Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Synovi jsme odebrali dudlík až teď před měsícem. V září mu budou 3 roky. Párkrát jsme to zkoušeli, ale neúspěšně. Teď byl pokus, dál dudlík veverkám za okno pro miminka. Až se sám rozhodl. Pár dní si občas vzpomněl proplakal. Ale natočila jsem si to na telefon jak jim ho dal a jak byl šťastný, že dudlík zmizel a veverky si ho vzali pro Mimi. Takže i on se ho dříve nebo později vzdá.
Sestra macechy si za dudlík koupila štěně
. Vždycky ji pripomeli, že předci koupila štěňátko.
@Atisia píše:
Sestra macechy si za dudlík koupila štěně. Vždycky ji pripomeli, že předci koupila štěňátko.
Tak to u nás nepřipadá v úvahu ![]()
@Mkilus píše:
Synovi jsme odebrali dudlík až teď před měsícem. V září mu budou 3 roky. Párkrát jsme to zkoušeli, ale neúspěšně. Teď byl pokus, dál dudlík veverkám za okno pro miminka. Až se sám rozhodl. Pár dní si občas vzpomněl proplakal. Ale natočila jsem si to na telefon jak jim ho dal a jak byl šťastný, že dudlík zmizel a veverky si ho vzali pro Mimi. Takže i on se ho dříve nebo později vzdá.
Dekuji, to je dobrý nápad, mamka (moje) chce pořád házet dudlaka rybám na chatě, ale já ji to zakazuji, to natočení na video, jako připomínka je ale dobré… ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, vím že je hlavní chyba ve mně a teď už je syn závislý. 😥 Cca v roce a půl přestal mít dudu na den, měl jen na spaní a bylo to v pohodě, já v tu dobu otěhotněla. A syn byl přes zimu několikrát velmi nemocný (byli jsme i v nemocnici) do toho zoubky a vysoké horečky… V těchto obdobích byl hrozně plactivy a já mu dudu dávala, ale bylo to vždy jen na to období… Když jsme přivezli domu miminko, syn měl 2r a 2m a začal brát dudu miminku… Teď je to 2 měsíce a syn nedá bez dudlaku ani ránu..Snažíme se mu ho brát, vysvětlovat, že dudak je pro mimina a on je velký kluk. Ale jediné, kdy je ochotný se ho pustit je, když jdeme ven… Musím ho mít ale stále u sebe, jinak to jsou historické scény…
Jak ho to mám teď odnaučit?Nechci ho triznit, ale také nechci, aby pak bral dudu miminku
U nás jezdí dudlík přes den na výlet a vrací se na spaní
na začátku byla sem tam scéna, ale teď už sám ví a vždycky říká, že dudlík šel na výlet a přijde na spinkání
u nás je tedy výhoda, že mimino dudlík nemá, takže ho nemá komu vzít
syn má 2 roky a 8 měsícu
@Mkilus ještě mi prosím řekni, jak to máte s mluvou…
On zná (řekne) hrozně moc slov, hodně čteme a komentujeme knížky, takže má myslím na svůj věk velkou slovní zásobu, ale problém je ten dudel…
Bez něj řekne krásně táta, s ním ale kaka, takže to vypadá, že furt chce skákat… S dudlem fajaja, bez fajavava - fialová, s dudu majaja, bez majanec - mravenec… Atd… Vlastně s dudlem je vše „jaja“ beruška bajaja, orel oka… ![]()
@martina.se píše:
U nás jezdí dudlík přes den na výlet a vrací se na spaní![]()
na začátku byla sem tam scéna, ale teď už sám ví a vždycky říká, že dudlík šel na výlet a přijde na spinkání
u nás je tedy výhoda, že mimino dudlík nemá, takže ho nemá komu vzít
syn má 2 roky a 8 měsícu
Chichi, tak to je vtipné
![]()
Já dala mi i dudu, aby ho nebudil… Syn má hrozně slabý spánek a vzbudí ho vše už od narození… Děsný cita ![]()
@Anonymní píše:
Chichi, tak to je vtipné![]()
![]()
Já dala mi i dudu, aby ho nebudil… Syn má hrozně slabý spánek a vzbudí ho vše už od narození… Děsný cita
Však jo. U nás musí být na spánek. Občas v noci slyším, jak hledá a říká, Dudu kde jsi
ale ráno automaticky přijdeme do kuchyně, odevzdá dudlík na stůl, já schovam a on se ujisti, že Dudu jel na výlet ![]()
@Anonymní píše:
Tak to u nás nepřipadá v úvahu
Pes nebo nákup?
Mě to přišlo jako hezky oblbnuti
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, vím že je hlavní chyba ve mně a teď už je syn závislý. 😥 Cca v roce a půl přestal mít dudu na den, měl jen na spaní a bylo to v pohodě, já v tu dobu otěhotněla. A syn byl přes zimu několikrát velmi nemocný (byli jsme i v nemocnici) do toho zoubky a vysoké horečky… V těchto obdobích byl hrozně plactivy a já mu dudu dávala, ale bylo to vždy jen na to období… Když jsme přivezli domu miminko, syn měl 2r a 2m a začal brát dudu miminku… Teď je to 2 měsíce a syn nedá bez dudlaku ani ránu..Snažíme se mu ho brát, vysvětlovat, že dudak je pro mimina a on je velký kluk. Ale jediné, kdy je ochotný se ho pustit je, když jdeme ven… Musím ho mít ale stále u sebe, jinak to jsou historické scény…
Jak ho to mám teď odnaučit?Nechci ho triznit, ale také nechci, aby pak bral dudu miminku
Můj bratr byl v dětství dost nemocný, měl astmatické záchvaty, kdy mu šlo o život. Rodiče mu proto venku dávali dudlík, aby nebreptal a nenastydl. Dudal až do 4 let. Vyrostl v pořádku. Zuby má rovné a zdravé, mluví normálně. Dávno je to dospělý chlap. Takže bych z toho dudlíku nepanikařila. On dudat do dvaceti nebude. ![]()
@Atisia píše:.nakup pejska
Pes nebo nákup?
Mě to přišlo jako hezky oblbnuti
@Kipa22 píše:
Můj bratr byl v dětství dost nemocný, měl astmatické záchvaty, kdy mu šlo o život. Rodiče mu proto venku dávali dudlík, aby nebreptal a nenastydl. Dudal až do 4 let. Vyrostl v pořádku. Zuby má rovné a zdravé, mluví normálně. Dávno je to dospělý chlap. Takže bych z toho dudlíku nepanikařila. On dudat do dvaceti nebude.
Jasné, dudlat do 20 nebude,… Snad
![]()
Jen ty zoubky jsou docela strašák a ta mluva, ta mě trošku děsí.. Aby si neosvojil nějaké blbě návyky ve výslovnosti ![]()
@Anonymní píše:
@Mkilus ještě mi prosím řekni, jak to máte s mluvou…
On zná (řekne) hrozně moc slov, hodně čteme a komentujeme knížky, takže má myslím na svůj věk velkou slovní zásobu, ale problém je ten dudel…
Bez něj řekne krásně táta, s ním ale kaka, takže to vypadá, že furt chce skákat… S dudlem fajaja, bez fajavava - fialová, s dudu majaja, bez majanec - mravenec… Atd… Vlastně s dudlem je vše „jaja“ beruška bajaja, orel oka…
S mluvou to bylo horší. Naštěstí jsme praktikovali ke konci, že dudlík je jen na spaní nebo minimálně na doma. A když něco chtěl říct vytáhla jsem mu ho z pusy, že nerozumím. I když vím co říkal tak jsem nereagovala, že prostě nerozumím. a pokud něco chce ať to řekne bez Dudu.
@Anonymní píše: .nakup pejskanepřichází v úvahu
Tak výměnný 9bchod nemusí být se psem. ![]()
Ahoj maminky, vím že je hlavní chyba ve mně a teď už je syn závislý. 😥 Cca v roce a půl přestal mít dudu na den, měl jen na spaní a bylo to v pohodě, já v tu dobu otěhotněla. A syn byl přes zimu několikrát velmi nemocný (byli jsme i v nemocnici) do toho zoubky a vysoké horečky… V těchto obdobích byl hrozně plactivy a já mu dudu dávala, ale bylo to vždy jen na to období… Když jsme přivezli domu miminko, syn měl 2r a 2m a začal brát dudu miminku… Teď je to 2 měsíce a syn nedá bez dudlaku ani ránu..
Snažíme se mu ho brát, vysvětlovat, že dudak je pro mimina a on je velký kluk. Ale jediné, kdy je ochotný se ho pustit je, když jdeme ven… Musím ho mít ale stále u sebe, jinak to jsou historické scény… 
Nechci ho triznit, ale také nechci, aby pak bral dudu miminku 
Jak ho to mám teď odnaučit?