Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj včera jsem byla u doktora kvůli bolestem a křečem do pánvý, podbřišku občas do koneníku a pochvy. Bolest trvala víc jak 12h. Po prohlídce mi lékařka řekla že mam čípek 21mm ale neotvírám se. Chci se zeptat zda tu má někdo podobnou zkušenost a kdy jste případně rodili. Děsně se bojím že bych porodila dřív což se mi samozřejmě nechce. Nasadil magnesium a za 14 dní jdu na kontrolu. Případě potíží nebo že by po magnesium neustupovala bolest mam jet do nemocnice. Beru ho tedy od včera je to lepší než včera ale pořád cítím lehkou křeč. Hlavně tedy při chůzi. Tak nevím zda raději jet večer kdyby to přetrvávalo.
🧮Kalkulačka termínu porodu podle týdne těhotenství
Přečtěte si článek: 27. týden těhotenství: Jak vybrat porodnici?
Já měla s prvním synem krátký celou dobu. Od 34 týdne jsem chodila skoro na dva prsty otevřená a rodila 40+0. Ale každý to má jinak. Tuhnutí břicha bylo taky. Mela jsem magnesko.
Pokud cítíš křeče při chůzi, tak si prostě lehni na gauč, hoď nohy nahoru a nechoď. Jinak nechápu, proč bys měla někam jezdit večer. Pokud máš pocit, že je něco špatně, jeď hned. Osobně bych asi nasadila režim „ležím. a vstávám pouze na záchod“ a přes víkend by se vidělo.