2+1 Prevenar 13, Infanrix - rozestupy

130
16.8.17 20:04

2+1 prevenar 13,infanrix - rozestupy

Jak je to prosim s rozestupy mezi 1. a 2. davkou? v letaku prevenar 13 se docitam, ze 2 mesice, vic nic. V letaku infanrix moznost 2+1 nevidim vubec. Dr. Petras snad preferuje vetsi rozestup, pry vyssi imunitni odpoved? ale nevite prosim nekdo co to znamena??snad ockovani bud chrani nebo nechrani kdyz se naockuje blbe..ale jiste to nebude tak, ze chrani min nebo vic v zavislosti na tom jake zvolim rozestupy..nebo jak to prosim je??potrebuji argumenty pred nasi mudr, tak pokud prosim nekdo vite a hlavne mate neco cim to podlozim budu moc vdecna! dekuji!!! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
16.8.17 20:09

U hexy ale je, že se dají 2 (2+) nebo 3 dávky(3+) po měsíci a pak ještě jedna (+1) posilující. Včera jsem leták zrovna četla.
Mně to dr. vysvětlovala tak, že hexa se musí dávat v dobrých intervalech, aby byla dostatečně funkční, protože nechrání už po první dávce (narozdíl od mmr), takže pokud by ty przestupy nebyly ok, tak by byla vyšší šance, že se to „nechytlo“, jak mělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.8.17 00:34

Co by sis chtěla s dr. dohodnout? Co nejdelší rozestupy? U hexy můžeš mít asi až 6 měsíců mezi prvními dvěma dávkami, ale v tom období nemusí být dítko chráněné. U Prevenaru nevím, tam je to podle mě stanoveno na ty 2 měsíce, takže tam bych to dodržela. Vyšší odpověď - nejspíš vyšší hladiny protilátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
17.8.17 09:36

Druhy prevenar nam vychazi ted po 2 mesicich s rotaviry (ty uz posunout nemuzu).nekde jsem cetla, ze prave cim vetsi rozestup tim lepsi..ale nevim v cem prave:(uvazuju, ze prevenar posunu a nedam s rotaviry, alw potrebuju znat argument a jestli to vubec jde..a na hexu mame jit za 2 mes.od prvni davky, ale pokud to ma byt lepsi jit az treba po 3,4 tak proc to tak neudelat, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.8.17 11:07

@martikax tak ona ta hexa jde těch až 6m., ale tuším, že i sám Petráš uvádí, že jen ve výjimečných případech (třeba že dítě bylo hodně nemocné). Není vhodné dávat dohromady prevenar a hexu, pro vyšší výskyt nú. Tak se obrať na nějakého odborníka, ne? a ne, co si o tom myslíme my na EM, Třeba nějaké očko centrum ve tvém okolí.

A stejně si neodpustím, proč si tohle neřešila dřív, než sis se rozhodla rozočkovat 3 vakcíny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
17.8.17 15:33

@Hadumi ja se tady ptam jak to delaly jine mamky, ktere prave treba maji uz info odjinud..ne co si mysli :roll: ja bych to nechala na nasi dr, ale ocko se nam posouvalo kvuli nemoci a vic a vic jsem o tom cetla, nakonecmi mudr rekla ze prevenar 2+1 ani nejde az kdyz se koukla do letaku, tak rozestupy taky nejspis vedet nemusi..a tes to resim ze rotaviry uz dat musim ale vyslo to prave blbe, ze i s prevenarem..tak bych ho radeji posunula ale jestli to jde kdyz to ted budou 2m od prvni davky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
17.8.17 16:09

Asi si fakt zavolej na to očkovací centrum, to bude i pro doktorku pádnější argument než tady od nás. A dej vědět, co ti řekli :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
17.8.17 19:38

@Reflex zkusim,tady to zkousim, ze uz treba nekdo vi a povi mi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek