Dva stejné rodné listy

Anonymní
13.10.12 11:26

2stejné rodné listy

Čauky nevíte z jakého důvodu by mohl mít člověk 2stejné rodné listy jeden vydán hned po narození a druhý 2roky po narození? nutně bych to potřebovala vědět dík moc za všechny odpovšdi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17013
13.10.12 11:31

No proč ne? Ten druhej bude duplikát. Taky jsem měla pro dceru 2. jeden jsem myslela že se ztratil při stěhování, tak jsme si nechali vystavit novej a on se samozřejmě pak našel. Takže co by na tom mělo být tak hrozně divného? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
13.10.12 11:31

Třeba, že ten první nemohl najít a požádal si o vydání duplikátu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
13.10.12 11:32

Mám od všech dva - jednou jsme se stěhovali a podruhé malovali a nutně vždy potřebovali RL dětí - jednou na pas a podruhé už ani nevím k čemu, tak jsme museli udělat opisy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
13.10.12 11:35

Já mám dva už od narození. Prostě v tom normálním je vložený ještě takový jakoby výpis. Netuším teda ale proč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
13.10.12 11:38

Hledas nejakou zahadu jo? jako ze bys mela segru co se stejne jemnovala :mrgreen: :mrgreen: asi te zklamem jestli je stejnej tak to bude duplikat kterej neni problem ziskat kdyzkoliv od vydani originalu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
13.10.12 11:54

Syn ma 2 rodne listy, manzel to byl vyridit a urednice mu rekla, ze ten jeden je prehnuty napul a ze nesmi byt, tam mu udelala jeste druhy neprelozeny. Tak ten rovny mame doma a s tim druhym chodit vyrizovat.
Ale pokud je vystaveny po dvou letech, tak je to duplikat. Rodice meho muze vykradli a. on ma rodny list vydany az v 5-ti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
13.10.12 12:15

Čau, nečetla jsem to tu, takže už ses určitě dověděla, že jde o duplikát, je to běžné, taky mám několik :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.10.12 12:47
@elchirk píše:
Syn ma 2 rodne listy, manzel to byl vyridit a urednice mu rekla, ze ten jeden je prehnuty napul a ze nesmi byt, tam mu udelala jeste druhy neprelozeny. Tak ten rovny mame doma a s tim druhym chodit vyrizovat.
Ale pokud je vystaveny po dvou letech, tak je to duplikat. Rodice meho muze vykradli a. on ma rodny list vydany az v 5-ti letech.

Nemůže mít vydaný RL až v 5 letech :mrgreen: To bude na 1000% jenom opis, kopie RL. Originál jistě rodiče dostali když se manžel narodil :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
13.10.12 13:04

Ja mam take dva RL, v jednom jsem mela v prijmeni nad I čárku a ja jsem s teckou, takze mam druhy opraveny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
13.10.12 13:41
@monika32 píše:
Nemůže mít vydaný RL až v 5 letech :mrgreen: To bude na 1000% jenom opis, kopie RL. Originál jistě rodiče dostali když se manžel narodil :mrgreen: :mrgreen:

Tak teoreticky může… pokud třeba do té doby neměl uvedeného otce, nebo pokud se rodiče dohodli na změně jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
13.10.12 15:44
@j.a.n.i1 píše:
Tak teoreticky může… pokud třeba do té doby neměl uvedeného otce, nebo pokud se rodiče dohodli na změně jména.

Tak ale pořád to bude druhej RL. Jako pokud by se rodiče nedohodli na jméně, tak jej určí soud a u dětí to fakt netrvá 5 let :mrgreen: A kdyby se zapisoval nový otec, už to bude stejně 2 RL, ne první :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
13.10.12 16:21
@monika32 píše:
Tak ale pořád to bude druhej RL. Jako pokud by se rodiče nedohodli na jméně, tak jej určí soud a u dětí to fakt netrvá 5 let :mrgreen: A kdyby se zapisoval nový otec, už to bude stejně 2 RL, ne první :pankac:

Ale @elchirk taky nic nepsala o tom, že je první… pouze to, že má jen jeden vydaný v 5 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
13.10.12 18:09

Já mám taky 2. Jeden se „ztratil“, tak se udělal nový a pak se ten první zase našel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
15.10.12 22:27
@j.a.n.i1 píše:
Ale @elchirk taky nic nepsala o tom, že je první… pouze to, že má jen jeden vydaný v 5 letech.

No první RL to není, první dostal, když se narodil. V 5-ti letech mu vystavili druhý, když byl první ukraden zlodějem. Ovšem na tom RL, co má teď není jediné slovo jako opis, duplikát, druhé vydání… prostě jen podle toho data vydání jsem se i já divila, proč má vydaný RL v 5-ti letech a bylo my vysvětleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová