2. screening a jeho platba

53
15.10.19 19:29

2.screening a jeho platba

Dobrý den, trochu se ztrácím v platbě či neplatně 2.screeningu. Co jsem zkoušela dohledat v starších diskuzích, tak někdo píše, že záleží jestli dostanete žádanku od gynekologa, jiní že záleží na konkrétním centru atd nebo že je základní vyšetření a potom podrobné a to se hradí…

Můžete mi někdo poradit jak jste to měli vy? Přece jen se to asi v různých letech mění. A ráda bych věděla dopředu co nás vlastně čeká, protože z různých stran přichází různé informace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2847
15.10.19 19:31

Ano záleží na žádance, i na tom jak je napsaná od tvého gyndr a samozřejmě i na centru kde se screening provádí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
15.10.19 19:34

Mě 1. screening prováděl můj gynekolog a platila jsem za to… na druhy jdu za 3 týdny zase k mému gynekologovi a také budu za to platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
15.10.19 19:37

Pokud vám na žádanku lékař napíše samoplátce, pak si platíte sami. Musíte trvat na tom, aby to tam nenapsal, máte na něj nárok. Druhý screening vždy platí pojišťovna. Ideálně si zavolejte na pojišťovnu a zeptejte se tam, jak je to s placením druhého screeningu. Doporučuji skupinu na FB Podpořte mě v osvětě, práva hospitalizovaných dětí a rodičů, tam se to hodně řešilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69126
15.10.19 19:37

Fakt to záleží jak kde. Vím, že kdybych šla do své porodnice, měla bych to na pojišťonu, ale já byla v soukromém centru, kde jsem i s žádankou tisícovku doplácela. A doplácela bych i za další nescreeningová vyšetření (byla jsem v druhé půlce těhotenství hodně sledovaná), ale to už jsem šla do té nemocnice a bylo to komplet na pojišťovnu. Takže bych se rozhodla, kam chceš jít, a tam se informovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
15.10.19 19:47

Já i přes žádanku od doktorky platila 1000,–. Byla jsem přímo v nemocnici, kde jsem se pak registrovala k porodu, takže to měli v mé složce vše.
Na placení mě upozornili hned při objednávání, takže bude nejlepší se zeptat pokud ti to neřeknou sami.
Délka vyšetření se odvíjela od spolupráce miminka. My byli v ordinaci asi hodinu, vše se změřilo, pečlivě prozkoumalo, spočítali se i prstíky, udělali se nějaké fotky… Manžel byl se mnou, a bylo to na konci minulého roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.10.19 19:51

Děkuji zkusím se dále poptat, první jsem samozřejmě platila, následně mi ho proplatí pojišťovna. Nevadí nám jej zaplatit, jen jsme z toho dost zmatení.
Známí nám říkali, že nic neplatili, že druhý se neplatí, tak v tom jsme s manželem žili.
A v centru mi řekli při odběru krve, když okolo mě procházela sestra, že až přijdeme příště, že termín pošlou, že zaplatíme 1450Kc(1000kč screening+450kč vyšetření srdce) tak jsem čekala na poštu :D s tím, že tam bude asi podrobné vysvětlení co nás tedy čeká. Ale k výsledkům prvního screeningu mi jen nalepili lístek s datem a časem :D v letáku od MUDr. mají vyšetření zdarma, ale Podrobné hodnocení morfologie plodu ve 2trimstru 1000kč a vlastně nevím co podrobného mi budou dělat :)

Tak se chci jen preventivně informovat, zatím se teprve chystám k MUDr s výsledkem prvního screeningu, pozitivní preeklamsie 1:147
Takže to mě děsí více :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
15.10.19 19:56

@varenevejce Moc děkuji, určitě se tam podívám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.10.19 20:12

Byla jsem zrovna včera :D Žádanku jsem měla a i tak jsem platila 500,–, ale je mi to fuk. Tu doktorku bych chtěla i za víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
15.10.19 20:19

Ahoj, opravdu záleží jak kde. Rodila jsem před necelým rokem a nikdy sem nic neplatila. Měla jsem žádanku a všechno mi dělali na Karláku v Praze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
15.10.19 20:20

Nikde se za nej nema platit. Zkouseji to. Pohlidejte si, zda nemate v zadance samoplatce (pokud ano, nechte si to u gynekologa prepsat). Jedna se o zakrok plne hrazeny pojistovnami. Jak bylo zmineno vyse-ve skupince Podporte me v osvete na fcb se toto dozvite :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146

Zrovna dneska jsem byla na druhém screeningu ve 21tt. Dělá to přímo můj gynekolog a platila jsem 400,–.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402

Mě se doktorka ptala jestli budeme chtít jen hrazeny pojišťovnou a nebo za příplatek podrobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
15.10.19 20:21

Jak kde, u prvního sem neplatila nic, dělali mi ho v nemocnici. U druhého sem platila pokaždé 1000kc, protože sem šla na genetiku, ta je soukromá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
15.10.19 20:24
@JancaS84 píše:
Mě se doktorka ptala jestli budeme chtít jen hrazeny pojišťovnou a nebo za příplatek podrobnější.

To je hloupost-jak podrobnejsi? Je to vykon normalne hrazeny pojistovnou. Ze to tem lekarum neni trapne tahat z lidi penize za nic a tezit z jejich nevedomosti. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí