synek sypal dřív v angličtině než v češtině :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.12 23:34

suwari moje malá už obstojně mluví ale před cizíme se častokrát nezmůže na slovo a před známými na návštěvě až po nějaké době.. no děti nejsou cvičené a mají taky svou hlavu, bu´d jim s úsměvem dej najevo at se nestaraj, nebo to neřeš. Určitě se chlapečkovi věnuješ, tak se netrap tím, co říká okolí, však on jim pak vytře zrak neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
21.4.12 23:46

Synovi budou v červnu tři roky a rozmlouvat se začal cca před měsícem a půl. Ale to jsou slova, co z něj najednou padají, nestačím zírat. Prostě to v té hlavě měl, jen si to nechával pro sebe. Jinak tedy věty skládá jednoduché (max. 3 slova), ale konečně už se s ním člověk dorozumí. To mě na tom jeho nemluvení drtilo úplně nejvíc. Vrstevníci zpívají písničky, říkají básničky a on si donedávna nebyl schopný ani říct, jestli chce k pití vodu nebo mléko :lol: Místo toho propadal v zoufalé kňourání, jakto že to sakra nevím já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
21.4.12 23:57

Ahoj, náš 26měsíční klouček si taky vystačí s pár slovy (máma, táta, mimi, děda, baba, pápá, haf, ham, kakao, kolo a všechno ostatní je brm). Jinak rozumí všemu, co po něm chceme, tak si s tím hlavu nelámeme. Každý jsme originál a nemusíme ani naše děti jít s proudem. Až bude chtít mluvit, tak bude mluvit. Tak stejně s nočníkem. A ať si příbuzní trhnou nohou, kvůli nim nebudu mé dítě předělávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
22.4.12 00:56

Naše starší dcerka ve dvou letech všechno pojmenovávala pouze zdvojováním první slabiky. Často jsme odhadovali, co vlastně říká, „koko“ mohla být kočka, kočárek, kohout (ovšem i slepice), kostka apod. Rozmluvila se asi ve 2,5 letech a teď (3 a 1/4) mluví líp než třeba o rok starší děti co znám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
22.4.12 01:07

Mám úplně stejně starého syna a slovní zásobu má možná o 4 slůvka větší,než ten tvůj.Něják se tím netrápím.Od sestry dcera v jeho věku normálně komunikovala a od bráchy malá má 2,5 roku a umí říct jen mama,baba,jo.A také slyší velmi dobře.Máme známou doktorku a ta nám řekla,že mluvila až ve 4 letech.Každé dítě je jiné.A ten náš navíc ani neumí chodit na nočník.Vždycky když ho na něj chci posadit,tak spustí strašný kravál :nevim: Tohle mě trápí více,než mluvení… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí