Hexa a Prevenar (Synflorix) v našem případě

10995
23.7.17 22:20

Hexa a Prevenar (Synflorix) v našem případě

Milé dámy,

zajímá mě váš názor na očkování Hexavakcínou a Prevenarem 13 (eventuálně Synflorixem) v našem případě.

Naše miminko (děvčátko) se narodilo koncem května 2017. V devíti měsících (tento týden) by měla podstoupit očkování Hexavakcínou, plus Pneumokoka.

Teď má 5 kg. A já prostě nevím jestli očkování teď podstoupit, nebo ne. A to z toho důvodu, že malou od narození hodně trápí koliky, je z toho hodně bolavá a celkově vynervovaná. Velice špatně spí a je hodně plačtivé a dráždivé miminko, takový nerveček nespokojený, pořád se mele.

Aktuálně se drobet začíná dávat do kupy.

Doktorce jsem řekla, že bych chtěla očkovat až koncem srpna, až bude mít alespoň tři měsíce, (tak byla očkovaná i první dcera).
Doktorce se to sice úplně nelíbilo, ale dohodly jsme se, že tedy koncem srpna, to už bude mít ty tři měsíce. Pokud situaci přehodnotím, tak se mohu ozvat.

No a já prostě nevím jestli tedy nezačít očkovat dle očkovacího kalendáře z jednoho prostého důvodu.
Starší dcera, aktuálně 6 let nastoupí do školy a mám obavu z jejich nemocí, třeba nachlazení. Ze školky tahala pořád něco (hlavně nachlazení, měla i píchané uši). Teď je skoro celé prázdniny pryč, takže miminko by neměla nenakazit.

Očkovaly byste dle očkovacího kalendáře? Nebo odložily i za cenu, že se to může skrz starší komplikovat. Zajímá mě i v jakých rozestupech očkovat Peneumokoky, eventuálně jakou vakcínu volit?

Moc mi Vaše názory pomohou.
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2752
23.7.17 23:30

Asi bych dala na radu lékařky. Já mám doma malého atopáčka 18 měsíců. Takže když měl zrovna vzplanutý ekzém, paní doktorka nám přendala očkování třeba o 14 dní než se ekzém zklidnil. Jak píšeš se starší dcerou, mám doma ještě 5 letého synka. Ten mladší měl být očkovaný proti zarděnkám, spále a příušnicím už někdy v dubnu, bohužel starší přitáhnul ze školky neštovice, takže odklad očkování na červen a ejhle starší přišel ze školky s angínou, takže to opět chytil mladší a očkování se odložilo na minulý týden. Teď tu malej leží po čokování - chudák s horečkama a osypanej jako kdyby měl zarděnky / reakce na očkování/. Nejhorší je, že pokud to odsuneš ty, může ti starší dítko zrovna něco přitáhnout od virózy po,,svrab". Pokud máš doktorku na kterou se můžeš v tomhle spolehnout a důvěřuješ jí, nechala bych to na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.7.17 23:30

@Trojlístek a starsi dcera mela nejake reakce? Ma mladsi nejake alergie, mate neco v rodine atd? Pokud ne, naockovala bych ted, ma se ochladit…jinak ja zpetne mam pocit, ze naopak to mala zvladala lepe cim byla mensi. Prvni dostala taky okolo toho 3.m a davala jsem hexu a prev najednou. Ockovat jsem teda nechala oboji ve schematu 2+1 a posledni mela rozlozene po 14 dnech. Coz se i casto dela - hexa a po 14ti dnech prevenar/synflorix. Jo a mala moje mela silnej reflux a byla tez drazdiva. :kytka: neboj krom pribehu, ala jedna pani povidala, tady neznam nikoho s problemy po/z ockovani. Anonym prosim nechat - info zdrav o dceri, jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
10995
23.7.17 23:47

@Alčák1 No, nevím jestli důvěřuji. Ona je hodně očkovací. První dcera měla jinou dětskou (stěhovali jsme se). Ta se mnou rozebrala vše. Pro i proti, ale vždy mi řekla, co by udělala ona a stála si za tím.

Nová lékařka je velice pečlivá. Nejhorší je, že mi nikdo nic nezaručí. Ani ona ne. Nechala to na mně. Nechce mě prý do ničeho tlačit a je to naše rozhodnutí, které můžeme změnit, ale moc se jí to nelíbí. Nicméně pro a proti nevyslovila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
24.7.17 00:02
@Anonymní píše:
@Trojlístek a starsi dcera mela nejake reakce? Ma mladsi nejake alergie, mate neco v rodine atd? Pokud ne, naockovala bych ted, ma se ochladit…jinak ja zpetne mam pocit, ze naopak to mala zvladala lepe cim byla mensi. Prvni dostala taky okolo toho 3.m a davala jsem hexu a prev najednou. Ockovat jsem teda nechala oboji ve schematu 2+1 a posledni mela rozlozene po 14 dnech. Coz se i casto dela - hexa a po 14ti dnech prevenar/synflorix. Jo a mala moje mela silnej reflux a byla tez drazdiva. :kytka: neboj krom pribehu, ala jedna pani povidala, tady neznam nikoho s problemy po/z ockovani. Anonym prosim nechat - info zdrav o dceri, jinak smazat.

Nejsem si jistá, jestli nemá ABKM. Prostě mně se to její řvaní nezdá, jenže krom toho řvaní a věčné nespokojenosti na to nic neukazuje. Já dle krve mám nějakou alergii, ale nikdy se nezjistilo na co, (možná pyly). Můj bratr má alergii na pyly. Mamka má lupénku. Já už právě nevím proč se ockovalo u starší takto, byla taky hodně dráždivá. Reagovala teplotami a nervečky, nespokojena. Měla i nic moc reakci na MMR vakcínu, tu vím jistě, že až po druhém roce u mladší dám. Měla i hnusnou reakci na Bexero. Obrovský otok a opuch v místě vpichu, až nemohla 14 dnů chodit. Jediné očkování co bylo v klidu byla žloutenka A.

No a proč ty si nechávala očkovat ve třech měsících? A 2+1 jste měli jak rozloženo? 2+1 lze volit i od těch 9 týdnů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.7.17 00:02
@Anonymní píše:

Tak to máš velké štěstí 8) Ovšem to, že tys takovou reakci na vlastní či neviděla a žádné dítě s reakcí neznáš ještě neznamená, že takové případy neexistují. Já jich znám několik a osobně ;) Ovšem to si zřejmě zařadíš do kategorie „jedna paní povídala“.
Zakladatelko, já jsme pro odklady očkování, však starší máš očkovanou, ne? tak čeho se bát? Ale toto si musí vyřešit každý sám :think: Tak hodně zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.7.17 05:50

Pokud chcete ockovat pneumokoky, urcite je nedavejte spolecne s hexou. Kdyz, tak odstup min. 14 dni, lepe mesic. Rozhodne NE v jeden den!
Hexu muzete dat ve schematu 2+1. Prvni v 6. nebo i 10. mesici, druhou davku minimalne za dva mesice od prvni a treti 6-12 mesicu od druhe.
Dejte na svuj instinkt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
24.7.17 07:51

@Halamka A schéma 2+1 lze aplikovat i na těch 9 týdnech, nebo na těch třech měsících?

Můj instinkt bohužel mlčí. Prostě nevím. Očkovat chci, ale taky vím, jak starší byla stále nemocná a my s ní po pár dnech. Takže si nedělám iluze, že to miminko eventuálně nechytí, přestože je kojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
24.7.17 08:09

Urcite. Kdykoli. Nekde se doporucuje zacit ve 4. mesici, nekdo zacina v 6. ci 10. Je tam dobre dodrzet rozestup min dva mesice mezi prvni a druhou.
Nemoci-to muze chytat stejne jako ockovani muze oslabit imunitu a vude to chytat stejne. To si nevyberes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30973
24.7.17 08:16

Tak ma dr. sama ockuje az v tech 12 tydnech, prevenar jsme davali az po dokonceni hexy. Nejsem pro neockovani, ale zase cpat do 9 tydenniho ditete hexu a nejlepe jeste prevenar najednou je moc i na me. Takze bych v tvem pripadep ockala na ten konec srpna, idealne tak tyden pred zacatkem skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30973
24.7.17 08:19
@pe-terka píše:
Tak to máš velké štěstí 8) Ovšem to, že tys takovou reakci na vlastní či neviděla a žádné dítě s reakcí neznáš ještě neznamená, že takové případy neexistují. Já jich znám několik a osobně ;) Ovšem to si zřejmě zařadíš do kategorie „jedna paní povídala“.
Zakladatelko, já jsme pro odklady očkování, však starší máš očkovanou, ne? tak čeho se bát? Ale toto si musí vyřešit každý sám :think: Tak hodně zdraví :kytka:

Tak proti ryme se neockuje a pak bude zakladatelka uzkostlive strezit mimco, aby bylo alespon par dni pred ockovanim bez rymy, kterou bude ustavicne nostit starsi dite ze skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
24.7.17 08:23

Určíte počkej na ty tři měsíce nejdříve, čili ten konec srpna AZ září. Nedávej rozhodne s pneumokokama soucasne. Aspoň 14 dni odstup, nejlépe měsíc. A ano, muže byt schéma 2 plus 1 i ted. Jen pohlídat rozestupy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
24.7.17 08:27

@Cuddy To je právě to, že ona s tou rýmou chodila snad pořád, z toho se pak pichaly uši. Přestože byla doma (když jsem byla těhotná) vše vylecila. Jenže se vrátila do školky a za týden znovu doma a tak pořád dokola. Teď je právě starší zdravá a plná sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30973
24.7.17 08:33

@Trojlístek Pokud bys nechala dat prvni davku ted, tak v srpnu (a pri zdravi prvniho ditete) zvladnes i druhou davku. Problem by byla az treti. Pneumokoky bych dala ale urcite zvlast, my je davali az po dokonceni trech davek hexy, ale pravda, platili jsme si je, limit pojistovny jsme nestihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
24.7.17 08:44

@Cuddy Ano, to by se právě mohlo stihnout. Jenže se ve mně mele ta zábrana té dráždivost miminka, že ke kolikam a bliti se přidá ještě nějaká ble reakce. Poněvadž dnešní noc zas byla velmi neklidná, miminko nespí ani přes den, má takové piko spánky. Nespí déle jak 10 minut přes den a hodinu v noci. Budí ji prdy, koliky a pak je z toho děsně rozmrzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek