Svěření do péče - kamarádce

Anonymní
30.10.18 14:32

Svěření do pece - kamarádce

Bouhzel život je někdy zlý… kamarádka ma rakovinu. Ma malé dite - otec není. Zeptala se mě zda bysme si dite vzali do pece když se ji něco stane. Ma ještě mamku ale ta ma svůj věk a o malé dite se už nezvládne postarat. Moje otázka zní - zda něco takového v českém zákoně vůbec jde udělat… zatím o tom jen uvazuji - rozhodnout se je těžké. Na internetu jsem moc informaci nenašla a zatím se nikde ptát nebyla… mate zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9023
30.10.18 14:34

To je strašné. A vy jste úžasní, že nad tím uvažujete :hug: Doufám, že existuje možnost, jak to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
30.10.18 14:38

Samozřejmě, že možnost je. Pokud se rozhodneš pro ano, navštivte s kamarádkou ospod, tedy jestli je toho schopná? OSPOD může dojet i za kamarádkou. Ten vám sdělí podrobnosti. § 928 a dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.10.18 14:40

@alisekR manžel ma z toho smíšené pocity ale proti není. Sama sem z toho trosku mimo. Život je opravdu někdy nefer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.10.18 14:41

@Hadumi moc díky ???? rada slyším ze ta možnost tady je.

• Citovat
  • Upravit
13837
30.10.18 14:45
@Anonymní píše:
@Hadumi moc díky ???? rada slyším ze ta možnost tady je.

Je to celkem běžné. Je celkem dost dětí, které nemají rodiče. Same sebou to i něco obnáší, je to taková obdoba pěstounské péče - tedy byste dostávali peníze + měli nějaké povinnosti + byste byli sledováni ospodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1840
30.10.18 15:04

Pred casem tu byla diskuse, oba rodice zahynuli pri autonehode, zustal sedmilety syn. Brala si jej do pece sestra jeho matky, tedy teta. Resili pres ospod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
30.10.18 15:05

Asi bych se taky zašla zeptat na OSPOD.. ;) Jinak od vás moc hezké, chudák kamarádka a její dítě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí