Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim vsechny a prosim o radu, tip, zkusenost
Vev se ma tak, ze mam dve dcery a na zacatku druheho tehotenstvi mi bral obvodni lekar protilatky proti klasickym nemocem typu toxo, zardenky, priusnice, spalnicky. Ac jsem byla jako mala ockovana (rocnik.89) protilatky proti zardenkam nemam zadne. Vyhledove uvazuji jeste mozna o jednom ditku a koketuji s myslenkou nechat se naockovat. mladsi pujde v zime kolem druhych narozenin tak bych sla cca tak nejak taky a tretko bych chtela zkusit treba na jare…co myslite mam/nemam se nechat naockovat nebo co ten interval.jaky ma byt mezi tehu a pritomnym ockovanim? Dekuji
Dr mi rekla, ze muzu otehotnet 3 mesice po ockovani. Myslim, ze je to i v pribalaku. Ten je na netu.
To se těžko radí, protože záleží na tom, jak moc se bojíš těch zarděnek. Myslím, že pravděpodobnost, že je chytíš je mizivá, podívej se na výskyt, myslím, že bys případy spočítala na prstech jedné ruky. Já osobně bych se bála očkovat takovouhle chuťovku před otěhotněním, nevíš, co to udělá…
@koala123 no ja slysela tez tri mesice, ale prijde mi to vcelku kratka doba
@Reflexvis co my jsme dost aktovni co se tyce vyletu atd vsude kolem plno deti a rikam si aby to. necaply treba holky moje a nedonesly…kazda bude mit zatim jen jednu davku
muj obvodak kupr rikal, ze je dost pravdepodobne, ze v pripade capnuti zardenek se. i telo co uz nema protilatky vzchopi a bzpomene si imunitne na to prodelane ockovani a stejne se jim ubrani…ale nevim to uz je na me moc medicinske scifi
![]()
Pozjišťuj si, jak chrání priorix proti zarděnkám, proto příušnicím prý nic moc, ale zarděnky může pokrýt dobře. Jedna dávka by měla stačit. Ale jak říkám, je to na tobě, pokud se bojíš, zodpovědná jsi za své těhotenství jedině ty.
Kdybys nevěděla, že protilátky nemáš, nechala by ses pro jistotu očkovat, abys byla v dalším těhu chráněná? Pokud odpovíš ne, tak bych se očko nenechala.
@Hadumi ne ja slepe verila svemu ockovani, ze urcite funguje, kdyz jsem byla na dnesni dobu vcelku mlada druhorodicka (26)
a ono prd ![]()
@kterk já chtěla taky před těhu zjistit protilátky a dr. mi řekl, blbost, to funguje
, takže tak.
Čtěte tady https://www.vakciny.net/…_2015_05.htm hned druhý odstavec.