Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky, dnes mam opravdu „nudny“ den…tak zakladam temata-co me trapi
a nad kteryma si delam „starosti“
…jsu jediná? nebo to mate taky tak? POŘÁD UŽ DOSLOVA ŽERU.UŽ KDYŽ JÍM,TAK PŘEMÝŠLÍM CO SI UDĚLÁM ZA DALŠÍ JIDLO,KOMBINUJU VSECHNO, A I KDYZ SE CITIM PLNA,TAK STEJNE TU LEDNICKU OTEVRU
naprosto neovladam svoje chute…za chvili zacnu 7.mesic…ZATIM jsem pribrala necelych 5kg-z me puvodni vahy 46 mam 50.(nizkou vahu mame v rodine,rozhodne jsem nikdy netrpela hlady-spis naopak
)ale o to nejde…spis o to ze se bojim-nejsu na to zvykla-ze ze me nakonci bude lokomotiva!!!
![]()
No, já si myslím, že pokud neměříš 120 cm, tak na konci jako lokomotiva opravdu nebudeš, vzhledem k tomu, že teďka máš 50 kg
. Já jsem k porodu šla s 80 kg (původní váha 60 kg), cca 7 kg jsem tam nechala a zbytek šel do půl roku dolů. Ale spíš bych se krotila kvůli zdraví. Podle mě se takhle přejídáš z nudy, taky jsem to tak měla, teďka v druhém těhotenství už na to nemám čas. Takže asi nějaký koníček, procházka atd..
Jéjej, netrap se a klidně „žer“. Váhu máš krásnou, pokud jsi s přejídáním neměla nikdy problémy, asi prostě potřebuješ doplnit energii. Někdy to chce tělo poslechnout ![]()
Buď ráda, že netrávíš dny nad záchodou mísou. Problila jsem celých 5 měsíců. Nyní jsem ve 30tt a mám nahoře 8kg. Fakt nepříjmený, nemohla jsem nikam chodit, nikam jezdit…všude mi bylo zle!
hanourek: Ty se asi vážně hodně nudíš ![]()
Tak žer, kdyby se z Tebe stávala lokomotiva, tak to poznáš, mně se to ještě nestalo, akorát mám pořadník na tasemnici ![]()
to já mám problém, že žeru až teď po porodu
vím, že tím zacháním nudu a že to pak lépe psychicky zvládám, prostě když se najím tak je mi líp, ale zase kg jdou nahoru a pak mám výčitky = prostě začarovaný kruh.......:-( a to jsem byla jak lusk po porodu.........máte radu??????
Brunifid píše:
hanourek: Ty se asi vážně hodně nudíš
Tak žer, kdyby se z Tebe stávala lokomotiva, tak to poznáš, mně se to ještě nestalo, akorát mám pořadník na tasemnici
noo..pritele jsem nevidela 2 dny-ale za 2 hodinky pro me prijede, tak se tesim…protoze tyto 2 dny jsu zavrena doma-do te zimi se mi ani moc nechce, a vsechny kamosky jsou zaneprazdeny…tak diskutuju tady
![]()
gemmy: A kojíš?
Já nevím, já se do normálních kalhot vešla za 14 dní po porodu a pak šla váha ještě níž než před otěhotněním. A to byli všichni kolem chytrý, jak se po dětech přibírá ![]()
Jenže já žrala jak prokopnutá vždycky. ![]()
nevadí že jíš hodně ale záleží na tom co jíš. Jestli sníš hromadu ovoce a zeleniny a masa tak to je to jedině dobře. Budeš mít spoustu vitamínů a minerálů a živin prospěšných jak pro tebe tak pro miminko. Jestli jíš ale převážně sýry, uzeniny, pečivo, sladké a tučné tak pak si tím jen škodíš. Živiny veškeré žádné, jen prázdné kalorie po kterých se jenom tloustne. Takže nejde ani tak o kvantitu jako o kvalitu. Jablek můeš sníst tunu a nepřibereš po nich ani deko.
Lynette: Tak proto je to moje dítě jak lunt, i když se pořád cpe! Banánů máme spotřebu jak pavilon opic, teď si oblíbila mandarinky, o jablkách ani nemluvím ![]()
Brunifid: Ano, přesně proto je jak lunt
Ale je zdravější než kdyby takhle hodnotnou stravu nahradila jinou, která jí dá jen energii a po kterých přibere.
Lynette: No já nevím, podle mého to projde a neuškodí, kadí 4× denně od té doby, co se narodila ![]()
Jeee co bych dala za 4kg nahore
Ja jsem 31+3tt a mam nahore 9kg, takze jsem na 50kg z puvodni vahy 41 pri 153cm, taky se furt cpu od ovoce, pres kvalitni jogurty, kvalitni maso, po hrisny veci jako velka milka toffifee
jeden porod za sebou teda uz mam , nabrala jsem celkem 11kg, coz se mi ted vazne nepodari, ale hold proste ten nas chlap potrebuje vic
pred 4roky jsem nechala pet kg v porodnici, zbytek byl pryc za ctvrt roku a tentokrat i doufam, z nejaky to kilco zustane, protoze jsem hroznej hubenour, takze neresim, uzivam a zeru vesele dal
![]()
No ovoce, zelenina a maso rozhodně neuškodí! Uškodí pečivo, uzeniny, sýry a sladkosti. A stolice je jaká je podle toho, co to dítě jí. Když já jím jen ovoce a zeleninu tak jdu na záchod taky 4× za den ![]()