2,5 lete dítě a spánek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24176
2.6.25 06:51

Tak začni budit v šest ráno a pak se to celé posune. Já nikdy nudit nemusela. Ale děti mi vstávali v pět ráno. Kolem jedenácté už šli na polední spánek - hodinu až dvě. V osm už se tu spí. Od dvou let už mi děti polední spánek vynechali úplně. Prostřední mi pak třeba usnul v šest večer a vzbudil se v šest ráno. Ale ten je jediný spáč.

Jestli prostě chceš mít večer klid, což chápu, tak musíš budit. Ale spí ti krásně. Jestli se nebudí pak úplně naštvaná, tak bych to neřešila. Nebo ráno nech spát a třeba se zruší polední spánek a večer odpadne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10880
2.6.25 07:09

Mně těch 9 nepřijde jako něco hrozného. Malý mi nikdy neusnul třeba v 8. I když přes den nespí, tak je třeba od půl 7 rano do půl 9 vecer vzhůru, jsou mu čerstvě 2. A to jsme celé dny venku, nabeha se. Když přes den spí, hlídám hlavně, aby usnul včas a vstal max ve 12. Jinak by byl do půlnoci neuspatelny. U nás se ale nestalo, že by spal třeba 2 hodiny. Někdy spí pulhodinu, dokáže dát i hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 07:17

Ja mam stejně starého a když úsměv v devět, vstáva v pět. Na to nemám sílu já, tak ho nechávám do půl desáté, desíti. Pres den spi taky hodinu až dvě. Snažila jsem se do toho spánku všelijak stourat, a bylo to jen horší. Na zrušení denního spánku to ještě není, je unavený a do večera nevydrží, když ho budim, je do večera protivný, tak mu to asi moc dobře nedela. Spi ti krásně, nechala bych to, at to nerozhazes do něčeho horšího.

• Citovat
  • Upravit
74
2.6.25 07:45

@anavi13 No nedávno přes den neusnula a večer to byla katastrofa dala jsem ji před půl 8 spát a nemohla usnout byla přetažená takže na zrušení spánku to ještě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.6.25 07:53

@citlivaduse Zkrátka byla bych radši aby večer chodila spát spíš kolem 8no, ale chápu že v tomhle věku to už asi moc nejde zkloubit že když přes den usne tak ji nemůžu vzbudit po půl h to už máme vyzkoušené a to je protivná, takže ji nechávám tu hodinu no a v půl 9 max v 9 usne no, bych buď musela ráno budit k chvíli dřív aby se to celé posunulo a nebo ten spánek přes den zkrátit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.25 09:38

Nevidím, režim dětem neupravuji, když jsou unavené, tak usnou, často na spánek jezdíme nebo usne u prsa a velká stejně, když je unavena, usne v autě…takhle jsou flexibilní a nejsou pár rozhozené ze změny

• Citovat
  • Upravit
10880
2.6.25 09:40
@MonikaV116 píše: Více

U nás ani buzení dřív nepomohlo. Protože před změnou času vstával po 5. ráno a prostě odpadl třeba kolem půl 11, nevydržel do večera. A i když usnul na půl hodky, večer dřív spát nešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
2.6.25 09:50

@citlivaduse no u nás se vždy vstávalo kolem té 7 vstávala sama ráno se i teď češtinou budí sama. Ale prostě usínala 11:30 spala hodinku max hodinku a půl a večer šla spát ve 20 h ale vím že je už starší a prostě mi 11:30 už neusne tím pádem se to celé posunulo logicky no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
2.6.25 13:27

Mně od 2 let nespal po obědě. Večer spal 22.00 - 6.00 hodin a mohla jsem se stavět třeba na hlavu. Úplně nechápu tohle buzení a šoupání. Ale pokud chceš, tak to šoupej jak to vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
16184
2.6.25 18:04
@Snopy123 píše: Více

Asi tak, taky se upravilo spaní časem, jako mimo usnul nejdřív o půlnoci. Pak se to podařilo posunout a ideální čas je ve 22h, ale chodí tak ve 21h. To je ideální pro všechny strany. Než aby usnul v osm a v šest ráno už tu běhal :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.6.25 09:28

@Dahlia0409 No nám běhal v 6.00 tak i tak :) Jen kdyby šel spát ve 20.00 tak běhá tak ve 4.00 :)

• Citovat
  • Upravit
16184
3.6.25 14:32

Přesně proto mi b, lo jasně, že ve 20h dítě v posteli fakt ještě nebude, jedině nemocné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.6.25 14:38

@Dahlia0409 Asi některé jsou, ale to naše ne :-) Jako já bych brala někdy nějaký klidný večer pro sebe, ale nějak to neklape. Pokud náhodou usne brzo, znamená to nemoc, jak píšeš. A sice usne brzo, ale pak stejně bl. bě spí, hodně se budí (to i bez nemoci) a ráno vstává třeba ve 4.00, nebo zařadí bdělé okno.
Teď jsem byla pracovně přes noc pryč, tak uznalo, že jako bez maminy stačí vstávat ve 4,20 hod. Manžel měl děsnou radost :-) Pak odpoledne 6 hodin venku a večer jsem ho zaháněla ve 21.00, protože manžel chtěl už spát. Prý si ho příště beru sebou.

• Citovat
  • Upravit
16184
3.6.25 14:49

Mnohdy je to náročný, taky máme to klasické dítě, co přesně týden musíš tahat v 7h z postele a o víkendu klidně přijde s úsměvem už v 6:30 a já si vždy říkám, že nárok se vyspat budu mít až v hrobě :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
3.6.25 14:53

@Dahlia0409 Já se těším, že jednoho dne bude moc vstávat samo. Jen musí se naučit u toho být potichu, protože neustále hlasitě mluví :-(, takže stejně bych se nevyspala zatím. Ale snad to jednou přijde.
Ale ty víkendy jsou otrava někdy, jenom přeci 5.35 hodin co víkend nic moc :zed: My tedy ani nezaspíme do školky. Mohlo byt tam být jako první :-) Ale zase je mi to blbý ho vodit na 6.15 hodin, když to není potřeba :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510