23% absence v předmětu

42
2.1.23 14:41

23% absence v předmětu

Zdravím. Chci se zeptat. Syn má v tělocviku momentálně 22,22% procent absence. Zkrátka to tak vyšlo, lítání po doktorech, nemoc atd. Tak se chci zeptat 1) kdy se uzavírá klasifikace a docházka protože by se mu to do konce pololetí stihlo dostat pod těch 20 % a za 2) kdyby měl na konci pololetí přes těch 20% absence, mohlo by se stát že by musel dělat nějaký opravky nebo něco? Má tam dostatek známek. A jinak chodí na základku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30332
2.1.23 14:44

Na ZŠ se řeší jen počet známek. Pokud splňuje počet známek dle školního řadu, tak není co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
2.1.23 14:49

To bude ok. Dcera si nalomila prst při volejbalu v tělocviku. Takže několik týdnů necvičí. Dneska jsme s ní byli ráno na kontrole. Ještě týden má mít bez tělocviku. Je to písemně od doktora.
Přiznám se, že jsem byla nějak prosinci za tělocvikářkou (ona je echt přísná). Tak jsem jí říkala, ať nechá holku udělat rozcvičku, rozběhnout se, ať ji podle možností pomáhá. Ať nemusím psát omluvenky a nějakou činnost má splněnou. A nechtěla, že známek má dost. Že to nevadí, když nebude chvilku cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
2.1.23 14:54
@Aspera píše:
Na ZŠ se řeší jen počet známek. Pokud splňuje počet známek dle školního řadu, tak není co řešit.

To nemáš pravdu, my máme v klasifikačním řádu i počet procent nutných pro klasifikaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
2.1.23 15:03

@svetylko83 A kolik to u vás je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4537
2.1.23 15:04

Na střední jsem měla absenci před maturitou snad ve všech předmětech.
Například z angličtiny věděla, že jsem dobrá, tak se mě v hodině zeptala na pár věcí a stačilo to. V matematice mi dala nějaké příklady za pololetí. A v tělocviku jsem došla a od cvičila si jednu hodinu s jinou třídou.
Záleží prostě na domluvě s učitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
2.1.23 15:21

Na ZŠ, kde jsem pracovala, byla maximální absence 40%, od 30% už se upozorňovali rodiče a řešilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.1.23 17:23
@svetylko83 píše:
To nemáš pravdu, my máme v klasifikačním řádu i počet procent nutných pro klasifikaci

Je to na ZŠ a kolik tam máte procent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.1.23 17:24
@Lizzie001 píše:
Na ZŠ, kde jsem pracovala, byla maximální absence 40%, od 30% už se upozorňovali rodiče a řešilo se to.

Jasně řeší se to s rodiči. Občas nastane nutnost nosit omluvenky od lékaře, ale pokud má známky je klasifikovaný a dál se to neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
2.1.23 17:25
@Aspera píše:
Na ZŠ se řeší jen počet známek. Pokud splňuje počet známek dle školního řadu, tak není co řešit.

mame v klasifikacnim radu i absenci. Hodlam to v pololeti pouzit. Prodlozene vikendy, jednodenni absence z duvodu spatneho pocasi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.1.23 17:43
@matkabagristy píše:
mame v klasifikacnim radu i absenci. Hodlam to v pololeti pouzit. Prodlozene vikendy, jednodenni absence z duvodu spatneho pocasi…

Kolik máte procent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
2.1.23 17:56
@Aspera píše:
Kolik máte procent?

30, dotycny ma v nekterych predmetech k 70

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
2.1.23 19:25
@Jirka098 píše:
@svetylko83 A kolik to u vás je?

v tělocviku je povolená absence 40% a vím, že už to kolega několikrát použil u notorických flákačů, co pravidelně nechodili v den tělocviku do školy…to se pak rodiče divili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
2.1.23 19:33
@matkabagristy píše:
30, dotycny ma v nekterych predmetech k píše: Více

To jste ho moc vidět nemohli. Mě přijde, že u 30% už ty děti skoro nevídám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
2.1.23 19:45
@Aspera píše:
To jste ho moc vidět nemohli. Mě přijde, že u 30% už ty děti skoro nevídám.

no dyt 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko