Učení na nočník ve 2,5 letech

74
11.7.23 18:36

Učení na nočník ve 2,5 letech

Dobrý den,
dneska jsem malýmu sundala plenku a nechala ho v teplackach. Nevím, jak jinak už ho na ten nočník naučit, začal nám ho bojkotovat, tak jsem zkusila tohle. Malý se počůral a začala jsem mu vysvětlovat, že je to fuj a že se čůrá do nočníku, ukazovala jsme mu nočník a říkala, že se čůrá tam a nebfo teplacku, myslela jsem si, že si je začne třeba tahat, že ho to bude svědit, že si je bude sundávat, plakat k vůli tomu a on vůbec nic, bez reakce, dal si v tom běhal a bylo mu to jedno.
Není na to brzo tedy? Nevím, jestli si to čůrání vůbec uvědomuje, když čural, tak se na to díval, ale jinak nic.Jak to Kate vy? Zkoušeli jste to někdy? Měli jste to nejdřív taky bez reakce a až po čase jim to začalo vadit?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký večer 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10928
11.7.23 18:39

Ja tady vycetla, ze nekdo daval za vycurani lentilku za odmenu, tak jsem zacala zkouset a dostava odmenu, funguje to. Jen to neni ekobio, ale po 2-3 dnech zacala chodit sama a pak me dovede pro lentilku :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
11.7.23 18:40

Ahoj, me se to dcera naucila az ve dvou a 3/4. Nebyla jsem ochotna ji co 10 minut posazovat na nocnik a neustale vsechno utirat, prat. Nocnik mela na ocich, mluvily jsme o nem nenasilne denne a pak to proste prislo, samo bez nehod. Takze ja bych to povazovala jako ze je jeste brzo a vydrzela :)

PS pry umi ovladat curani az kdyz umi skakat snozmo, coz ja bych potvrdila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18125
11.7.23 18:42

Není brzy…
Jen neříkej že vylučování je “fuj” někdy v důsledku toho děti pak zadržují hovénko - aby neudělala něco ošklivého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
11.7.23 18:44

@P.petru ja nepotvrzuju, snozmo mi dite neskace a ovlada curani dobre. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
11.7.23 18:59

U nas to samé. Od září jde do školky ( 2,5 roku) a jestli nocnik nezvládne, tak mi ho nevezmou. Uz nevim, co dělat. Zkusím odměňování, to me nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80524
11.7.23 19:03
@DandátkoP píše:
Ja tady vycetla, ze nekdo daval za vycurani lentilku za odmenu, tak jsem zacala zkouset a dostava odmenu, funguje to. Jen to neni ekobio, ale po 2-3 dnech zacala chodit sama a pak me dovede pro lentilku :lol: :mavam:
:) ;) to jsem byla já s těmi lentilkami, u nás to také zabralo, ale měla už 2 roky a 7 měsíců
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.7.23 19:20

Dobry, no.
Vysvetlim ti, jak se dela salto do vody, a pak te skopnu z mustku dolu. Udelas ho? Asi ne, co. Protoze to musis nejdriv postupne natrenovat.

S nocnikem je to uplne stejny.

Nejvic osvedceny postup je posadit rozespale dite hned po vzbuzeni. To se vycura skoro kazdy a curani do nocniku se zafixuje. Plena se necha. Nechas to par tydnu a pak si dite bud zacne rikat, nebo sama pridas curani pred prochazkou, pred spanim atd. Plenu beres, az kdyz je dlouho sucha.

Pokud ma blok a odmita sednout, musis nejdriv resit to, aby byl ochoten si sednout. Treba mu pujcit mobil do ruky vyhradne na nocniku, pak to odbouras pozdeji.

Uvedom si, kterym krokem presne co ucis, rozfazuj si to, vracej se o krok zpet, pokud to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
11.7.23 19:35
@stinga píše: :) ;) to jsem byla já s těmi lentilkami, u nás to také zabralo, ale měla už 2 roky a 7 měsíců

Hahah vidis, tak diky, uzitecna rada. :mrgreen: Nejdriv jsem myslela, ze ani to nepomuze, ale brzo pochopila a ted uz rikam, kdyz mi prijde, ze dlouho necurala, vycurej se a pujdem na lentilku a bezi :lol: … jen venku mame jeste problem, nechce curat vubec, ani na travu, kyticky, mravence. Ani kdyz vezmu nocnik, tak se do nej nevycura a radsi to drzi. A pak kdyz uz po dlouhy dobe nemuze vydrzet, tak ji to kape pomalu a neivm co s tim, nejaka rada? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
11.7.23 19:58

Syn má taky 2,5. Začala jsem teda tím, že byl dole bez. Po celém dni doma už si chodil sám, líbilo se mu, jak mu já i jeho ségra tleskáme. Slipy jsem mu dala až třetí den - chtěla jsem až bude jeden den bez nehody. To pročůral asi šestery, než mi došlo, že jsem mu vůbec neukázala, že a jak se sundávají 8o Hrozně ho bavilo to sundávání a nasazování, pak taky když si je dal ke kotníkům a k nočníku doskákal :D Jinak by si do nich konal dál, taky mu to nijak nevadilo :nevim: Takže nám zabralo udělat z toho srandu (a k tomu jsem musela dozrát spíš já, kdykoliv dřív bych neměla trpělivost a vyraplila bych při druhé nehodě a jen mu způsobila blok).

Teď je to třetí týden a už i delší nákupy a cesty autem bez problému, ale bojuje s velkou….kadí nejspíš hned po probuzení, ale já o něm vím, až když vyjde ze svého pokoje, a to už má v noční plince nálož. Ještě zatím sám od sebe nepřišel ……

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.7.23 23:01

Téma nočník je u nás v kurzu pořád a starší generace žen v rodině je na mě naštvaná nebot 19M dítě má ještě pleny. Neustále mi počítají kolik má času a že ostatní děti. Co k tomu říct? :think: zatím mužů být v klidu když to tu čtu :*

• Citovat
  • Upravit
34322
12.7.23 00:28
@DandátkoP píše:
Hahah vidis, tak diky, uzitecna rada. :mrgreen: Nejdriv jsem myslela, ze ani to nepomuze, ale brzo pochopila a ted uz rikam, kdyz mi prijde, ze dlouho necurala, vycurej se a pujdem na lentilku a bezi :lol: … jen venku mame jeste problem, nechce curat vubec, ani na travu, kyticky, mravence. Ani kdyz vezmu nocnik, tak se do nej nevycura a radsi to drzi. A pak kdyz uz po dlouhy dobe nemuze vydrzet, tak ji to kape pomalu a neivm co s tim, nejaka rada? :think:

Ja bych se pokusila odhadnout, kdy asi se ji venku uz bude chtit curat, a pak bych bud dosla na predem vytipovany zachod (resraurace apod) nebo bych zakempila nekde stranou a proste bych se nehla z mista, dokud se nevycura, s tim, ze proste dal nejdem. Nekdy je potreba proste vsechno stopnout, zklidnit, dat na to vyprazdneni cas (cas si uvedomit, ze uz se ji vlastne prece jenom chce).
Zasadni predpoklad ale je, ze dite uz to curani ovlada a tudiz to takto zvladne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
12.7.23 00:41
@DandátkoP píše:
Hahah vidis, tak diky, uzitecna rada. :mrgreen: Nejdriv jsem myslela, ze ani to nepomuze, ale brzo pochopila a ted uz rikam, kdyz mi prijde, ze dlouho necurala, vycurej se a pujdem na lentilku a bezi :lol: … jen venku mame jeste problem, nechce curat vubec, ani na travu, kyticky, mravence. Ani kdyz vezmu nocnik, tak se do nej nevycura a radsi to drzi. A pak kdyz uz po dlouhy dobe nemuze vydrzet, tak ji to kape pomalu a neivm co s tim, nejaka rada? :think:

Zkusila jsi jí to ukázat? Prostě sednout na bobek a čůrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5442
12.7.23 02:22
@Kelly13 píše:
Dobrý den,
dneska jsem malýmu sundala plenku a nechala ho v teplackach. Nevím, jak jinak už ho na ten nočník naučit, začal nám ho bojkotovat, tak jsem zkusila tohle. Malý se počůral a začala jsem mu vysvětlovat, že je to fuj a že se čůrá do nočníku, ukazovala jsme mu nočník a říkala, že se čůrá tam a nebfo teplacku, myslela jsem si, že si je začne třeba tahat, že ho to bude svědit, že si je bude sundávat, plakat k vůli tomu a on vůbec nic, bez reakce, dal si v tom běhal a bylo mu to jedno.
Není na to brzo tedy? Nevím, jestli si to čůrání vůbec uvědomuje, když čural, tak se na to díval, ale jinak nic.Jak to Kate vy? Zkoušeli jste to někdy? Měli jste to nejdřív taky bez reakce a až po čase jim to začalo vadit?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký večer 🙂

Za prvé v tomhle vedru může běhat bez teplacku. A za druhé, lepší je učit ho čurat venku, jako velkého kluka. Využij léta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
12.7.23 07:25
@Hibou píše:
Zkusila jsi jí to ukázat? Prostě sednout na bobek a čůrat?

Jooo, zkusila, vidi to i u kamaradky ted, kterou to ucej a cura tak. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect