Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky možná blbý dotaz, ale přece se jako prvorodička zeptám - jsem v 21+4 - někdo říká, že jsem ve 22 týdnu, někdo v 21 týdnu a kolikátý měsíc teda to je - když těhotenství trvá 40 týdnů - 10 měsíců a ne vlastně 9 měsíců? Moc děkuji za všechny rady a odpovědi!
![]()
Ahoj, jseš ve 22. týdnu, já sjem používala jen ty týdny. Pro neznalé jsem používala měsíce, ale s počtem 9 měsíců.
isand píše: šestý kalendářní měsíc těhotenství začíná ve 22+2.
Ahoj, nedá se to někde najít na netu? Já taky počítám že 4týdny je měsíc.
podle lunárního jsi v 6. měsíci ale podle toho „těhotenského“ začneš 6.měsíc až 22+2.já teda používám ten druhý ![]()
Bajča píše:…omlouvam se, ze vkladam prispevek mimo diskusi, ale, Bajco, mas nadhernou profilovou fotecku
podle lunárního jsi v 6. měsíci ale podle toho „těhotenského“ začneš 6.měsíc až 22+2.já teda používám ten druhý
28 dní (4 týdny) má lunární měsíc, takže pokud se počítá s těhotenstvím jako desetiměsíčním, jsi v šestém. Pokud se počítá měsíc kalendářní, kterých má těhotenství devět (tomu odpovídá i ta tabulka), tak jsi v pátém. Proto se těhotenství počítá na týdny ![]()
Jinak já to hodně orientačně počítala tak, že když mám termín 20., tak vždycky 20. jsem začínala nový měsíc.
ugluk píše:
28 dní (4 týdny) má lunární měsíc, takže pokud se počítá s těhotenstvím jako desetiměsíčním, jsi v šestém. Pokud se počítá měsíc kalendářní, kterých má těhotenství devět (tomu odpovídá i ta tabulka), tak jsi v pátém. Proto se těhotenství počítá na týdnyJinak já to hodně orientačně počítala tak, že když mám termín 20., tak vždycky 20. jsem začínala nový měsíc.
jo jo taky dobrá metoda,to je i logické ![]()
ALISHI píše:Bajča píše:…omlouvam se, ze vkladam prispevek mimo diskusi, ale, Bajco, mas nadhernou profilovou fotecku
podle lunárního jsi v 6. měsíci ale podle toho „těhotenského“ začneš 6.měsíc až 22+2.já teda používám ten druhý…nemohla jsem si to odpustit
jejda díky,na to přišla dcera sama když mě viděla jak se pořád fotím s bříškem v zrcadle ![]()
ugluk - tak to mi taky moc pomohlo, děkuji už se v tom orientuji, budu si to vždy brát dle termínu porodu další nový měsíc - ono to fakt tak vychází cca