Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je strašné. A vy jste úžasní, že nad tím uvažujete
Doufám, že existuje možnost, jak to udělat.
Samozřejmě, že možnost je. Pokud se rozhodneš pro ano, navštivte s kamarádkou ospod, tedy jestli je toho schopná? OSPOD může dojet i za kamarádkou. Ten vám sdělí podrobnosti. § 928 a dál
@alisekR manžel ma z toho smíšené pocity ale proti není. Sama sem z toho trosku mimo. Život je opravdu někdy nefer.
@Anonymní píše:
@Hadumi moc díky ???? rada slyším ze ta možnost tady je.
Je to celkem běžné. Je celkem dost dětí, které nemají rodiče. Same sebou to i něco obnáší, je to taková obdoba pěstounské péče - tedy byste dostávali peníze + měli nějaké povinnosti + byste byli sledováni ospodem.
Pred casem tu byla diskuse, oba rodice zahynuli pri autonehode, zustal sedmilety syn. Brala si jej do pece sestra jeho matky, tedy teta. Resili pres ospod.
Asi bych se taky zašla zeptat na OSPOD..
Jinak od vás moc hezké, chudák kamarádka a její dítě..
Bouhzel život je někdy zlý… kamarádka ma rakovinu. Ma malé dite - otec není. Zeptala se mě zda bysme si dite vzali do pece když se ji něco stane. Ma ještě mamku ale ta ma svůj věk a o malé dite se už nezvládne postarat. Moje otázka zní - zda něco takového v českém zákoně vůbec jde udělat… zatím o tom jen uvazuji - rozhodnout se je těžké. Na internetu jsem moc informaci nenašla a zatím se nikde ptát nebyla… mate zkušenost?