Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mělo něčí dítko bouřlivou reakci na přeočkování (MMR)? Malý má od 5.dne vysoké horečky, nechce jíst, má průjem..
Mám děti částečně očkované, ale po pečlivém shromáždění veškerého infa včetně přibalového letáku jsem se rozhodla tuto vakcínu neriskovat. Držím palce, aby to byla jen chvilková dočasná reakce, což bývá o hodně častější ![]()
@sonique mému staršímu se rozjela super alergie téměř na vše, měl 14 dní šílené horečky atd.. z pohodového dítěte tyran. Ale bylo to už na první várku, druhou nedostal, má na to papír.. snad to u vás brzy poleví ![]()
Doplním informace, třeba se někomu bude hodit. Byla jsem se synem na stěrech z konečníku, jelikož paní doktorka tvrdila, že se jí to nezdá na reakci na očko (páchnoucí vodnatá stolice). Měla pravdu, malý má kampylobakteriózu. Kde to chytil, nevíme. Když zvážím inkubační dobu, měli jsme kuřecí na oběd a pak jsme byli v Tescu nakupovat, mohl to chytnout z vozíku… teď už je syn lepší, normálně jí, průjem nemá, antibiotikům jsme se vyhnuli. Snad se mrcha nevrátí ![]()