Odstranění štítné žlázy - hubnutí nebo přibírání?

7157
6.4.13 22:11

odstranění ŠŽ - hubnutí nebo přibírání??

Ahoj všem.. jsem po celkovém odstranění štítné žlázy (snížená funkce).. teď mě zajímá jak to bude po operaci s přibíráním nebo shazováním.. je to u každého jinak?? Snad spíše shodím než přiberu :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3089
6.4.13 22:18

Nevím přesně jak je to po operaci, ale znám holku co se narodila bez ŠŽ a musí teda držet diety a má spíš problémy s přibíráním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
6.4.13 22:21
@Maia22 píše:
Nevím přesně jak je to po operaci, ale znám holku co se narodila bez ŠŽ a musí teda držet diety a má spíš problémy s přibíráním.

ty jo, tak to jsem nikdy neslyšela, že se člověk může narodit bez ŠŽ :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
6.4.13 22:31

@kelynka Jo jo všechno je možný, od malička bere hormony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
6.4.13 22:38
@Maia22 píše:
@kelynka Jo jo všechno je možný, od malička bere hormony.

ty jo, to je hrůza, tak ještě, že jí na to došli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
6.4.13 23:03

Štítnici mám venku od poloviny září pro graves besedovu chorubu-zvýšená funkce - chodím pravidelně cvičit, mám dole cca 3 kg a 5 cm v pase. Matka i otec hsou tlustí ja mám v pase 70 cm a na váze 63 cm při výšce 170 cm, teta má štítku venkz cca 10 let a má stále 55 kg a to je už bez menstruace. Kamarádka má štítku venku pomalu 15 let a jetaky hubená takže klídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
7.4.13 07:14

Ahoj, mě operovali v 16ti, měla jsem tzv. basedovu nemoc, zvýšená funkce, byla jsem tehdy dooost hubená a po operaci jsem pak něco nabrala, ale zůstala jsem hubená pořád :) až těhotenství mi to překazilo :D takže myslím žádná změna, mě teda před tím doktor pořád říkal, že už jsem hubená na hranici, sem měla na výšku 168 a váhu něco málo přes 40 pokud se pamatuju ale kdo ví, to spíš bylo jen pubertou takže se pak jen tělo a hormony srovnaly a já přibrala do normálu…myslím že se toho nemusíš bát, jenže co tělo to originál no…držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
7.4.13 21:32

Mezi hormony štítné žlázy (glandula thyr[e]oidea) patří tyroxin (tetrajodtyronin) a trijodtyronin. Mezi jejich hlavní účinky patří ovlivnění bazálního metabolismu, minutové ventilace, krvetvorby, kardiovaskulárního systému apod. Všeobecně můžeme rozlišit zvýšenou aktivitu žlázy (hyperfunkce) spojenou se zvýšenou tvorbou a uvolňováním hormonů (hypersekrece). Příčin může být mnoho. Hyperfunkce se projevuje zvýšením metabolismu (což vyvolá i přes vyšší příjem potravy znatelné hubnutí) i tělesné teploty, zrychlením tepové frekvence, zvýšeným pocením, dráždivostí CNS, exophtalmem (protruse očních bulbů, může ale nastat také při relativně raritní AV malformaci – karotikokavernózní píštěli, hovoříme o pulsujícím exophtalmu). Při hypofunkci tedy můžeme očekávat antagonistické účinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
8.4.13 00:15

Vsem dekuji za prispevek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
18.4.13 23:28

Holky jak jste to mely po operaci s menzes, opozdila se vam nebo jste to dostaly normalne v terminu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
18.4.13 23:46

@kelynka ja jsem prodelala operaci stitne zlazy pred deseti lety, mela jsem zvysenou funkci, takze bez korekce prasky jsem byla hubena jak lunt a pritom jsem se hrozne cpala. Naopak kdyz mi to srovnali na vyvazenou hodnotu tak jsem pribrala oproti puvodnimu stavu, celkove ale moje vaha hodne reagovala na momentalni davku prasku. Po operaci se vsechno krasne stabilizovalo, citila jsem se mnohem lip a vaha se mi meni tak max plus minus 2kg. Jo a k te menstruaci, uplne normalka, mela jsem pravidelny cyklus pred operaci a stejne tak i po ni. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7157
19.4.13 08:25

Diky za odpoved :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Amalka82
20.8.13 08:21

Po operaci ti nasadí hormony, které zdraví štítná žláza normálně tvoří, dostaleš Letrox. To už pak na postavu hubnutí/tlustnutí žádný vliv nemá.

• Citovat
  • Upravit
30.12.16 18:32

Ahojky, jsem po operaci 6 let, před operaci jsem přibrala asi 40 kg, nemohu shodit a jsem i tak na tom špatně, nejde to s váhou dolu a jsem zkusila co jsem chtěla bylo to k ničemu… nemám ani kousek žlázy, vzaly mi jí celou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.1.18 17:49

zdravím

@tetma a jak jste na tom byla s váhou než jste šla na operaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...