Povlak na zoubkách

Anonymní
26.5.22 23:15

Povlak na zoubkách

Ahoj, jdu si pro radu. :oops: Syn (2 roky) má povleklé zoubky, takové jakoby šedé skvrny na nich má. Nejdříve měl jen jeden zoubek (jednou si ho zarazil a i zubař říkal, že z toho může mít nějaké pigmentové změny) ale teď už má oba špičáky a třeba jedničky má povleklé jen u dásní, dvojky skoro celé. Jsem z toho nešťastná. Pro mě jsou zoubky dost důležité… každý den mu je opravdu pečlivě čistíme…Ráno si je trošku vyčistí sám a pak mu pomůžeme, a večer mu je opravdu drhnu já a on krásně drží. Zubaři jsem to ukazovala, a řekl mi jen, že se to dá odstranit jen nějakým ultrazvukem, ale že se to u dětí nedělá. A že mu to nijak neuškodí :nevim: ale mě to prostě přijde divné, a nerada bych něco zanedbala, aby pak z toho neměl kazy třeba :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5710
26.5.22 23:25
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu. :oops: Syn (2 roky) má povleklé zoubky, takové jakoby šedé skvrny na nich má. Nejdříve měl jen jeden zoubek (jednou si ho zarazil a i zubař říkal, že z toho může mít nějaké pigmentové změny) ale teď už má oba špičáky a třeba jedničky má povleklé jen u dásní, dvojky skoro celé. Jsem z toho nešťastná. Pro mě jsou zoubky dost důležité… každý den mu je opravdu pečlivě čistíme…Ráno si je trošku vyčistí sám a pak mu pomůžeme, a večer mu je opravdu drhnu já a on krásně drží. Zubaři jsem to ukazovala, a řekl mi jen, že se to dá odstranit jen nějakým ultrazvukem, ale že se to u dětí nedělá. A že mu to nijak neuškodí :nevim: ale mě to prostě přijde divné, a nerada bych něco zanedbala, aby pak z toho neměl kazy třeba :(

Syn měl něco podobného, nové jedničky vyrostly s povlakem, čistila jsem je opravdu pečlivě, a přesto se povlak podařilo stáhnout jen částečně, měl zuby jakoby špinavé, pomohla dentální hygienistka, pečlivě mu očistila nové i staré zuby, kam se pigment přesunul, a už je to skoro rok a zuby má pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
27.5.22 00:05

Kamaradky malej mel flekaty zuby z premiry fluoru - jedl ji pastu s fluorem. Tak treba zkusit jinou pastu… Ale treba to tim neni, nevim. Jen jsem si na to vzpomnela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5710
27.5.22 01:22

Dávala jsem synovi denně ústní vodu Listerine pro děti a prý ty fleky na zubech mohly být i z toho. Bez dentální hygieny by se syn toho pigmentu nezbavil, teď jsem koupila jinou značku ústní dětské vody a dávám ji svátečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 06:00

Všem moc děkuji za odpověď :) :kytka: a kdy jste šli k ty hygienistce?? Kolik bylo dětem?? Protože mně tu pusinku nechá otevřenou, ale bojím se, že cizímu člověku dlouho otevřenou pusu nenechá. U zubaře to je vždycky rychlovka…

• Citovat
  • Upravit
15425
27.5.22 06:56
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si pro radu. :oops: Syn (2 roky) má povleklé zoubky, takové jakoby šedé skvrny na nich má. Nejdříve měl jen jeden zoubek (jednou si ho zarazil a i zubař říkal, že z toho může mít nějaké pigmentové změny) ale teď už má oba špičáky a třeba jedničky má povleklé jen u dásní, dvojky skoro celé. Jsem z toho nešťastná. Pro mě jsou zoubky dost důležité… každý den mu je opravdu pečlivě čistíme…Ráno si je trošku vyčistí sám a pak mu pomůžeme, a večer mu je opravdu drhnu já a on krásně drží. Zubaři jsem to ukazovala, a řekl mi jen, že se to dá odstranit jen nějakým ultrazvukem, ale že se to u dětí nedělá. A že mu to nijak neuškodí :nevim: ale mě to prostě přijde divné, a nerada bych něco zanedbala, aby pak z toho neměl kazy třeba :(

Nebral v poslední době antibiotika? Dceři se takový nevyčistitelný povlak udělal po antibiotikách. Ale jí to teda byla schopná vyčistit zubařka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.5.22 07:03

S pigmentem na zubech jsme se potýkaly i my (dcera 10 let), způsobuje ho nevhodná mikroflóra v ústech, řešení je v dentální hygieně (u nás byla třeba podstoupit opakovaně) a užívání probiotik na úpravu ústní mikroflóry, já kupovala Probiodentix, ještě je možnost od Bio Gaia (Prodentis).Problém jsme vyřešily cca po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
27.5.22 08:06

Vloženo 2×

Příspěvek upraven 27.05.22 v 08:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 08:07

@ivašot. Ne ne…antibiotika neměl nikdy
@WITTY na tu Bio Gaiu se zeptám…za zkoušku nic nedám :) a bude to pro něj lepší prozatím než ta hygiena :)

• Citovat
  • Upravit
130
27.5.22 08:19
@Anonymní píše:
@ivašot. Ne ne…antibiotika neměl nikdy
@WITTY na tu Bio Gaiu se zeptám…za zkoušku nic nedám :) a bude to pro něj lepší prozatím než ta hygiena :)

Chuťově je mnohem snesitelnější ten Probiodentix, obojí se vyrábí v mátové a jahodové příchuti, ale jahodovou se mi nikdy nepodařilo sehnat. Nevim, jestli je to vhodné pro děti mladší 3 let ale. A klíč k úspěchu je údajně v kombinaci zubní hygieny (odstranění stávajících pigmentů) a následném užívání probiotik. Uprimne si ale zubni hygienu u 2leteho dítěte představit nedokážu. Dceri pigment odstraňovali metodou pískování, ultrazvuk nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 08:23

@WITTY já právě na tu hygienu s ním moc nechci jít, že je ještě malý…ale zeptám se na to :) děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
130
27.5.22 08:34
@Anonymní píše:
@WITTY já právě na tu hygienu s ním moc nechci jít, že je ještě malý…ale zeptám se na to :) děkuju moc

Jinak se nemusíš bát, je to čistě estetická záležitost (pokud to je tedy stejná záležitost, kterou jsme řešily my), zuby to nijak neohrožuje. Ale v našem případě to opravdu vypadalo velmi nehezky a vadilo to asi víc mně než dceři, když se na mě usmála a já viděla ty zuby potažné mechem…:) a přitom její péče o zuby (pod mojí taktovkou :) ) je určitě mnohem kvalitnější než péče o zuby u většiny jejich vrstevníků…Teď už víme, jak na to kdyby se situace opakovala… Ale stojí to dost peněz, probiotika jsou drahá a zubní hygiena taktéž…Držím palce, ať se Vám to podaří brzy vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
28.5.22 11:34

A čím docistujete zoubky? Klasickým kartáčkem nebo jednosvazkovym?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
28.5.22 11:58
@Drndadvě píše:
A čím docistujete zoubky? Klasickým kartáčkem nebo jednosvazkovym?

Dcera po každém čištění dočišťuje solo kartáčkem, na běžné čištění používáme na střídačku obyč a sonický kartáček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí