Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsem na tom podobně s 21 měsíční dcerou… Taky jsem jediná z rodiny, kdo ji vyloženě nerozmazluje, „nutim“ ji jíst, nenosim ji pořád na rukách apod… K tomu mám taky měsíční mimco. Přitom mazlim se s ní, celý den travime spolu, hrajeme si, čteme si, chodíme na procházky, vše ok, ale když je doma táta, tak je na něj nalepená, ode mě nic nechce, někdy mi dokonce taky říká táto
No jsem zvědavá, kdy tu moji péči ocení ![]()
A jak se k němu chová tatínek?co dělají,jak si hrají?…
Moji kluci dvojčata by dělali stopro to samé,kdybych jim nedopřála pravou klučičí zábavu.Co začli chodit jsme denně v lese,běháme,skáčou do bahna,do kaluží (když prší schválně jdeme ven běhat do kaluží)hážou kameny do vody na splavu,oni na odrážedlecch a já běhám s nima,skáčou patníky,hrboly,sjíždějí kopce…atd.sposta čiností se dá dělat i kočárkem,mě to brzo taky čeká.
Společné ležení u pohádky je max.15min.a jinak taky lpím na pravidelném jídle,ale řeším to že snídáme venku v lese nebo na houpačkách,na hřišti na lavičkách…nehrotím to.Jim se to líbí a všichni spokojeni.Počítač(ani já si nehraju,takže to neznají) nebo hraní doma nikdy po mě nechtěli,byli vyblbnutí z venku až,až.
Třeba stačí přijít na to co mu sedí,vyjít mu vstříc,jeho povaze,co bylo včera,dnes už nemusí platit
třeba touží po jiné zábavě.Třeba by i mini školka pomohla ![]()
syn byl to same, ale pak byl parkrat ve skolce a od te doby me nechce pustit ani na nakup. place, kdyz nekam odchazim-ale to ke jen tak 1-2 krat tydne. zacal si me tak nejak “vazit” a nebere me jako samozrejmost. ![]()
Je to období. Nejspíš se v tom mísí žárlivost na mimino a přirozené období, kdy táta začne být nejúžasnější (to mnoho matek protrpí a přitom by si měly gratulovat, to musí být a je to správné). U nás to nebyla hysterie, ale každé ráno začínalo otázkou „táta kde?!“. Zkus to přijmout a pojmenovat - že se mu stýská, ty bys chtěl za tátou, viď?, Ty se zlobíš, že to nejde - no, ale malé děti prostě do práce s tátou nemůžou. A vydrž. Ono to zas přejde, tohle protivné.
@axlpol To bych neřekla. Malý ve 2 letech dělal to stejné co syn od zakladatelky a to jsme od rána do večera venku, v lese, na zahradě, na výletech, za každého počasí, stejně jak vy. Ted už jsou mu 4 a chápe, že táta musí do práce, takže hysteráky už nejsou, ale stejně když příjde z práce tak se na něho nalepí a pustí ho, až jde spát
Mě to nevadí, aspoň mám chvilku na odpočinek
Myslím si, že to je období, s maminou je pořád, tak je mu táta vzácnější.
U nás je taky táta svatej, protože vše dovolí a dcera ho má pěkně omotanyho kolem prstu
to samozřejmě u mě nehrozí, ja dělám režim
takže si z toho nic nedělej, ono to přejde
@mixa30 u nás právě „nevisí“na nikom.Jen nechtějí být s tím,s kým se nudí (třeba s babičkou …) Proto už dloho posloucháme,jak jsou na nás závislí
a jen ze slušnosti nechceme babičkám vméstt,že je s nima nuda,že nejsou schopné vymyslet akční zábavu.Plácání báboviček nebo kostky je rozhodně nevytrhnou,není divu,že tam nechtějí být.
Každé dítě je jiné některé chce jen pozornost rodiče se kterým je mín a u nás to je nuda.
@dickys píše:
Jsem na tom podobně s 21 měsíční dcerou… Taky jsem jediná z rodiny, kdo ji vyloženě nerozmazluje, „nutim“ ji jíst, nenosim ji pořád na rukách apod… K tomu mám taky měsíční mimco. Přitom mazlim se s ní, celý den travime spolu, hrajeme si, čteme si, chodíme na procházky, vše ok, ale když je doma táta, tak je na něj nalepená, ode mě nic nechce, někdy mi dokonce taky říká tátoNo jsem zvědavá, kdy tu moji péči ocení
Až bude mít sama jednou dítě
![]()
Posledni dobou resim takovy problem. Syn ma rano uplne zachvaty, ze nechce byt s mamou a ze chce s tatou do prace. Jeci hrozne, at jdu pryc, ze me nechce. Vypada to, kak kdybych ho snad mucila. Jsem z toho spatna, kojila jsem ho skoro do 2 let, spal se mnou v posteli, porad si me hlidal a ted jsem pro nej jak cizi. Asi se se mnou nudi, mam jeste 2 mesicni miminko, jsem unavena a nemohu si s nim cely den hrat. Vim, ze jsem na nej nejprisnejsi u rodiny (nepoustim ho na pocitac, chci aby jedl, aby nosil backory apod). A to jsem tak zla? Nebo je to obdobi? Nevim co delat a trapi me to.