Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kacatko_hu píše:
Ahoj holky, taky jsem vcera mela ducha na trech testech (23DC) a dnes o neco silnejsi //Normalni cyklus mam 26-28DC, tak mi drzte palce, at to sili, moc doufam. Povedlo se to hned po prvni MS po revizi, tak snad se udrzi a mrcha o vikendu nedorazi…
Foto ze dneska.
Jak se daří? Užíváš si mimíska v bříšku? Písni, jak se vede.
@pepina12 píše:
Jak se daří? Užíváš si mimíska v bříšku? Písni, jak se vede.
Ahoj, děkuju, už to začíná být dlouhé. Čekáme klučinu a je to celkem obřík, takže břicho už teď mám jak ženská v termínu, tak nevím jak budu vypadat za 2 měsíce kdy mám rodit
Je hodně živý, pohyby cítím každou chvíli, tak doufám, že se vyřádí v břiše a pak venku bude vyklidněné miminko
Všechny screeningy vyšly super, tak snad je a bude vše v pořádku.
Co ty? Povedlo se? Jak se máš?
@kacatko_hu píše:
Ahoj, děkuju, už to začíná být dlouhé. Čekáme klučinu a je to celkem obřík, takže břicho už teď mám jak ženská v termínu, tak nevím jak budu vypadat za 2 měsíce kdy mám roditJe hodně živý, pohyby cítím každou chvíli, tak doufám, že se vyřádí v břiše a pak venku bude vyklidněné miminko
Všechny screeningy vyšly super, tak snad je a bude vše v pořádku.
Co ty? Povedlo se? Jak se máš?
Díky za zprávu. Já stále čekám, nyní asi příští týden, zda přijdou //. Tak snad se brzy zadaří.
@pepina12 píše:
Díky za zprávu. Já stále čekám, nyní asi příští týden, zda přijdou //. Tak snad se brzy zadaří.
Tak moc držím palce! ![]()
Ahoj, chci se zeptat zkušenějších
ovulaci jsem měla osmého, desátého styk. Menses mám dostat pozítří. Jenže mám rozházený zkracující se cyklus, takže podle poslední půlroční statistiky jsem jí měla dostat dnes. Ani mě nebolí břicho jako vždy. Koupila jsem si test tak myslíte, že by mohl něco ukázat? Když je to dneska 10 dní od styku? Děkuji.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat zkušenějšíchovulaci jsem měla osmého, desátého styk. Menses mám dostat pozítří. Jenže mám rozházený zkracující se cyklus, takže podle poslední půlroční statistiky jsem jí měla dostat dnes. Ani mě nebolí břicho jako vždy. Koupila jsem si test tak myslíte, že by mohl něco ukázat? Když je to dneska 10 dní od styku? Děkuji.
Za prvé test 10 dni od styku je dost brzy, pravděpodobně bude negativní, počkej tak 14 dni po styku. Za druhé si nemyslím že budeš těhotná, jestli jsi opravdu měla styk až 2 dny po ovulaci..
@sladke-mameni @jestericka34 omlouvám se, špatně jsem se podívala, styk byl i v den ovulace
všechno si zaznamenávám do aplikace, protože z hlavy si to nepamatuju. Ovulace dle aplikace sedí, mám to nastaveno. Posledního půl roku mám rozházený cyklus, menses dostávám vždy o dva dny dříve než mám. Což mělo být dnes a nic. Přikládám poslední měsíc záznamu. Tak já nevím jestli testnout nebo čekat.
@Anonymní píše:
@sladke-mameni @jestericka34 omlouvám se, špatně jsem se podívala, styk byl i v den ovulacevšechno si zaznamenávám do aplikace, protože z hlavy si to nepamatuju. Ovulace dle aplikace sedí, mám to nastaveno. Posledního půl roku mám rozházený cyklus, menses dostávám vždy o dva dny dříve než mám. Což mělo být dnes a nic. Přikládám poslední měsíc záznamu. Tak já nevím jestli testnout nebo čekat.
A ta aplikace podle ceho vi ze byla ovulace? To vypocitava na jakych podkladech?
Relevantni je pokud vis napriklad pomoci symptotermalni metody kdy ovulace byla, nebo pokud byla na utz potvrzena treba, nebo pouzivas ovulacni testy..
? Kazdopadne vzdy je moznost ze jsi tehotna ale pockej az budes meskat aspon tyden a pak test, to uz budes celkem jiste vedet na cem jsi
Kočko, žádná aplikace ti neřekne, že ovuluješ - zvláště pokud máš nepravidelné cykly. Na aplikace se vyprdni a jestli chceš skutečně vědět, kdy máš ovulaci, začni si měřit bazální teplotu a všímat si ovulačních projevů (hlen, čípek, bolest podbřišku).
Citlivý těhotenský test je už nějaký 11-12 den po oplození schopen nějakého ducha ukázat.
No a jinak styk dva dny po ovulaci už je na oplození skutečně pozdě. Ideálně do 12 hodin, max do 24 - vajíčko pak zaniká.
Dobrý den holky chci se zeptat měla jsem 3 dny menstruaci slabé .před tím týden nes sem dostala.tak sem si dělala test a negativní.nemuzu být těhotná že
Tyden pred ms jsou testy neprukazne. Slabe krvaceni je mozne, takze bych to nevylucovala. Pokud jsi mela nechraneny styk, udelej test znkva.
@beruska9 Takže to mám chápat tak že můžu být ano měla.jsem nechráněný sex.ale už je to asi měsíc to by neměla dostatek vůbec menstruaci a nebo na testu by se něco ukázalo ne ?
@pepina12 píše:
HOlky, chtěla bych se zeptat. Pokud nejde o těhotenství může se také objevovat nidační špinění. Takové ty řekněme nitky. Nebo je to pouze tehdy, když jde o uhnizďování vajíčka? Pardon možná někomu z takový dotaz.
Jsem 7 DPO a mám od rána sem tam růžové „nitky“, bolí mě břicho.
To bude uhnizdovani ![]()
Ja jsem delala mamatest 3 dny pred menstruaci a je tam duch. Snazili jsme se jeden ciklus po vynechani 3 lete antikoncepce
![]()
Ahoj holky, zkusím obnovit diskuzi. Jsem 3 dny před MS a ráno jsem si dělala clearblue test a vyšel mi pozitivní. Je brzo se radovat? Může jít o biochemické těhotenství? Test jsem si dělala, protože jsem měla příznaky jako bolest břicha a prsou. Kdy se chodí na 1.prohlidku ke gynekologovi?