2,5r jen fnuka

Anonymní
28.5.22 22:12

2,5r jen fnuka

Dceři je 2,5r.. Od narození je taková.. Trošku náročná.. Hodně si mě vyžadovala.. Prostě mamanek, pořád chovat atd.. Pak snem otěhotněla.. Chování a kolem se omezilo.. Pochopila to. Narodilo se druhé miminko a konec.. Chápu, vidí, jak se miminko chová - 8m.. Dcera chce pořád chovat.. Když neuspěje (snažím se to opět omezit, je toho až moc.. A chápu, vidí to na miminku chce taky..) ale i poslední dobou je uknourana.. Pořád se vzteka, když není podle ní.. Pak začne se vztekat, rvát, křičet.. Když se jí snažíme nějak zabavit, nebo ji zlobím-v dobrém smyslu, aby ne knourala.. Tak bohužel.. Už mi to její knourani leze přes hlavu.. Když už řve.. Posílám ji na chodbu.. Je to někdy náročné, ale snažím ji to chování - knourani omezit, že po chvíli jdu za ní a snažím si sní hrát.. Např, že ji chytim.. Nebo kde je atd.. Aby porad neknourala.. Už mi to někdy leze přes nervy, že mám na pokraji toho, aby dostala opravdu na zadek.. Ptz nemluvím o spaní, hlavně o uspani, to už mi taky docházeji nervy, takže ji přes den už skoro nedávám spát, ptz uspavat třeba hodinu, na to opravdu nemám.. 😣. Měli jste to také tak? Přejde tohle chování? Tak moc bych jí chtěla vyhovět, ale musím se taky věnovat i menšímu.. I když se jí to snažím vysvětlit.. Omlouvám se, za tak dlouhý sloh..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22479
28.5.22 22:24

Tak to chovani patri k veku. Je to normalni. Co treba nejaka miniskolka. Dopoledne skolka-uvaris si v klidu, uklidis, povenuses miminku. Odpo se venujes ji. U nas se teda jelo podle starsiho a mimino se muselo uspusobit. Taky reseni. Skolkou dostanou dny rad, rezim. Staci dopo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.22 22:42

@Oriseka školku jsem teď doma navrhla.. Stačí 1 či 2× v týdnu, Ať je mezi dětmi.. Takže se to bude řešit a budu doufat, že ji od září vezmou.. Ještě nedávno jsem si to neuměla představit, ptz jsem doma říkala, že půjde do školky, až ji budou tři roky.. Ale ted si myslím, že potřebuje mít kolem více dětí.. Snažím se jí věnovat maximálně, když menší spinká.. Nebo si hrajeme všichni..

• Citovat
  • Upravit
1519
28.5.22 22:55

Proc se starsi musi prizpusobovat mladsimu? Co to zkusit naopak? A chovat 2,5 letou muzes uplne stejne casto jako 8 mesicni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
28.5.22 23:00

A změnil se hodně váš režim po narození miminka? Pro to starší dítě by mělo téměř vše zůstat stejné, přizpůsobit by se měl ten nejmenší přírůstek. A bohužel, spousta maminek si myslí, že to starší by přece mělo mít rozum. Jenže jsou to pořád jen děti, které se chovají úměrně svému věku a jsou prostě egoistické. Máš opravdu čas jen na ni? A navíc, v tomhle věku zpravidla přichází první období vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
29.5.22 06:09

Chování dcerky, které je 2,5 roku, je normální. Tím sourozencem se to její chování umocňuje a hlavně, ty to vidíš úplně jinak, než bys to viděla, kdybys doma neměla mimino. Byla bys odpočinutá, měla bys jen ji. Mohla bys ji mít na klíně mnohem víc. Když se nám narodila miminka, tak jsem přesně to, co ona potřebovala, dávala i starším dětem (a to jim bylo víc než 2,5 roku). Chovala se mimina, chovaly se i starší děti. Pusinkovala se mimina, opusinkovala jsem i ty starší. Dělala jsem to do zblbnutí podle toho, o co ty starší děti stály. Když nechtěly, bylo to fajn pro mě. Ale jak projevily zájem, neomezovala jsem je v ničem - maximálně jsem jim řekla, že do náruče se mi teď nevejdou, ale jen ať chvíli počkají a jak odložím mimino, zavolám je a pomazlím. Vždycky jsem to udělala, o nic nepřišly. Bylo to úmorné a na hlavu - pro mě. Pro děti to znamenalo, že nemusí bojovat o to, abych si je všimla, že si navzájem v ničem nekonkurují. Náramně se mi to vyplatilo, mají se rádi, všichni - velcí i malí. Ono se ti zdá, že 2,5 leté dítě něco pochopilo. Ale ono to většinou nepochopí, ono tu situaci přijme. Prostě máma nechce chovat, tak ono to vzdá. Ale pak vidí, že jiné dítě chovat může, ale jeho ne. To, že to druhé dítě je malinké a ono je větší, to pro něj nemá žádný argumentační význam. Pro něj je jen očividné, že to jedno dítě máma chovat chce a JEHO chovat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22479
29.5.22 07:02
@Anonymní píše:
@Oriseka školku jsem teď doma navrhla.. Stačí 1 či 2× v týdnu, Ať je mezi dětmi.. Takže se to bude řešit a budu doufat, že ji od září vezmou.. Ještě nedávno jsem si to neuměla představit, ptz jsem doma říkala, že půjde do školky, až ji budou tři roky.. Ale ted si myslím, že potřebuje mít kolem více dětí.. Snažím se jí věnovat maximálně, když menší spinká.. Nebo si hrajeme všichni..

A nemate tam nejakou spis miniskolku. Neco, kde si to fakt uzije. Individualnejsi pritup. Min deti ve tride. Kdyz ji das 1-2krat tydne do klasicke skolky az s 28 detmi, tak si tam dost mozna ani nestaci zvyknout za ty 2 dny/tyden. Taky bych se detem porad nevenovala, at si taky najdou zabavu sami(oba). Nastavit to tak, aby bylo bezpecno, ale maminka nemusi porad chovat nebo zabavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8729
29.5.22 07:49

Na mě to působí tak, že teď je doma mimino, tak ona už musí být velká… žárlivost na sourozence bych fakt neřešila skolkou… musíte mimino přizpůsobovat ustalenemu chodu domácnosti, ne naopak. To starší dítě to, narozdil od mimina, moc dobře chápe a uvědomuje si. Nějak mi není jasný, proč ji nemůžeš chovat, já chovám i prvňáka, když chce. A umím chovat i 3 deti naráz.. na chování a mazlení není nikdo velkej. Mně je z toho úplně smutno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.22 08:10

Hele, máme doma 2,5 roku kluka plus miminko. Je to úplně stejné a řekla bych, že se tomu říká období vzdoru :lol: jsou to prostě děti :nevim: z toho vyrostou neboj :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.22 08:12

@Midaku já taky nemůžu chovat dvouleťáka když mám miminko v náručí, vždyť by se zabili to fakt nechci.. miminko je křehké a dvouletý je těžký oproti miminku, to tak je. Ale školku taky nechápu - o to víc se ta žárlivost zhorší :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8729
29.5.22 08:16

@Sedmikráskakrásná ale můžeš, jen toho dvouletého musíš naučit, že na tebe nesmí skočit s rozbehem… v jedné ruce máš mimino, na druhé noze ti sedí starší. Nebo si udělejte chvilku, kdy budete ležet všichni spolu v posteli. Jde to, stačí chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.5.22 08:19

@Midaku víš já mu úplně nevěřím, že by neskočil s rozběhem s tím jak rád neposlouchá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8729
29.5.22 08:24

@Sedmikráskakrásná pořád máš dvě ruce na dvě děti. Ale jo, však to není povinnost, každá máme ten systém jinak nastavenej. Já si to nedovedu představit, mazlíme se hromadně, pokud všichni chtějí. Stejně tak i po jednom, aby měli taky někdy maminku jen pro sebe. Ale samozřejmě to není jednej správnej model, určitě to jde i jinak. Jen mi to přijde smutný, já mám to naše hromadný mazlení hrozně ráda, děcka taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22479
29.5.22 08:47

Me treba miniskolka pomohla prezit ten rok, kdy mladsi byl mimino a starsi mel skoro 3 roky. Nerikam, ze to resi zarleni. Spis to resi celkove fungovani, kdyz se to neda dobre zvladat. Za ty 3 hodiny v miniskolce(10 deti na 2 dospele) jsem uvarila obed, vyprala, vysusila a prevlekla povleceni(skoro kazdy den se starsi pocural, ale plenku nesnesl), odcvicila 2krat vojtovku, uklidila, mladsi mel klid od starsiho. Nebo jsem si obehla doktory s mladsim. Ve 12 jsem vyzvedla starsiho, mladsi cestou do skolky usnul v kocarku :palec:. Pak jsem mela cas jen na starsiho a az se vzbudil mladsi, tak na oba a doma bylo vse hotove. Kazdy musi najit sve originalni reseni. Nam zrovna skolka pomohla hodne. Da to i dnum urcity rad. Mam pocit, ze i zakladatelka potrebuje trochu rozvazat ruce. Pak bude mit vic energie na deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
29.5.22 09:01

Ty odmítáš to chování a starší je emočně nenasycené! Proto je nespokojené. Odložením do školky nic nevyřešíš, pouze odsunes problém a v pubertě si užiješ.
Ty vidíš chybu v dítěti, ale ono není porouchané! Porouchaný je tvůj vztah k ní. Takže mazlit, nosit, dosytit. Jen tak se ti dítě osamostatní a nebude na tobě viset. A přestane knourat a vyžadovat pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí