Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,sice uz jsem pul roku po porodu,ale nervy porad nadranc-jak z babicky,tak z byvaleho pritele-otce mimi.Navic hyperfunkce stitne zlazy-takze tez prida nervozitu,navaly horka,buseni srdce-bez leku,jen kontroly krve u mudr.
No a jeste kojim,chci se zeptat,mate zkusenost nekdo s pangaminem v dobe kojeni?Jestli nenadyma nejak moc.Prdiky a boleni briska jeste maly ma,ale je to lepsi a lepsi.
Taky potrebuju pribrat,coz pri onemocneni jde hur,ale jim hodne-pokud stiham,i sladke,zkratka krom zeli a lustenin, vsechno.Ten pangamin mi snad obali i nervy
, nebo mate nejaky jiny tip,jak prirodne pribrat kila i pohodu?Dekuju moc.
Ahoj, tak přibrat kila a pohodu bych taky potřebovala! Připojuju se s prosbou o radu ![]()
Přibrat kila se snažím už několik let, poslední dobou si občas dám nutridrink, hlavně když nestíhám a vím, že potřebuju jíst pravidelně. Ale netuším, jak je to s nutridrinkem při kojení. ![]()
Každý další tip taky ocením.
No to jsme se sesly
,tak snad holky poradi.Jinak jsou pry i injekce,vit.B-ale taky nemam zkusenost,mne proste tak 6kg chybi k pohode.
Mně k přibrání po porodu pomohlo druhé těhotenství. Už jsem na své původní váze. Konečně!!!
Ale tuto radu jsi slyšet nechtěla, co?
![]()
(OT - pokaždé slintám nad tou tvojí fotkou. Fatk pěkná
)
Držím palec k přibírání!!! Ale třeba to po odstavení půjde samo nahoru!?
6 kg bych brala taky. Klidně. To je přesně tolik co jsem zhubla co mám malou a nemůžu to nabrat zpátky
Vůbec se ale nedivím. I když se snažím jíst pravidelně, mám takovou honičku a nervy co jsem nikdy neměla. K tomu se moc nevyspím atd. atd.. O injekcích jsem taky slyšela, ale už se vidím jak jdu za doktorem… ![]()
Holky, nechci vám kazit náladu, ale druhé to taky nevyřeší, já strašně doufala, že po druhém budu na lepší váze a ono nic.
A to mi pořád každej „sliboval“ (i vyhrožoval
), jak po druhém budu mít problém sundat kila dolů. Cha cha, zlatý voči.
No tak já taky nemám radu, ale přidávám se do klubu. Po porodu jsem jen hubla a hubla a teď mám taky o 6 kilo míň, než před otěhotněním a ne a ne to nabrat. ![]()
Necítim se vůbec dobře. Prsa žádný, zadek žádnej, všechno na mě visí. Je to hrůza. ![]()
Pangamin už mám, ale jsem lajdák a neberu ho pravidelně. Já teda i málo jím. Nemam na to chuť, náladu ani čas. Taky mám nervy a nemůžu se z toho vyhrabat. Gynekolog mi radil antikoncepci, ale tu brát nechci.
Taky jsem si myslela, že druhé těhotenství bude řešení. Že alespoň na pár měsíců budu zase vypadat k světu.
Snad se objeví někdo, kdo nám dá pořádnou radu.
Jee, tak ja prave z duvodu, ze NECHCI pribrat (potrebuju spis aspon 3 kilecka shodit
, nemuzu pangamin brat
Mam to odzkousene, ze po nem pekne kynu. Obecne se vit.B dava na posileni organismu, at uz injekce nebo tablety, nekdo zvladne pozrit i kvasnice..
Tak já ten Pangamin taky zkusím, ale moc velké iluze si nedělám
A druhé těhotenství u mě nehrozí, to už bych asi nezvládla druhý mimčo ![]()
Ja uz jsem si pangamin koupila i s lactobacily
a zobu, ja myslim,ze to na kojeni bude mit taky dobry vliv,pokud jsem ho v davnejsich dobach brala pravidelne,tak na nervy zabral,to jo,ale ted jsem mela strach kvuli kojeni,co tomu rekne maly,ale ublizit to nemuze,jo a ze ho mam brat si vzpomenu stopro,ponevadz mam nervy a vybuchy tak 10×denne.
Kamilenko,jinak jak rikas-druhy dite- hrozny pomysleni
,ale asi bych jeste tak za 2-3roky chtela,treba to bude lepsi ![]()
Lulje a ty se nech taky vyfotit,stoji to pak zato,ja uz jsem nahlasena na foceni s prckem
,po 3/4roce jsem nasla zase odvahu ![]()
Eviah, nestraš!!!
Culikata, my jsem druhé taky neplánovali a když jsek zjistila, že jsem těhotná, tak jsem myslela, že mě odvezou. Vůbec jsem si to nedokázala představit. Taky jsem si to malovala tak, že až tak za 3 roky a hlavně s někým jiným
Vůbec netuším, jak to budu zvládat. Ještě sjem se nevzpamatovala z prvního dítěte a za dva mšsíce tady bude druhé!
O focení si můžu nechat jenom zdát. Jsem teď ráda za každou chvilku, kdy si můžu odpočinout. Při představě, že budu malou někam vláčet, tam s ní bojovat při oblíkání atd… tak to ty fotky raději oželím. Mám hrozné problémy se zádama, takže pro mě je poslední dobou úspěch vůbec malou přebalit. A že to je teda boj!
Tak třeba se pak vyfotím až s oběma
Strašit jsem nechtěla
, ale s tím druhým jsem zjistila, kolik jsem u toho prvního vlastně měla času (a to byla dcera mizernej spáč, v noci se budila po hodině a půl skoro rok a půl - kde pak vzít normální váhu, že…), no třetí si už nepořídím, jednak ty dvě dva roky po sobě mi bohatě stačí a jednak už nedoufám, že by se něco změnilo a s tou muší váhou na tři děti jaksi fyzicky nemám… Mým snem je tak 8 kg navrch. ![]()
eviah píše:
Strašit jsem nechtěla, ale s tím druhým jsem zjistila, kolik jsem u toho prvního vlastně měla času (a to byla dcera mizernej spáč, v noci se budila po hodině a půl skoro rok a půl - kde pak vzít normální váhu, že…), no třetí si už nepořídím, jednak ty dvě dva roky po sobě mi bohatě stačí a jednak už nedoufám, že by se něco změnilo a s tou muší váhou na tři děti jaksi fyzicky nemám… Mým snem je tak 8 kg navrch.
Eviah, tak to jsme na tom stejně
Taky jsem kojila po hodině a půl. Prostě jedním slovem FURT. A s druhým budou přesně dva roky od sebe
Jsem zvědavá, jak to půjde s váhou po tom druhém. Jsem sama zvědavá. Po prvním to byl teda mazec. Když zhubneš 20 kiko ze své původní váhy a po porodu se hormonama narovnají vlasy, takže z kudrnaté baculky je rovnovlasá vychrtlina, tak tě pak na ulici nepoznávají ani dlouholetí kamarádi… To jsem si fakt užívala ![]()
No to je teprve posun, to by člověk od těhotenství fakt nečekal.