Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kattynka000 píše:
Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.
@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou nocprostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby.
U nás už to trvá přes dva roky, už jsem zvolila tu druhou možnost s rezignovala jsem na to.
On se pořád ozývá, přijede za ním, já ho teda pustím do bytu a je tu s ním. Zatím nemám na to ho odstřihnout úplně. Zájem u něj vidím, jen neví jak a poradit si nenechá.
@Kattynka000 píše:
Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.
@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou nocprostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby.
S poslední větou obrovský souhlas ![]()
Můj bývalý neustále výmluvy, že mu nedali dovolenou, nedávají propustky v práci apod.
Můj brácha nebo kamarádka vždy našli způsob jak mi můžou pomoci když bylo potřeba.
On to ale vůbec nepochopil…on prostě nemůže, tak musí všichni ostatní ![]()
@Kattynka000 píše:
Neradit, prostě nastavit pravidla podle kterých se bude řídit a nepolevit z nich.
Už jsem to v podstatě udělala, řekla jsem mu, že už to řešit nebudu… že už jsem vyčerpala všechny možnosti jak mu pomoci a že už s tím končím.
Už jsem z toho dost na nervy a začíná se to projevovat na mém zdraví a to opravdu nemám zapotřebí.
Díky za rady a podporu ![]()
@berua13 též jsem říkala že snimi půjdu třeba na hřiště nebo něco podnikneme ale on mě řekne že asistenci nepotřebuje.
Děkuji za vaše názory a rady
Já jsem docetla diskuzi a nějak to už nechapu, ty mu syna vozis sama? Kdo setkání navrhuje?
Tak mu proste už nepis, nevolej, a ať se ozve sam a pro kluka ať si sam přijede, az bude chtít
jak tu někdo navrhoval.
Ze chceš mezi nimi udržet hezky vztah je sice pekne, ale za jakou cenu. Jeste se to otočí proti tobe a kluk bude vnímat tebe jako tu “zlou”, co ho vozí pryc, a v hlavičce bude mít už úplný guláš. Jen ať si otec přijede a vidí sam, jak se věci mají a ze s nim nikam jet nechce.
@Semtex přečtěte si to pořádně prosím
(ano to máte my jsme se tak domluvili u soudu že si ho bude brát, ale za to že si ho občas brát nechce já nemůžu a vozit mu ho pod nos nebudu)
No mě vždy napíše že třeba za hodinu pro něj přijede.
Otec vidí jak kluk brečí ale je mu to jedno
@Zdenkaamy píše:
(ano to máte my jsme se tak domluvili u soudu že si ho bude brát, ale za to že si ho občas brát nechce já nemůžu a vozit mu ho pod nos nebudu)
A co máte v soudním rozhodnutí? Dohodou, nebo jak, že volá hodinu předem? Asi by to syn nesl líp, kdyby to věděl víc dopředu, kdy půjde k tátovi.
@jita22 v rozsudku máme každou neděli + dle dohody ale třeba v neděli si ho pokaždé bere v jinou hodinu a nebo vůbec
@Zdenkaamy píše:
@Zdenkaamy tak pokud je to takovy “magor”, co jede jen podle toho, co má napsáno od soudu na papíru, tak běžte znova k soudu, ať mu tam napíšou něco jiného a ať to napíšou poradne. Jak pise @jita22, jistě tam nestoji, ze se styk oznamuje hodinu predem. To je docela nevypocitatelne a nedivím se, ze dite je zmatené a pláče.
@Zdenkaamy píše:
@jita22 v rozsudku máme každou neděli + dle dohody ale třeba v neděli si ho pokaždé bere v jinou hodinu a nebo vůbec
tak když si ho v neděli nevezme, tak smůla, ne? a v jiné dny mu ho dávat nemusíš, když dítko nechce a on vlastně taky ne
nebo podej návrh k soudu a změňte to ![]()
@Keyllah Proto jsem sem psala aby jste mě poradili
Protože jsem to chtěla vyřešit bez soudu ale jiná možnost asi nebude
@Zdenkaamy píše:
@Bubla Bůčková že by sociálka uznala za vhodné že otec má být též v kontaktu se synem?
Hele soud může návštěvy určit, ale rozhodně ne přikázat. Styk se prostě vynutit nedá. Otec si ho bere, takže prostě má zájem. Děláte mu doma v hlavě guláš. Proč říká někomu novému tati? Balíš mu k tátovi psa, a řekneš, že dítě mu sebou balit nebudeš? Jsi normální? Já se ani nedivím, že v tom má ten malý zmatek, vždytˇani pořádně neví, kdo je jeho táta.
@arinecka jak jsem už psala, jak jsme měli ani ne ročnímu dítěti vysvětlit že to není jeho táta, na roce a půl když si ho začal jeho vlastní tak nějak brát tak jsme mu začali vysvětlovat že to je jeho pravý táta a tohle nahradí
Jako nezlobte se na mě ale nechápu proč bych měla svému bývalému pak sebou dávat moje nové dítě jen aby náš společný syn měl sebou bráchu/ségru?
A psa si sebou bere syn protože je na něj od mala zvyklý a nechce bez něj jít.
@Zdenkaamy píše:
Tak proste buď v té “dohodě” tvrdší a neustupuj tolik
dohoda není, že on oznámí příjezd a dite odveze i přes jeho protesty a tvůj nesouhlas. Navíc on tě evidentně umi poslat s tvymi navrhy do (.), tak proste okopiruj ten jeho způsob a udělej to taky tak, když s nim normální domluva není.
@Semtex však já se mu snažím neustupovat ale prostě chci aby se začal chovat normálně a ten vztah si se synem vybudoval
Moje návrhy mu jsou u… Jak píšete.
Neradit, prostě nastavit pravidla podle kterých se bude řídit a nepolevit z nich.