Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj.
Myslim, ze zmena muze byt z noveho rezimu a z toho, ze malo ji, telo skoro vse ztravi a bobky jsou tuhe.
Prvne bych zkusila podat zmekcovat - pokud ma tvrde bobky, muze ji kakani bolet. Dala bych Duphalax (supr vecicka) po tom se vykaka jako nic.
A taky by se to po nem melo samo naoravit.
Jinak hodne ovoce, tekutin a vlakniny, ale to asi vis, kdyz jste to predtim meli v poradku… ![]()
svestovou stavu, hodne se hybat, teplou koupel, jogurty a probiotika
mam stejny problem. dcera teda od mala moc nekakala, ale jako dlouho kojena vse stravila, tak se to nijak neresilo. ted ma 2,5 roku, probiotika ji denne, zlepseni po nich zadne
. ted jsem davala i laktulozu, ale vypada ze opravdu vse stravi, protoze extra zlepseni nenastalo, jen vic prdi ![]()
stravu ma vyvazenou, pohybu dost..
Právě,že po změně režimu má víc pohybu,probiotika jí taky,stravu má vyváženou,akorát,že se ve všem ted nimrá,tak ten drtek asi všechen stráví ![]()
Asi zkusím ještě ovesnou kaši.. ![]()
christy píše:
Právě,že po změně režimu má víc pohybu,probiotika jí taky,stravu má vyváženou,akorát,že se ve všem ted nimrá,tak ten drtek asi všechen stráví
Asi zkusím ještě ovesnou kaši..
malej nezabira ani ovesna polivka
.ale urcite vyzkouset, je hodne chvalena a zdrava ![]()
Zrovna dneska jsem koupila laktulozu, tak jsem zvědavá, jestli zabere.
mag píše:
Mněla jsem kolem 2r taky problém začala jsem malé dávat asi 1m ke sváče sušenou NESÍŘENOU BIO meruňku z DM. Vše se upravilo. Než se to upaví nedávej banány a rýři.
Barca12345 píše:mag píše:
Už zabrala
No budu jí pár dní dávat a uvidíme, jestli se to neupraví. Takže za mě doporučuju vyzkoušet Laktulozu.
mag píše:Barca12345 píše:Už zabralamag píše:
Zrovna dneska jsem koupila laktulozu, tak jsem zvědavá, jestli zabere.No budu jí pár dní dávat a uvidíme, jestli se to neupraví. Takže za mě doporučuju vyzkoušet Laktulozu.
Nam to pomohlo i dlouhodobeji, kdyz ma nekdy problem a uz vidim, ze se trapi, dam ji po kalisku a je ji lepe… ![]()
Barca12345 píše:mag píše:Nam to pomohlo i dlouhodobeji, kdyz ma nekdy problem a uz vidim, ze se trapi, dam ji po kalisku a je ji lepe…Barca12345 píše:Už zabralamag píše:
Zrovna dneska jsem koupila laktulozu, tak jsem zvědavá, jestli zabere.No budu jí pár dní dávat a uvidíme, jestli se to neupraví. Takže za mě doporučuju vyzkoušet Laktulozu.
Takže ho dáváš jednorázově? Já právě myslela, že budu dávat dlouhodoběji, aby to mělo trvalý efekt. No nic, jdu si důkladně přečíst příbalový leták, hlavně že je pro dnešek splněno ![]()
Lactulosu jsem také koupila, ale ještě ji nedala. Malej co nemá plíny, tak nechce kadit, má 26měs, po třech dnech z něj vyleze tvrdej bobek a samozřejmě ho bolí konečník.
Holky dííky za rady!!!Už jsem jí dala Laktulosu,konečně zabrala tak už to snad bude v poho a aspon vím pro příště
![]()
eldarka píše:
Lactulosu jsem také koupila, ale ještě ji nedala. Malej co nemá plíny, tak nechce kadit, má 26měs, po třech dnech z něj vyleze tvrdej bobek a samozřejmě ho bolí konečník.
LOaktuloza slouzi prave k zjemneni stolice, tudiz dite kakani neboli. ![]()
Ahojky,

Tak budu ráda za každý rady 
jak z nadpisu vyplývá moje 2,5letá holčina už týden nekadí,předevčírem akorát malý tuhý bobek jinak nic…
Nedávno si změnila režim a zrušila poobědový spánek,takže je čilá od 8-20h tak si říkám,že třeba ten drtek co sní,páč se ted ve všem jen rýpá,tělo bezezbytku zužitkuje,nojo ale střeva by měli pracovat,ne??Já vím ptám se na kraviny,ale straší mě aj nějaká neprůchodnost střev
Na břicho si nestěžuje,akorát mě zaráží to nechutenství co po změně má
Myslíte,že se to občas stává anebo bych radši měla jít k dr??Moc se mi tam nechce poslední dobou jsme tam skoro doma
P.S.ještě dodám,že bere probiotika tak by s kaděním snad problém být neměl