Přes 12 hodin nečůral

21.4.12 15:07

Přes 12 hodin nečůral

Dobré odpoledne,
mám chlapečka 13 měsíců a od včerejšího večera nečůral 8o :( . Od rána už dvakrát kakal, ale ani kapka moči. A to večer vypil 210 ml UM, dneska dopoledne 190 ml UM a 160 ml čaje 8o . Má rýmu a kašel, jí normálně.
Nevíte někdo prosím, co by to mohlo být? Máme jet na pohotovost?
Předem všem moc děkuji za rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6945
21.4.12 15:08

jo já jsem plašák,takže bych jela :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.4.12 15:10

Bublano, pro jistotu bych na pohotovost aspoň zavolala, ta doba už je celkem dlouhá… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
21.4.12 15:10

To je hodně dlouhá doba :think: Já bych určitě jela, aspoň pro jistotu. Jak se říká, lepší 3× zbytečně než jednou pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.4.12 15:11

Já bych na pohotovost zavolala.
Jsi si vážně jistá, že nečural, nechodí doma třeba s holou prdkou, že by ti chodil nepozorovaně někam do rožku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14008
21.4.12 15:11

určitě jet a hned držím palečky a dej pak vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
21.4.12 15:13

Ještě bych možná zkusila postavit do vany a pustit vodu, ať si chvíli hraje u tekoucí vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
21.4.12 15:14

Hned bych jela na pohotovost !

U dítěte jsem se s tím nesetkala, ale u dospělých ano.

Držím palce, ať je to jen nějaká maličkost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
21.4.12 15:16

Ještě koukám na ty tekutiny, zdá se mi, že málo pije. Mléko je potravina, to se do tekutin nepočítá a pokud vypil jen 160ml čaje, tak je to od včera málo !!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
21.4.12 15:21
@lumáťa píše:
Ještě koukám na ty tekutiny, zdá se mi, že málo pije. Mléko je potravina, to se do tekutin nepočítá a pokud vypil jen 160ml čaje, tak je to od včera málo !!!!!!!

mléko se rozhodně do tekutin počítá stejně jako polévka dokonce když je nejhůře i přesnídávka či jogurt

• Citovat
  • Upravit
853
21.4.12 15:21

Stolicí se také vylučují tekutiny,rýmou taktéž…nemá teplotu? Že by něco vypotil?Nepřijde mi,že by ten příjem tekutin byl tak velký,takže možná nemá ani co močit.Jestli má plínku,tak se ta troška kolikrát ani nepozná.A co bříško? Není takové nafouklé?Tvrdé? Ta doba nemočení je dost dlouhá, záleží na příjmu a jiných okolnostech, ale pokud máš pochybnosti,tak jeďtě.Třeba se mu to "podaří "cestou ;) Lepší jet, za to ti nikdo hlavu neutrne, i kdyby to bylo zbytečně.A dej vědět! Přeju,ať je OK :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
21.4.12 15:23
@Bublana píše:
Dobré odpoledne,
mám chlapečka 13 měsíců a od včerejšího večera nečůral 8o :( . Od rána už dvakrát kakal, ale ani kapka moči. A to večer vypil 210 ml UM, dneska dopoledne 190 ml UM a 160 ml čaje 8o . Má rýmu a kašel, jí normálně.

To je ale velmi málo, co Ti vypil - to za prvé.

Za druhé - víš opravdu bezpečně, že nečural? S takovýmhle naprosto minimálním příjmem tekutin se to dá v papírové pleně snadno přehlédnout… :think:

Pokud ano, samozřejmě bych si na pohotovost přinejmenším zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
21.4.12 15:25
@BohunkaP píše:
To je ale velmi málo, co Ti vypil - to za prvé.

Za druhé - víš opravdu bezpečně, že nečural? S takovýmhle naprosto minimálním příjmem tekutin se to dá v papírové pleně snadno přehlédnout… :think:

Pokud ano, samozřejmě bych si na pohotovost přinejmenším zavolala.

mně to tak málo nepřijde :think: když přidám odpoledne plus třeba polévku je skoro na litru a to je v pohodě

• Citovat
  • Upravit
sophinka
21.4.12 15:27
@Bublana píše:
Dobré odpoledne,
Nevíte někdo prosím, co by to mohlo být? Máme jet na pohotovost?
Předem všem moc děkuji za rady :kytka: :kytka:

prohlédla bych bříško ,trochu promačkala,jestli to nebolí, dala bych mu vypít ještě láhev,počkala bych hodinku a pokud by se ani pak nevyčůral,jela bych do nemocnice

• Citovat
  • Upravit
22051
21.4.12 15:30

@sophinka , tak samozřejmě, pokud měl třeba k obědu polévku, ke svačině okurku apod., tak se to trochu doplní.

Každopádně si myslím, že pokud by byl problém v samotném čurání, na dítěti by byla poznat bolest, neklid, nervozita, nepohoda - necítilo by se dobře. Pokud se chová normálně - jen smrká a kašle - myslím, že problém musí být v nedostatku tekutin.

Ale samozřejmě doktor poví víc… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect