Všechna očkování do 18 měsíce věku

166
10.8.17 20:06

Všechna očkování do 18 měsíce věku

Dobrý den maminky, hned na úvod chci říct, že nejsem proti očkování. Než půjde syn do školky, bude mít všechna povinná očkování za sebou. ALE! Co se týká určitého odstupu mezi očkováním, na to jsem dost zaměřená. Dnešní móda doktorů asi je naockovat vše povinné a nepovinné a nejlépe během několika měsíců. To co bylo dnes v TV a co má být uvedeno v platnost příští rok, mě rozpalilo do běla. Chtějí mít všechna povinná očkování povinně splněna do 18 měsíce věku. Jinak samozřejmě postih ve formě pokuty. Jenže, když první dávka MMR vakcíny je v 15 měsících, tak druhou chcou dát za tři měsíce??? To jako že se to tělíčko sotva vzpamatuje, tak dostane další??? Chápu to správně? A kor když má hnusnou reakci? No u našeho prvního to zvládneme naockovat, tak jak uzname za vhodné my. Ale až budeme chtít další, tak asi budu rovnou šetřit na pokutu, protože očkovat touhle srackou po třech měsících od první dávky mě fakt nedonuti. Viděli jste to dnes v Tv taky? Jaký na to máte názor? Chápu to dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8389
10.8.17 20:09

Tak já to pochopila že do 18 měsíců jsou povinni rodiče naočkovat první dávku, ne komplet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
10.8.17 20:09

@stajnys Po zkušenost s tím, jaké pitomosti říkají v televizi, beru takové zprávy s rezervou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.8.17 20:12

@j.a.n.i1 No jelikož tam měla vyjádření tuším přímo ministryně zdravotnictví nebo prostě člověk k tomuhle kompetentní, tak mě to sakra naštvalo. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.8.17 20:12

Prosím tě pusť si to ještě jednou než začneš vysílat takové kachny :roll: první dávka do 18 měsíců, další má mít naopak větší rozestup než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
10.8.17 20:13

@stajnys
Podle článku co jsem dneska četla jsem pochopila, že první dávka by měla být od 15 do 18 měsíců. Druhá dávka MMR mezi 5.-6. rokem. U hexy se má přejít na schéma 2+1, aspoň takto to bylo prezentováno v článku co jsem četla dnes ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.8.17 20:14

@terien V klidu, já se hlavně ptám jestli jsem to pochopila správně.. neútoč hned! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
10.8.17 20:15

@stajnys Určitě ti odpoví někdo, kdo má informace ověřené, ale myslím, že se mění i rozestup mezi první a druhou dávkou té sra. čky :lol:.
Vím, že se už dlouho mluvilo o změně, že by batole dostalo jen jednu dávku a druhou by do něj naprali až někdy v 7mi letech. Je to asi reakce na výsledek nechráněné současné adolescentní populace proti spalničkám, zarděnkám a příušnicím při aplikací všech MMR v batolecím věku. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423

I kdyby to tak bylo, očkovala bych opět podle sebe-po třetím roce a žádná vyrážka, teplota, změny nalad, zato kámošky, co očkovaly v tom roce a půl si pěkně zkusily (a jejich děti tez),nevidím důvod prat do kojenců tuhle vakcínu. Naopak by měla být mnohem později, aby chránila v tom opravdu rizikovým věku a to pubertě a rané dospělosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966

Musíš do 18 měsíce začít. Mezi očkováním jsou povinné pauzi. My začali klasicky ve třech měsících. Teď ve 20m má celou hexu (myslím) a jednu MMR.
Co se týče toho v co je v televizi, tak tomu bych věřil tak jednu desetinu. I teď je očkování povinný a stejně spousta matek neočkuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.8.17 20:16

Holky děkuji za odpovědi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
10.8.17 20:18
@Katerina308 píše:
@stajnys
Podle článku co jsem dneska četla jsem pochopila, že první dávka by měla být od 15 do 18 měsíců. Druhá dávka MMR mezi 5.-6. rokem. U hexy se má přejít na schéma 2+1, aspoň takto to bylo prezentováno v článku co jsem četla dnes ráno.

Pokud by to tak bylo, tak sláva. Sice další dítě neplánuji, ale mezi 18.-24. měsícem by mělo permanentně rýmu nebo bych mu nechala píchnout Nimenrix, takže MMR by stejně před 2. rokem nedostalo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.8.17 20:24

Chápeš to špatně, první dávka mezi 15. a 18. m, a druhá mezi 5. a 6. rokem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
10.8.17 20:37

Můj syn dostal 1. dávku MMR v 17ti měsících - loni na podzim /žádná reakce na ni nebyla/. Už tehdy říkala doktorka, že se chystá změna, že druhá dávka bude až v předškolním věku a rovnou to tak nechala i mému synovi, že doočkovat se to může popř. kdykoliv. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
10.8.17 20:56

Moc děkuji všem za uklidnění. To jsem ráda, že chtějí naopak druhou dávku posunout. Syn měl první MMR v 18 měsících a reakce teda katastrofální. Vylízal se z toho až za měsíc, takže mě to vyděsilo. Naštěstí jsem to špatně pochopila. Takže moc děkuji za uklidnění. :palec: :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek