Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Jooo, tak to jsem měla taky. Celá jsem se osypala takovýma malýma pihama. šla jsem s tím ke kožnímu. Prej je to neškodný, ale pár mi jich pro jistotu vypálil. Hlavně na krku a hrudi. Měla jsem to 2 roky a teď to postupně mizí. Vždy se mi udělala jakoby bradavička a samo to pak odpadlo.Ale měla jsem je fakt malý, ale vidět byli. Vysvětloval mi, že je to nějaký neškodný bacil nebo co, co se po porodu děje. Ale nevim, zda jste měla na mysli to samé.
![]()
Hormony?
A jako vžně, je to tak strašně intimní dotaz? Já nevím, kdyby to byl dotaz na pihy na frndě, ale takhle mi to přijde zbytečný.
Pih mám mraky, disponuju několika různými druhy, různé droboučké výrůstky, asymetrické pihy, pihy barvy jako bych je zapomněla v troubě, možná dobrý nápad zajít zase po sto letech na kožní a nechat si ej všechny prohlídnout
Už mi kdysi jednu vyndavali, že je riziková.
Nene, já myslela normální hnědé malé pihy, ale děkuji za příspěvek ![]()
Jinak si fakt myslím, že je to hormony, v těhotenství ta pigmentace pracuje, nejdřív se udělá linea negra na břiše, pak zase tmavnou bradavky (to proto, aby je mimino líp vidělo, když je poloslepý). Mě po každém porodu víc a víc tmavnou vlasy, začínala jsem na středně hnědých a už mám poměrně tmavou hnědou. Při přechodu se ženám dělají pigmentové skvrny, to máš taky hormonama.
Udělat s tím asi nejde nic, jen teda asi fakt občas zajít na to kožní a nechat prohlídnout a případně nechat pro jistotu odstranit.
To je snad každýho věc, na co se ptá nebo zda se ptá anonymně. Mně to tehdy taky docela vyděsilo.
@Gladys Děkuji za info..já je mám teda teď na celém těle i na frndě
,ale dřív jsem měla tak 10 pih a teď takové množství ![]()
@Anonymní píše:
@Gladys Děkuji za info..já je mám teda teď na celém těle i na frndě![]()
,ale dřív jsem měla tak 10 pih a teď takové množství
no, mě se udělaly ne pihy, ale červený tečky po porodu. tak nevím.
@Gladys to jako fakt s těma bradavkama? Jako že tmavnou, aby je mimino vidělo. Mě třeba ztmavlo i podpaží a právě ta frnda
Ale už je to zpátky ve své původní barvě.
No ale miniaturní výrustky na krku mám taky a upřímně, netuším, co s tím.
Nelíbí se mi to.
Ted´vážne. Čím jsem starší, tím víc jsem pihovatá. Pipina je oproti mě tiché šumění vánku
![]()
Ahoj holky,
má někdo z vás zkušenost…PROČ…se tvoří velké množství pih po porodu?