Projevy lehkého autismu

Anonymní
1.11.18 12:23

Projevy lehkeho autismu

Dobry den.
Rada bych vedela jak se vase deti ktere maji diagnozu lehky autismus, aspenger ci vysoce funkcni autismus projevovali ve 2 - 2,5 letech.
Predem moc dekuji za odpovedi, vim, ze kazdy je jiny…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.11.18 14:00

Není to moje dítě, ale velice blízky synovec, který je u nás často. Teď jsou mu tři roky a takovouto diagnozu má už dva měsíce. Chování mezi 2 - 2,5 roku: špatně nebo vůbec nereagoval na své jméno, oslovení (doteď), nemluvil (až teď řekne pár slov, věty žádné), častý vztek, bouchání hlavou do země (teď už jen leží na zemi), kakání a čurání zvládl před dvěma týdny. Častý pláč ve spánku. Často odbíhá od jedné hračky k druhé, takže co 15 sekund někde jinde. Nemá pud sebezáchovy (i přes milionté upozornění a setkání s nebezpečím)…lítá sprintem do cesty mezi auta :,(, skáče tak kam by ani kočka neskočila..třeba ze zdi do stojanu na kola. ALE POZOR (díky svým rodičům co na něj kašlou) od roku ovládá tablet díky kterému umí od 2.5 let mluvit anglicky čísla a abecedu, odpovídat yes/no, pojmenuje některé věci či zvířata. Pozná číslice i písmena. Čte anglicky i česky. Teď to zvládá trochu i italsky a rusky (na Youtube je fakt všechno). Takže je super hlavička na jazyky. Co je ale hodně důležité zmínit, že rodiče má nevyrovnané kariéristy, co se rozešli a vedou válku o to kdo je lepší rodič :,( Je trošku zanedbaný, protože misto aby se mu věnovali, tak jej strkají do školy nejlépe na celý den a víkendy tráví u babičky a s námi (žijeme v jednou velkém domě) nebo s chůvou. Když se mu věnujeme je super kluk co lítá venku, hrajeme na hudební nástroje nebo zpíváme Červenou Karkulku od Svěráka (to jej hodně baví). Takže se s ním dá pracovat, bohužel si jej rodiče trochu vysnili a jelikož má malej opičák svůj svět tak jim to nevyhovuje a prdí na něj. Mám ho moc ráda a věřím, že nástupem do školy se hodně změní. To se teď stalo známé, že jejímu synovi při nástupu do školy odebrali diagnozu autismus, ma jen nějaké symptomy se kterými se dá pracovat. Raději anonymně, protože tu hovořím dost detailně. Snad nevadí. Děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.18 14:07

A teda jak zni diagnoza?
Vypada, ze byl na tom daleko hur nez dcera u ktere je zatim jen podezreni

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.18 14:19

:oops: Přesnou terminologii/diagnozu podle psycholožky mi samozřejmě neukázali, podle toho co mě řekli tak je to autismus, ale jeho lehčí forma. Posuzovali to dvě psycholožky. Převažují tam problémy spíše sociálního charakteru. Zapojení do společnosti atd. Třeba vůbec neuznává ženy, hlavní autoritou je muž a nic jiného neexistuje :think: Takže jej ani neberu do ochdodu, protože by mě naprosto ignoroval a někam by šel a bylo by mu vše jedno. I babička s ním trochu zápasí, i když pro projevy lásky, pusinku a obejmutí si k ní chodí. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML