Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím,
jelikož jsem tu podobnou diskuzi nenašla, chci se Vás zeptat, je tu holky někdo, kdo má zkušenost s tím, že ještě ve dvou letech mělo dítě zvětšená prsa? Někdy se jí to zmenší, pak zase zvětší a pořád dokola, byla kojena do 14ti měsíců, doktorka nechala do dvou, teď poslala na endokrino, ale ty cekacky…
Měli jste to tak někdo? Má to odmalička, prakticky od narození, nejdřív měla jedno, pak se přidalo i druhé, má nateklé i bradavky.
To hledání na googlu, přečetla jsem si možné i nemožné a totálně se vyděsila… : ![]()
Předem díky za odpovědi ![]()
Kdesi kdysi jsem o tom cetla a prvni vec tam byla nejist kureci. Resp. kurata ano, ale bio.
Moje první dcera to měla také, vždy to prso měla větší a tvrdé.. a opravdu zabralo, nedávat kuřecí, postupně jsme zjišťovali, že je vždycky měla napuchlé z toho. Takže když už jsme dávali, tak bio.. Nás nikam ani neposílali, pak to časem přešlo a teď jí vše..
Kamarádky dcera to řešila na endokrinologii, měla nějaký problém se žlázami (nevím přesně), ale nebylo to nic vážného
Kdy jdete na endokrino?
S dcerou chodím od roku, má je zvětšené snad od 1/2 roku. Vždycky ji udělají sono, vezmou krev na takové ty základní věci. Výsledky zatím byly vždy v normě. Kuřecí jsme měli vyřazené snad 3/4 roku, teď občas máme, rozdíl nevidím.
Jo, když je třeba po nemoci, nebo nějakém skokovému růstu hubenější, tak trochu spadnou i ty prsa, ale ne o moc.
@Lucie_Sx píše:
Kdesi kdysi jsem o tom cetla a prvni vec tam byla nejist kureci. Resp. kurata ano, ale bio.
To je blbost na entou. Hormony se opravdu při výkrmu kuřat nepoužívají.
@Jahru píše:
To je blbost na entou. Hormony se opravdu při výkrmu kuřat nepoužívají.
Nedelej advokata necemu, cemu nerozumis, jen proto, ze se to neustale vyvraci.
Zkusenosti lekaru jsou, ze casto po vysazeni kureciho problem vymizi. On se ten zakaz zas az tak nedodrzuje (to je i moje info) plus muze souviset i s obsahem fytoestrogenu v krmivech.
@Tynaa1300 píše:
Zdravím,
jelikož jsem tu podobnou diskuzi nenašla, chci se Vás zeptat, je tu holky někdo, kdo má zkušenost s tím, že ještě ve dvou letech mělo dítě zvětšená prsa? Někdy se jí to zmenší, pak zase zvětší a pořád dokola, byla kojena do 14ti měsíců, doktorka nechala do dvou, teď poslala na endokrino, ale ty cekacky…
Měli jste to tak někdo? Má to odmalička, prakticky od narození, nejdřív měla jedno, pak se přidalo i druhé, má nateklé i bradavky.
To hledání na googlu, přečetla jsem si možné i nemožné a totálně se vyděsila… :
Předem díky za odpovědi
nedávno byl na webu článek od nějakého lékaře, že dlouhodobé kojení vůbec není dobré, kvůli ženským hormonům, které se tím do dítěte dostávají
@stinga píše:
nedávno byl na webu článek od nějakého lékaře, že dlouhodobé kojení vůbec není dobré, kvůli ženským hormonům, které se tím do dítěte dostávají
Tohle nedava smysl, mas zdroj?
Resp. tyto problemy by pak byly vsude v rozvojovem svete, kde se koji dlouho. A to rozhodne nejsou.
@Lucie_Sx píše:
Tohle nedava smysl, mas zdroj?
Resp. tyto problemy by pak byly vsude v rozvojovem svete, kde se koji dlouho. A to rozhodne nejsou.
to mě také napadlo, že dřív a v rozvojových zemích se kojí a kojilo dlouho,
zdroj už fakt nevím, téma kojení mě momentálně nebere,
byl to takový starší pán, nějaký český lékař, ale fakt už nevím
Neni proste hodne baculata? Videla jsem to u dobre krmenych miminek