Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ja si myslim, ze to mliko je furt stejny - pro male mimi - a ty jine potreby dvouletaka spocivaji v tom, ze uz basti vsechno mozny a to mliko ma jen jako doplnek stravy.
jinac tedy dycky kdyz si beru nejaky praek, chlastam, jim cesnek a podobne, si uvedomuji, jak je to nekojeni vlastne fajn
ja se silene tezko odhodlavala k odstaveni, ono je to jako droga a tak se vlastne ani nedivim tem letitym kojnym - a asi tyden jsem se s tim musela srovnavat, ale tedka jsem taaaak rada ze uz nekojim…
Já si myslím, že na kojení po jednom roce není nic špatného. Rozhodně to není nechutné.
Zatím jsem toho názoru, že po jednom roce už by to měla být intimní záležitost - dítě není na kojení výživově závislé a kojení by tedy nemuselo nutně probíhat na veřejnosti, mělo by mít určitá pravidla, daný čas, situace a místo kojení. Už ne ono kojení podle přání dítěte. Ale neodsuzuji, sama jsem zatím nezažila, třeba změním názor.
neczuz píše: …po jednom roce už by to měla být intimní záležitost - dítě není na kojení výživově závislé a kojení by tedy nemuselo nutně probíhat na veřejnosti, mělo by mít určitá pravidla, daný čas, situace a místo kojení. Už ne ono kojení podle přání dítěte.
Jojo, myslím si úplně to samé… jako bych to psala já ![]()
neczuz píše:
Já si myslím, že na kojení po jednom roce není nic špatného. Rozhodně to není nechutné.Zatím jsem toho názoru, že po jednom roce už by to měla být intimní záležitost - dítě není na kojení výživově závislé a kojení by tedy nemuselo nutně probíhat na veřejnosti, mělo by mít určitá pravidla, daný čas, situace a místo kojení. Už ne ono kojení podle přání dítěte. Ale neodsuzuji, sama jsem zatím nezažila, třeba změním názor.
Tak pod tohle se opravdu souhlasně podepisuji!
![]()
neczuz píše:
Já si myslím, že na kojení po jednom roce není nic špatného. Rozhodně to není nechutné.Zatím jsem toho názoru, že po jednom roce už by to měla být intimní záležitost - dítě není na kojení výživově závislé a kojení by tedy nemuselo nutně probíhat na veřejnosti, mělo by mít určitá pravidla, daný čas, situace a místo kojení. Už ne ono kojení podle přání dítěte. Ale neodsuzuji, sama jsem zatím nezažila, třeba změním názor.
myslím si, že tady nejde jinak, než souhlasit. Já osobně toto vyhlašuji myšlenkou měsíce
Lépe už to napsat nejde.
Jé, takové chváli, za trochu blábolu. Tak jo, bude to myšlenka dne matky Fura. ![]()
Neczuz, naprosto souhlasím a ještě dodávám, že to tak v praxi praktikovat jde.
Na veřejnosti nekojím, je to naše intimní věc, Maty potřebuje k tomu naši manželskou postel a jeho dva oblíbené polštářky. Žádná hysterie u nás neprobíhá, přijde ke mně a něžně mi řekně naše poznávací znamení, které jsem ho naučila.
Takové ty extrémní případy vztekání - nevím, ale podle mě to musí být způsobené tím, že matka si dítě naučila, že prso uklidňuje a ono si potom kojení vyřvává ![]()
Mně se líbí, jak se tady ty diskuze okamžitě svezou úplně jinam
Zakladatelka řekla, že mléko nemá aže nahrazuje malému jen dudlík… a hned se tady řeší to, jestli je nebo není dobré kojit 2 leté dítě. Řekla bych, že tyhle názory jsou zakladatelce úplně šumák - ona přece neřeší, zda kojit či ne. Ona v podstatě nekojí, jen se chce zbavit závisláka na dudlání
ALe to je jendo - já jsem třeba zrovna jedna z těch, které často svedou téma jinam ![]()
No, nejvíc mě pobavil ten první příspěvek s rostoucími zuby
Švagrové tetička se narodila se zubama. Znamená to tedy, že by ji její matka neměla vůbec kojit?? Občas se tady fakt člověk hodně pobaví
![]()
Jinak neporadím - já jsem přestala v 18M kvůli druhému těhotenství a bolavým zádům ze dne na den a bylo to bez problémů, za což jsem nesmírně vděčná!!! Takže vám přeji to stejné! Ať to malý dobře zvládne! ![]()
Malému bude 20 měsíců a kojíme stále, někdy i na veřejnosti
, ted byl 3 týdny nemocný, takže ukňouraný a protivný, moc toho nesnědl, návštěvy u dr začal vyloženě nesnášet a když mu chtěla sestřička vzít krev, tak jsem ho předtím musela v čekárně nakojit, aby se zklidnil, jinak by to nenabrala. A to samé třeba na návštěvě, nebo klidně i na písku, když ukazuje na prsa a volá „pesí“, tak mu prostě dám, nevidím v tom problém, pouze se otočím bokem,abych nebyla tak na očích a v pohodě.
Zatím je to pořád příjemné jak mně, tak jemu, co si o mně myslí okolí, je mi naprosto jedno, at si trhnou, pokud jim něco vadí! ![]()
Niky teda pije poctivě, mlíko mu teče kolikrát i po bradě
, takže u nás to není jen o dudlání. Ale v případě zakladatelky bych to teda utnula hned, pokud si prso jen cumlá…
Anduli píše:
Malému bude 20 měsíců a kojíme stále, někdy i na veřejnosti, ted byl 3 týdny nemocný, takže ukňouraný a protivný, moc toho nesnědl, návštěvy u dr začal vyloženě nesnášet a když mu chtěla sestřička vzít krev, tak jsem ho předtím musela v čekárně nakojit, aby se zklidnil, jinak by to nenabrala. A to samé třeba na návštěvě, nebo klidně i na písku, když ukazuje na prsa a volá „pesí“, tak mu prostě dám, nevidím v tom problém, pouze se otočím bokem,abych nebyla tak na očích a v pohodě.
Zatím je to pořád příjemné jak mně, tak jemu, co si o mně myslí okolí, je mi naprosto jedno, at si trhnou, pokud jim něco vadí!
Niky teda pije poctivě, mlíko mu teče kolikrát i po bradě
, takže u nás to není jen o dudlání. Ale v případě zakladatelky bych to teda utnula hned, pokud si prso jen cumlá…
Já to nemyslela tak, že by mě vadilo, když někdo jiný kojí dítě starší 1 roku na veřejnosti. Psala jsem, že mě by vadilo kojit dítě starší 1roku na veřejnosti a pokud kojit budu, chci, aby kojení mělo pevná pravidla a nejednalo se o uklidňování hysteráků na hřišti. Pak už nevidím rozdíl, jestli z prsa nic neteče nebo je mlíka tolik, že teče i po bradě. Prostě kojení po roce má pro mě význam - fyzický kontak a pomazlení se a částečně i výživový/imunitní - pro oboje bohatě stačí 1-3× denně doma. Pokud ti to vyhovuje, nic proti. Stejně tak pokud vyhovuje zakladatelce dudlání bez mlíka, může to tak nechat. Té to však evidentně nevyhovuje a proto to musí utnout, nic jiného nezbývá.
Ahoj, svou malou jsem kojila do jejích 27 měsíců a jsem ráda, že jsem se tak vyhnula umělému mléku a dala jí tak ze sebe to nejlepší, takže Ti gratuluju.Myslím, že poznámky typu jak je to „nechutné“ jsou dost nevyzrálé, každé dítě má svůj čas a "utnout " ho jen pro svůj pocit a tomu, co je zrovna v módě, aby to nevypadalo hloupě na veřejnosti je přeci hloupost.
Ke konci mého kojení to bylo spíše o vzájemné blízkosti a když začala prso vyžadovat i venku a tahat mi tričko ( hlavně když jí něco rozhodilo- spadla apod.), začala jsem si připadat taky jako dudlík na uklidněnou tak jsem začala kojení omezovat až na ty před odpoledním a večerním spánkem - v jeslích pak odpadlo i to odpolední a večerní jsem utla ráz na ráz - prostě jsem jí řekla mlíčko není objala jsem jí a dost. První dvě noci to zkoušela,ale nesmíš ustoupit a prcek to velice rychle pochopí - hlavně se nenech ukecat, jak povolíš, tak Tě nebude brát vážně. Hodně štěstí !
Tak jako Alena R a Anduli jsem taky poctivě kojící mamina. U prvního dítěte jsem si řekla už na začátku, že budou-li scény, skončím s kojením. Ale malý si zvykl v klidu a v pohodě pít, dokonce i ve stanovené časy (skoro jako hodinky), tak jsem pak odstavovala až v těhotenství, asi ve 4.měsíci kvůli zdravotním problémům.
Malá, druhá v pořadí je ale úplně jiná. TA je „savec od přírody“ a nic moc jiného nechtěla. Je hodně štíhlá, ale pořád roste do výšky. Takže jsem kojení přidávala a teď, v jejích 13 měsících, vidím, že jsme udělaly dobře. Prospívá i bez umělých mlék, které mi stejně odmítala.
Pokud ale je hysterická scéna nebo náznak, schovávám prso se slovy: Mléčko není.
Malá to pochopila.
Pokud by mi dělala to, co zakladatelce, vím, že bych asi taky bláznila. Ale opravdu to chce pevnou vůli, vydržet a chceš-li skončit, prostě, přestaň kojit. Malému v klidu opakuj jednoduché vysvětlení a opravdu ho nenechávej přicházet do situací, kdy tě vidí v podprsence apod. Pokud budeš ty klidná, on si zvykne. Opravdu jen zkouší, co mamina vydrží a jestli to myslí vážně. To mi dělal Pája (naštěstí u jiných věcí) často. Takže se drž a nedej nic. Dej malému cokoliv na dudlání, co přijme, a řekni, že to je mňam. Pokud tě přivádí k šílenství řevem, raději si ho na chvilku nevšímej. On si to asi jinak neumí ze sebe dostat.
a pokud nepomůže nic z pokecu, zkus některou laktační poradkyni. Po porodu nám dávali kontakty už v porodnici. ![]()
Ahojky,tady Pavla mam 17m čerta Verču a taky mam stejny problem ,ale jenom při večernim spaním no a odpol.neusne bez to,taky nevim co ji mam dat,nic tepleho nechce.tak ti pišu ,že jsme natom podobně, nejsi nato sama, ale už mám nervy.asi je zavažu a ty homeopatika dam.Hodně trpělivosti a pevne nervy,Zravi Pavla
Jani, téda, čtyři roky kojení.
malej taky naštěstí závislák není, ale nakojí se moc rád.