Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Doktorka ma pravdu.. pokud je holka najedena, prebalena apod, tak dela sceny z rozmaru a Vy ji to tim nosenim a uklidnovanim trpite a jeste ji tim ukazujete, ze rvanim dosahuje sveho..
Dokud bude mit obecenstvo, tak bude divadlo..
@Vesnickaholka Ty myslíš, ze stačí uspokojit jen fyzickou stránku ke spokojenosti? Ze dítě nema žádné pocity, stačí jidlo, sucha plena a musí byt v pohodě? Myslela jsem, ze to už je dávno překonaný nazor ![]()
Zakladatelko fázi vzteklaní si projde skoro každé dítě, byla takova vždycky, nebo je to novinka?
@Alušáček píše:
@Vesnickaholka Ty myslíš, ze stačí uspokojit jen fyzickou stránku ke spokojenosti? Ze dítě nema žádné pocity, stačí jidlo, sucha plena a musí byt v pohodě? Myslela jsem, ze to už je dávno překonaný nazor
Zakladatelko fázi vzteklaní si projde skoro každé dítě, byla takova vždycky, nebo je to novinka?
Tak to mysleno nebylo, napsala jsem „apod“ protoze se mi nechtelo vse vypisovat, ale v tomhle veku uz snad matka pozna, ze diteti neco je a stejne tak vetsina deti uz dokaze nejak posunkama „rict“ ze je neco boli apod..
Zakladatelky dite se vzteka porad, jen v naruci o neco mene a podle me je to proste dite, ktere je si naprosto vedomo toho, ze kolem nej vsichni skakali, skakaji a skakat budou, staci se jen vztekat a jecet ![]()
Edit: a tu radu, ze ji ma zakladatelka v tu chvili prehlizet, dostala od doktorky a tedy usuzuji, ze po zdravotni strance budu holcicka v poradku ![]()
Na krik bych reagovala, ale spis v klidu, spis nejakou otazkou, jako „Copak se deje? Ty se nudis/zlobis/vztekas? Tak prijd a pomuzu ti/Pockej az to dodelam, a pomuzi ti/Za chvilku jsem u tebe a…“ Ale vyslovene bych neprerusovala cinost, nebo nebrala do naruce. Pokud samozrejme nenaznate, ze ji neco trapi, je ji smutno a pod, ale jen „zkousi“. Myslim, ze takto stare dite uz takovouhle jednoduchou „manipulaci“ s dospelym zvlada s prehledem a i rado, kdyz to nese vysledek.
19M. Čas od času. Chytne histerak. Naposledy na návštěvě. Připadála jsem si jako exorcista. Skákání střemhlav z náručí, válení po zemi, propinani do luku, křik jako… Rvaní trávy. No strašný. Čím víc jsme se snažili utěšovat, tím horší to bylo. Takže jsme zkusili ignorovat. Bylo vidět jak číhá jestli se chytime. Po chvilicce to vzdala. Zatím je klid.
@Alušáček dřív byla hrozny sluníčko, hrála si sama.. tedka je křik i když ju dam do postýlky, je křik i když se ju snažíme třeba uspat u nás v posteli..
@Atisia ano máme to hodně podobně, doktorka i říkala ze když uvidi, že si ji nevšimame, že to bude lepší.. ale parkrat jsme to zkusily a vydržela to i 30min v kuse
Horko, všude světlo, spoutá jiných zvuků. Všechno může být zajímavější než pokus o spánek. Nemohl se ji ten spánek změnit. Třeba by potřebovala spát v jinou dobu.
No a doktorka si je jista, ze ji nic neni? ze ji neco neboli? rostou ji zuby? zkouseli jste nurofen, chladit dasne? zmenit mleko/jidelnicek, muze mit potize s travenim, bolesti briska. vyrvat dite, ktere je ocividne v nepohode, mi prijde krute
Pokud jsou vsechny situace stejne - nevite pricinu, tak je to asi povaha. V tomto veku uz by si mama asi vsimla kdyby dlouhodobe bylo neco spatne/bolelo/atd
@Gracelynx ano zkoušeli, zkousely jsme nurofen, chladit i změnu jídelníčku.. doktorce jsem to říkala dvakrát a vždy bylo vše v pořádku.. takže opravdu nevím.. mám pocit, že jsme zkusily všechno … ale třeba to muže být jen banalita nebo je opravdu jen vztekloun, upřímně nevím 😊
Krásný den,
I ja si dneska jdu pro radu, páč už sis přítelem nevíme rady. Máme 14 měsíční holčičku, která má úplně záchvaty křiku a vzteku..
Upřímně vůbec nevíme co s ni. doktorka nám řekla ze na ni nemáme reagovat, ale mě se to upřímně moc nelíbí.. jediné kdy snad neplače je v náruči ale taky se občas začne vztekat.. třeba i 3× za 10min a kolikrát je to takový křik, že si musí sousedi myslet, že ji trhame hlavu nebo nevím..
Budu rada, jestli mate taky takovou zkušenost nebo jak jste to řešily.