Nemám doma klid, vysoká škola

Anonymní
31.12.22 09:13

Nemám doma klid, vysoká škola

Dobré ráno, jsem studentka zdrávky (obor praktická sestra). Jsem ve třetím ročníku a doma nemám moc klid na učení a to hlavně kvůli sourozencům, ale tak snažím se to nějak zvládat a obor mě moc baví. Přemýšlím nad vysokou školu, chtěla bych pokračovat buď na všeobecnou sestru nebo porodní asistentku. :) Už bych ale chtěla bydlet jinde než doma, najít si třeba spolubydlení nebo tak, chtěla bych zároveň už chodit i do práce nebo na brigádu, je to možné? Dá se to zvládat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9117
31.12.22 09:16

No zrovna na tomhle oboru s takovým rozsahem praxe těžko říct. Já chci jen poradit chodit se učit do knihovny. Je tam ticho, teplo, záchod, dlouho otevřeno a vyhazovat tě nikdo nebude. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
31.12.22 09:39

Bakalarske studium vseobecne sestry ma povinny rozsah praxe ve vysi patnacti mesicu plneho uvazku. To budes s praci zvladat tezko.
Bez to studovat prezencne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
31.12.22 09:46
@Anonymní píše:
Dobré ráno, jsem studentka zdrávky (obor praktická sestra). Jsem ve třetím ročníku a doma nemám moc klid na učení a to hlavně kvůli sourozencům, ale tak snažím se to nějak zvládat a obor mě moc baví. Přemýšlím nad vysokou školu, chtěla bych pokračovat buď na všeobecnou sestru nebo porodní asistentku. :) Už bych ale chtěla bydlet jinde než doma, najít si třeba spolubydlení nebo tak, chtěla bych zároveň už chodit i do práce nebo na brigádu, je to možné? Dá se to zvládat?

Najit skolu s internatem/koleji, spolubydleni v kombinaci s brigadou by jiste slo, ale bude to narocne a bude potrebny prispevek a podpora tvych rodicu. Nebo dokoncit skolu, najit zamestnani s ubytovanim (da se najit, napriklad nektere fakultni nemocnice nabizi) a studovat pozdeji dalkove, pokud ti v praci vyjdou vstric.

• Citovat
  • Upravit
15814
31.12.22 10:59
@VitaminC píše:
Bakalarske studium vseobecne sestry ma povinny rozsah praxe ve vysi patnacti mesicu plneho uvazku. To budes s praci zvladat tezko.

myslíš spíš kombinovaně, ne? ale jinak souhlas. spousta praktických sester studuje VŠ obor kombinovaně. pokud při tom pracují ve zdravotnictví, tak většina VŠ jim práci alespoň částečně uzná i jako výkon praxe.

ale jinak ani rada od @Serpentini není špatná. já si dodělávaja vejšku se třemi dětmi, do knihovny jsem chodila psát bakalářku a později i diplomku, doma jsem vždycky kolem sebe viděla spoustu nedodělané práce a nemohla se soustředit na školu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.22 11:02

Zvládneš to tak, že po maturitě se necháš zaměstnat jako prakticka sestra. Studovat budeš kombinované. Když půjdeš na všeobecnou sestru, tak VOŠky uznávají spoustu praxe praktickým sestrám. S porodní asistencí je to určitě náročnější.
S platem praktické v pohodě utahnes spolubydlení nebo nemocnice nabízejí ubytování. A hezké, třeba nemocnice, kde pracuji já. A nebi to fakultka.
Pokud chceš VŠ ne VOŠ, tak si prostě odepiš ty obory a zeptej se, jak uznávají praxi praktickým sestrám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
31.12.22 15:15

:) na koleji se mnou na pokoji byly 2 holčiny, co studovaly zdravku (jedna z nich zrovna i tu PA) a zvladaly to stejně jako my z ostatních oboru. Přes semestr více pracuješ, o zkouškovém zase škola…dá se. Je velký rozdíl, zda si musíš jen přivydelat a nebo to vše utáhnout sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
31.12.22 20:18
@VitaminC píše:

To neni tak uplne pravda. Ja studuji vysokou obor vseobecna sestra. Jsem prakticka sestra. Udelala jsem si druhou maturu na 3 letem studiu. Mam na skole povinnou praxi a to 800 hodin behem 3 let., Muzu si ji udelat kdekoliv. Nekde mi daji razitko, nekde si musim praxi udelat. V 1 semestru jsem mzsela dolozit 80 hodin praxe v domove, coz nebyl problem a 80 hodin u praktickeho lekare. Stacilo 40 hodin a 40 hodin mi sam dopsal. Studuji kombinovane, tzn 5× vyuka za mesic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
31.12.22 21:49

@karinka ja chci taky na praktickou a potom na všeobecnou, právě kvůli praxi.
Kde děláš VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.22 22:16

A může mi máma zakázat stěhování?

• Citovat
  • Upravit
19388
31.12.22 23:02
@Anonymní píše:
A může mi máma zakázat stěhování?

Ne nemůže po maturitě budeš plnoleta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
1.1.23 00:53
@g.sandova píše:
@karinka ja chci taky na praktickou a potom na všeobecnou, právě kvůli praxi.
Kde děláš VŠ?

Slezska univerzita Opava. Jdi do toho, ja zacala praktickou studovat ve 47 letech, ted mi je 51 let a jsem na vysoké. Jako, neleze mi to do te hlavy, jako mladsim spoluzakum a musim tomu venovat vic3 casu, jako oni, ale, delam to jen kvuli tomu papiru a jako samozivitelka, jsou moji nejvetsi motivaci penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.23 01:01

@karinka Opava je pro mě daleko, ale mám možnosti i tady, děkuji.
Mně je o trochu méně než tobě,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
1.1.23 01:03
@g.sandova píše:
@karinka Opava je pro mě daleko, ale mám možnosti i tady, děkuji.
Mně je o trochu méně než tobě,

No super, tak smele do toho. Drzim ti pesti. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
1.1.23 01:05

@karinka srs dobrá. Jakš to dělala při studiu praktické s praxí? Byla jdibuz v nemocnici zaměstnána?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze