3 letý syn nechce k otci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kattynka000
25.1.23 16:04
@berua13 píše:
U nás už to trvá přes dva roky, už jsem zvolila tu druhou možnost s rezignovala jsem na to.
On se pořád ozývá, přijede za ním, já ho teda pustím do bytu a je tu s ním. Zatím nemám na to ho odstřihnout úplně. Zájem u něj vidím, jen neví jak a poradit si nenechá.

Neradit, prostě nastavit pravidla podle kterých se bude řídit a nepolevit z nich.

• Citovat
  • Upravit
4922
25.1.23 16:07
@Kattynka000 píše:
Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.

Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.

@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou noc :nevim: prostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby. :nevim:

U nás už to trvá přes dva roky, už jsem zvolila tu druhou možnost s rezignovala jsem na to.
On se pořád ozývá, přijede za ním, já ho teda pustím do bytu a je tu s ním. Zatím nemám na to ho odstřihnout úplně. Zájem u něj vidím, jen neví jak a poradit si nenechá.

@Kattynka000 píše:
Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.

Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.

@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou noc :nevim: prostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby. :nevim:

S poslední větou obrovský souhlas :kytka:
Můj bývalý neustále výmluvy, že mu nedali dovolenou, nedávají propustky v práci apod.
Můj brácha nebo kamarádka vždy našli způsob jak mi můžou pomoci když bylo potřeba.
On to ale vůbec nepochopil…on prostě nemůže, tak musí všichni ostatní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4922
25.1.23 16:10
@Kattynka000 píše:
Neradit, prostě nastavit pravidla podle kterých se bude řídit a nepolevit z nich.

Už jsem to v podstatě udělala, řekla jsem mu, že už to řešit nebudu… že už jsem vyčerpala všechny možnosti jak mu pomoci a že už s tím končím.
Už jsem z toho dost na nervy a začíná se to projevovat na mém zdraví a to opravdu nemám zapotřebí.
Díky za rady a podporu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:06

@berua13 též jsem říkala že snimi půjdu třeba na hřiště nebo něco podnikneme ale on mě řekne že asistenci nepotřebuje.

Děkuji za vaše názory a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
25.1.23 17:20

Já jsem docetla diskuzi a nějak to už nechapu, ty mu syna vozis sama? Kdo setkání navrhuje?

Tak mu proste už nepis, nevolej, a ať se ozve sam a pro kluka ať si sam přijede, az bude chtít :nevim: jak tu někdo navrhoval.

Ze chceš mezi nimi udržet hezky vztah je sice pekne, ale za jakou cenu. Jeste se to otočí proti tobe a kluk bude vnímat tebe jako tu “zlou”, co ho vozí pryc, a v hlavičce bude mít už úplný guláš. Jen ať si otec přijede a vidí sam, jak se věci mají a ze s nim nikam jet nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:28

@Semtex přečtěte si to pořádně prosím
(ano to máte my jsme se tak domluvili u soudu že si ho bude brát, ale za to že si ho občas brát nechce já nemůžu a vozit mu ho pod nos nebudu)
No mě vždy napíše že třeba za hodinu pro něj přijede.
Otec vidí jak kluk brečí ale je mu to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11081
25.1.23 17:31
@Zdenkaamy píše:
(ano to máte my jsme se tak domluvili u soudu že si ho bude brát, ale za to že si ho občas brát nechce já nemůžu a vozit mu ho pod nos nebudu)
Otec vidí jak kluk brečí ale je mu to jedno

A co máte v soudním rozhodnutí? Dohodou, nebo jak, že volá hodinu předem? Asi by to syn nesl líp, kdyby to věděl víc dopředu, kdy půjde k tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:33

@jita22 v rozsudku máme každou neděli + dle dohody ale třeba v neděli si ho pokaždé bere v jinou hodinu a nebo vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
25.1.23 17:36
@Zdenkaamy píše:
Otec vidí jak kluk brečí ale je mu to jedno

@Zdenkaamy tak pokud je to takovy “magor”, co jede jen podle toho, co má napsáno od soudu na papíru, tak běžte znova k soudu, ať mu tam napíšou něco jiného a ať to napíšou poradne. Jak pise @jita22, jistě tam nestoji, ze se styk oznamuje hodinu predem. To je docela nevypocitatelne a nedivím se, ze dite je zmatené a pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40953
25.1.23 17:37
@Zdenkaamy píše:
@jita22 v rozsudku máme každou neděli + dle dohody ale třeba v neděli si ho pokaždé bere v jinou hodinu a nebo vůbec

tak když si ho v neděli nevezme, tak smůla, ne? a v jiné dny mu ho dávat nemusíš, když dítko nechce a on vlastně taky ne :think: nebo podej návrh k soudu a změňte to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:39

@Keyllah Proto jsem sem psala aby jste mě poradili
Protože jsem to chtěla vyřešit bez soudu ale jiná možnost asi nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33211
25.1.23 17:40
@Zdenkaamy píše:
@Bubla Bůčková že by sociálka uznala za vhodné že otec má být též v kontaktu se synem?

Hele soud může návštěvy určit, ale rozhodně ne přikázat. Styk se prostě vynutit nedá. Otec si ho bere, takže prostě má zájem. Děláte mu doma v hlavě guláš. Proč říká někomu novému tati? Balíš mu k tátovi psa, a řekneš, že dítě mu sebou balit nebudeš? Jsi normální? Já se ani nedivím, že v tom má ten malý zmatek, vždytˇani pořádně neví, kdo je jeho táta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:45

@arinecka jak jsem už psala, jak jsme měli ani ne ročnímu dítěti vysvětlit že to není jeho táta, na roce a půl když si ho začal jeho vlastní tak nějak brát tak jsme mu začali vysvětlovat že to je jeho pravý táta a tohle nahradí
Jako nezlobte se na mě ale nechápu proč bych měla svému bývalému pak sebou dávat moje nové dítě jen aby náš společný syn měl sebou bráchu/ségru?
A psa si sebou bere syn protože je na něj od mala zvyklý a nechce bez něj jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14567
25.1.23 17:45
@Zdenkaamy píše:
@jita22 v rozsudku máme každou neděli + dle dohody ale třeba v neděli si ho pokaždé bere v jinou hodinu a nebo vůbec

Tak proste buď v té “dohodě” tvrdší a neustupuj tolik :think: dohoda není, že on oznámí příjezd a dite odveze i přes jeho protesty a tvůj nesouhlas. Navíc on tě evidentně umi poslat s tvymi navrhy do (.), tak proste okopiruj ten jeho způsob a udělej to taky tak, když s nim normální domluva není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 17:47

@Semtex však já se mu snažím neustupovat ale prostě chci aby se začal chovat normálně a ten vztah si se synem vybudoval
Moje návrhy mu jsou u… Jak píšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect