Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No proč ne? Ten druhej bude duplikát. Taky jsem měla pro dceru 2. jeden jsem myslela že se ztratil při stěhování, tak jsme si nechali vystavit novej a on se samozřejmě pak našel. Takže co by na tom mělo být tak hrozně divného? ![]()
Třeba, že ten první nemohl najít a požádal si o vydání duplikátu ![]()
Mám od všech dva - jednou jsme se stěhovali a podruhé malovali a nutně vždy potřebovali RL dětí - jednou na pas a podruhé už ani nevím k čemu, tak jsme museli udělat opisy
Já mám dva už od narození. Prostě v tom normálním je vložený ještě takový jakoby výpis. Netuším teda ale proč ![]()
Hledas nejakou zahadu jo? jako ze bys mela segru co se stejne jemnovala
asi te zklamem jestli je stejnej tak to bude duplikat kterej neni problem ziskat kdyzkoliv od vydani originalu ![]()
Syn ma 2 rodne listy, manzel to byl vyridit a urednice mu rekla, ze ten jeden je prehnuty napul a ze nesmi byt, tam mu udelala jeste druhy neprelozeny. Tak ten rovny mame doma a s tim druhym chodit vyrizovat.
Ale pokud je vystaveny po dvou letech, tak je to duplikat. Rodice meho muze vykradli a. on ma rodny list vydany az v 5-ti letech.
Čau, nečetla jsem to tu, takže už ses určitě dověděla, že jde o duplikát, je to běžné, taky mám několik ![]()
@elchirk píše:
Syn ma 2 rodne listy, manzel to byl vyridit a urednice mu rekla, ze ten jeden je prehnuty napul a ze nesmi byt, tam mu udelala jeste druhy neprelozeny. Tak ten rovny mame doma a s tim druhym chodit vyrizovat.
Ale pokud je vystaveny po dvou letech, tak je to duplikat. Rodice meho muze vykradli a. on ma rodny list vydany az v 5-ti letech.
Nemůže mít vydaný RL až v 5 letech
To bude na 1000% jenom opis, kopie RL. Originál jistě rodiče dostali když se manžel narodil
![]()
Ja mam take dva RL, v jednom jsem mela v prijmeni nad I čárku a ja jsem s teckou, takze mam druhy opraveny ![]()
@monika32 píše:
Nemůže mít vydaný RL až v 5 letechTo bude na 1000% jenom opis, kopie RL. Originál jistě rodiče dostali když se manžel narodil
![]()
Tak teoreticky může… pokud třeba do té doby neměl uvedeného otce, nebo pokud se rodiče dohodli na změně jména.
@j.a.n.i1 píše:
Tak teoreticky může… pokud třeba do té doby neměl uvedeného otce, nebo pokud se rodiče dohodli na změně jména.
Tak ale pořád to bude druhej RL. Jako pokud by se rodiče nedohodli na jméně, tak jej určí soud a u dětí to fakt netrvá 5 let
A kdyby se zapisoval nový otec, už to bude stejně 2 RL, ne první ![]()
@monika32 píše:
Tak ale pořád to bude druhej RL. Jako pokud by se rodiče nedohodli na jméně, tak jej určí soud a u dětí to fakt netrvá 5 letA kdyby se zapisoval nový otec, už to bude stejně 2 RL, ne první
Ale @elchirk taky nic nepsala o tom, že je první… pouze to, že má jen jeden vydaný v 5 letech.
Já mám taky 2. Jeden se „ztratil“, tak se udělal nový a pak se ten první zase našel…
@j.a.n.i1 píše:
Ale @elchirk taky nic nepsala o tom, že je první… pouze to, že má jen jeden vydaný v 5 letech.
No první RL to není, první dostal, když se narodil. V 5-ti letech mu vystavili druhý, když byl první ukraden zlodějem. Ovšem na tom RL, co má teď není jediné slovo jako opis, duplikát, druhé vydání… prostě jen podle toho data vydání jsem se i já divila, proč má vydaný RL v 5-ti letech a bylo my vysvětleno.
Čauky nevíte z jakého důvodu by mohl mít člověk 2stejné rodné listy jeden vydán hned po narození a druhý 2roky po narození? nutně bych to potřebovala vědět dík moc za všechny odpovšdi