Nevím si rady s tříletým synem

Anonymní
6.7.26 20:45

3 letý syn

Dobry den, uz jsem opravdu zoufala
Synovi se věnuji 24/7 je šikovný chape vse co mu reknu vše udela ale nemluví.. ani slovo mama nic
Chodil na nočník bez problému ale ve chvíli kdy se tam vykakal na nej odmítá čurat a nečurá klidne pul dne dokud mu nenasadím plínku do ni se vyčurá a hned se ji sundá.. nenechá si ostříhat nehty ani vlasy je to katastrofa brečí jak kdyby jsme ho týrali… kdyz otevřu dveře nebo vejdu do místnosti dřív než syn je z toho 2 hodinový hysterický záchvat který se snad nedá ani pospat neni to klasické vztekání ale opravdu záchvat amok už nevim co s tim … mate to nekdo podobně mam vyhledat psychologa?😕 děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2322
6.7.26 20:48

Pediatr na to říká co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36382
6.7.26 20:50

A na tříleté prohlídce ti řekl pediatr co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
6.7.26 21:03

No chce to kolečko po doktorech syn do 4 let ani slovo má VD afektivní záchvaty jako prase dokonce i ted jako větší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8979
6.7.26 21:10

Pokud ve 3 letech neřekne opravdu ani slovo, uz davno jste meli byt v peci odborniku. Co na tříleté prohlídce, tam jste to prece museli řešit. Začala bych logopedii, psychologii. Může mit jen obycejny opožděný vývoj řeči, ale i spoustu jiných veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.26 05:25

Pokud neuvi a má ještě konkrétní nároky. Asi bych se bála nějaké diagnózy :nevim:. Zvlášť když nemluví.

• Citovat
  • Upravit
3704
7.7.26 09:38

Mně se takhle choval syn s vývojovou dysfázii. Ale ve 3 letech jsme už obíhali kolečko dobrý klinický logoped, psycholog, ORL - foniatr - jestli není problém v hlasivkách, vyšetření sluchu (to po nás chtělo SPC, protože některé vady se pak už nemusí ve vyšším věku prý odhalit) a neurolog.
Ale taky to celé bylo na dlouhou trať a všude šílený čekací doby.
3 leté dítě které neřekne ani slovo (myšleno ani věci typu baf, ha, koko, atd…) by měl vidět za mě dobrý klinické logoped. Toho si tedy můžeš najít i sama. Ono objednání nebude hned. :kytka: U nás je to klidně 7 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3704
7.7.26 09:52

Jen vlastní zkušenost. U prvního VD jsem měla pocit, že nám plně rozumí a prd. Až velmi dobrý odborník na VD a PAS (tehdy jich bylo v ČR ještě málo) nám řekl, že nerozumí k věku ani omylem, ale umí velmi dobře kompenzovat a schová hodně věcí za ty afekty, nesnášenlivost změn, atd…). Takže takové to „všemu rozumí“ k věku za mě vůbec nemusí být pravda, protože to rodič nemusí vůbec odhalit správně. :kytka:

Dál se dají používat komunikační kartičky. Koupíš normálně na webu, nebo si vyrobíš doma pomocí obrázků / nebo fotek / a laminovačky.
A pak pomocí znakování. Vše možné znaky najdeš třeba na tichý svět, ale klidně si je můžeš vymyslet, vzhledem k tomu, že je to pro komunikaci pouze mezi vámi. Naše děti to pak bavilo a vymýšlely i znaky sami. A neboj, ve chvíli kdy dítě začne mluvit tak slovo znak nahradí. :kytka:
Nám znakovka a kartičky (dají se tím i učit časové osy, dějové osy, atd…) hodně pomáhaly se z toho celého nezbláznit, protože ono chtít a nemoc vyjádřit / pochopit je dobrá palba pro to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
7.7.26 13:14

Ahoj, naše tři roky, mluví jen málo, odhadem do 100 slov, věty max 3 slova, gramatika žádná. Hodně se domlouvá citoslovci, umí se vykomunikovat vše i s cizími. Pediatra nám řekl, ať počkáme do školky. Starší chodí na logopedii kvůli pár písmenkům, tak jsem nechala zkouknout i ji, dle klinické logopedky je líná. Je fakt, že rozumí, foniatrii jsem s ní absolvovala a v pořádku (měla jako malá často záněty středouší, pícháno opakovaně, už jsme měli mít i tyčinky, když to pak přešlo, jak povyrostla), žádné záchvaty pláče, spíš je tvrdohlavá po mě.
Nejvíc začala „mluvit“ poslední tři měsíce, ale nevidím na tom žádný svůj podíl, protože čteme, říkáme říkanky apod. v podstatě od narození, i kvůli staršímu. Motoricky zdatnější než starší brácha.
A s tím mluvením myslíš opravdu ani slovo? Logopedka počítala i citoslovce, když třeba řekne „Já ci bebe“ jakože chce jít za ovečkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí