25 let a křečáky

50
8.4.13 09:09

25 let a křečáky

Maminky, je mi 25 let a mám křečáky. Po porodu mi zůstalo 5 kg nahoře a během kojení jsem nabrala dalších 10 :oops: Začínají se mi dělat křečáky, štípeto, bolí to. Čím mazat? Jak zabránit aby se to zhoršovalo. Začínám držet dietku, ale to samotné asi nepomůže. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Holma
8.4.13 09:14

Mám sestru, které nyní bude 24 let a už podstoupila sklerotizaci žil. Je bezdětná, takže těhotenství ji teprve čeká. Dá se říct, že křečáky máme v rodině. Sklerotizaci ji provedli ambulatntně, jen musela nějakou dobu nosit punčochy. Měla žíly hodně vystouplé, jakoby takové uzly, bolelo ji to…nicméně je tomu 3 měsíce, co sklerotizaci podstoupila a zatím se jí to nevrátilo. Doporučuje se to co nejdříve, už když vystoupne první žíla, asi bych si taky měla dojít, ale nějak jsme líná…
Mazání a jiné tomu moc nepomůže, pokud to již máš ve stádiu, že pociťuješ viditelné problémy, je mi líto.

• Citovat
  • Upravit
275
8.4.13 12:31

Ahoj, ja jsem brala tabletky a mazala mastickou Varixinal. Krecaky mam odjakziva, u nas je to dedicne. Kvuli nim jsem si musela v poslednim trimestru a v sestinedeli pichar injekce na redeni krve a svete div se - uz je nemam (teda jo, ale minimalni)…
Operaci si nech udelat az definitivne skoncis s rodenim deti - jednu Ti vytahhnou a druha se Ti v tehotenstvi udela…
Mozna Ti pomuze ten Varixinal - me pomohl dost.

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
8.4.13 12:31

Jo a ty kopresni puncochy - to je samozrejmost (ja je nosila pred i behem celyho tehu). Mela jsem je vzdycky vyrobeny na miru :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
8.4.13 13:25

Já na sklerotiazací byla hodněkrát…dělá se to spíše jen na ty fiaové nebo červené pavučiny…ale vždy se to vrátilo. Dědičnost. V těhu mi vyskákalyvystouplé křečáky a to už mi dr. řekla, že je to pod kudlu v narkoze.Tak jsem tedy šla, zatím 3 měsíce po a zatím to vypadá krásně. Jen minijizva pod kolenem. Prevence:nosit punčochy (na nějakou delší zátěž nohy),nekouřit, nebrát antikopn. atd:) Zatím vše dodržuji, ale myslím, že genům neuteču:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
8.4.13 13:33

@Ebika

Hele, bolelo to moc? Me uz taky chteli neco tahat, ale mela jsem strach a po injekcich a puncochach (a kdyz jsem skoncila s antikoncepci), tak se mi to hrozne zlepsilo, ale asi se tomu stejne nevyhnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
8.4.13 21:22

@78_Maja mě se kupodivu ty pavučiny zlepšily v těhu, ale vyskočil mi pod kolenem nechutný křečák. Takže jestli myslíš tu operaci tak v poho, po probuzení to štípalo, asi týden jsem na to nemohla došlápnout, ale nic hrozného to fakt nebylo.To papírování okolo toho bylo daleko horší :cert: V nemocnici jsem strávila necelých 24hodin:)
Nebo myslíš sklerotizaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
9.4.13 08:07

@Ebika

Nene - já to měla tak hrozný, že mi to chtěli rovnou vytrhnout :( ale zatím vyčkám;+ v plánu jsou ještě jeden - dva svišti, tak až pak :)

:mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
9.4.13 09:11

@78_Maja já mám po jednom těhu, druhé ještě nevím, ale moje dr.mi řekla, že radši dřív než později:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí