3 letý syn nechce k otci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4923
25.1.23 15:30
@Zdenkaamy píše:
@berua13 přesně, myslím si že vědět kde má školku a doktorka je maličkost a nikdy nevíte co se stane

A ty ho nějak kontaktuješ? Voláš mu, ptáš se jestli si pro něj přijde?
Pokud ano, tak to nedělej, nech to být…nutit ho k tomu je hloupost…on to bude dělat jen z povinnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
25.1.23 15:31

@unuděná x krát jsme řekla otci že se na to vykašleme a začne scéna že mu ho zakazuji, začne mě urážet apod.
Prostě jsem chtěla jen radu jak zlepšit jejich vztah a vy tady ze mě děláte že se chci kluka zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
25.1.23 15:32
@Zdenkaamy píše:
Já nemám za potřebí nutit chlapa aby se staral o svoje vlastní dítě a už vůbec ne kvůli tomu abych měla čas na svoje miminko a přítele. Jen mě přijde škoda že syn k němu nechce. A jestli máte nějaký problém s příspěvkem co jsem vytvořila tak jsem to vytvořila pro ty co mají nějakou podobnou zkušenost a vy mě tady zatím haníte

no tak ho nenuť, syn brečí, otec ho nechce - tak toho nechte, ať posílá alimenty, a utužujte novou rodinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11083
25.1.23 15:32
@Zdenkaamy píše:
@unuděná x krát jsme řekla otci že se na to vykašleme a začne scéna že mu ho zakazuji, začne mě urážet apod.
Prostě jsem chtěla jen radu jak zlepšit jejich vztah a vy tady ze mě děláte že se chci kluka zbavit

Ale vždyť jsi sama psala, že říkal, že ho nechce, že to dělá jen kvůli soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76031
25.1.23 15:33
@Zdenkaamy píše:
Prostě jsem chtěla jen radu jak zlepšit jejich vztah a vy tady ze mě děláte že se chci kluka zbavit

a ty pořád nechápeš, že jejich vztah zlepšit nejde, když ani jeden nechce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
25.1.23 15:34
@Zdenkaamy píše:

A to já to říkám na rovinu, že bych se toho svého satana klidně na pár dní zbavila :mrgreen:
Nemám hlídání, jsem na všechno sama, takže bych jen uvítala kdyby se tatínek zapojil.
Mám totiž taky svůj život… teda nemám, spíš bych chtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
25.1.23 15:38
@Kattynka000 píše:
Hlásím se s vlastní zkušeností. Dceři je 6 let, s novým mužem jsme se dali dohromady když jí byly necelé dva roky, k otci taky nechtěla, málokdy ji měl na noc - pomohlo ustálit styk, prostě jednou za dva týdny na víkend, k tomu když měl čas tak na hřiště po školce. Když říkala partnerovi tati jako malá, tak jsme ji opravovali, ale musela k tomu všemu dozrat. Museli jsme vysvětlovat, neustupovat, slibovat - teď pojedeš k tátovi, ale až se vrátíš, půjdeme všichni do aquaparku/na zmrzku. Tohle období trvalo skoro rok. Situace dnes po čtyřech letech - za bio tátou se těší, jezdí k němu ráda. Mému partnerovi nakonec tati říká - přišla před dvěmi lety, že ví, že tatínka má, ale jestli může říkat tati i partnerovi, protože ho má ráda. Byla to její volba. Takže dnes má „malého tátu“ a „velkého tátu“ (podle výšky, ne dle důležitosti :mrgreen: ). Do toho skvělého staršího nevlastního bráchu a čerstvě měsíčního brášku. Museli jsme vytrvat a hlavně se snažit obě dvě strany. Byli jsme domluvení, že kdyby malá hodně brečela, zavolají mi přes video, popř ji hold přiveze. Dneska si za víkend vůbec nevzpomene, že by volali se nestalo už víc jak rok a půl. Když si pro ní ex přijede, vítá ho vřískotem a objímáním, když jí za dva dny přiveze zpět, tak mu dává pusu na rozloučenou a vřískotem zase vítá nás. Všechno chce čas a vytrvalost a hlavně musí chtít obě strany :kytka:

PS edit, dočítám, že bio otec nemá zájem. Pokud nechtějí obě dvě strany, tak hold ať bio otec zůstane jen jako podpůrná kasička, ale vysvětli mu, že když na vztahu nebudete pracovat teď, tak už to nikdy nenapraví a bude teda jen sázet aliky biologickému dítěti, které ho ale v životě už pravděpodobně nikdy chtít nebude, aby si nemyslel, že teď mu zmizí ze života a za 5 let si to rozmyslí :kytka: Nebudete první ani poslední, kdy bio otec zmizel a jeho místo nahradil nový člověk :kytka:

Příspěvek upraven 25.01.23 v 15:31

To je moc hezký :palec:
Doufám, že k tomu taky jednou dospějeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.1.23 15:39
@Zdenkaamy píše:

Tak mu nic neříkej, prostě ať se vždycky ozve v den, kdy ho má mít, zda si pro něj dojde nebo ne a ono to časem pravděpodobně vykrystalizuje samo, že se na to vykašle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
25.1.23 15:39
@jita22 píše:
Já to nechápu stejně jako ostatní - nechce otec ani dítě, tak proč že tam teda musí?

Za by ho madam tahali po soudech, že nedodržuje dohodu, což bude asi realita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
25.1.23 15:41
@berua13 píše:
To je moc hezký :palec:
Doufám, že k tomu taky jednou dospějeme.

Ono znovu, abyste k tomu dospěli, musí vážně chtít obě strany. A oni ti malí ďáblové nejsou úplní idioti, dítě pozná, když je u někoho, kdo ho nechce. Pokud otec nechce, tak mu ale říct opravdu důsledky. Dítě není autíčko na dálkové ovládání, aby ho uklidil do skříně a vytáhl ho jen, když na něj má chuť a čas. Když si s ním nechce budovat vztah, tak ať to utne úplně. A pokud o něj zájem má, tak mu vysvětlit, že aby to fungovalo, je potřeba nastavit pravidla tak, aby to bylo pro malého co nejsnazší. A hlavně vytrvat :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4923
25.1.23 15:45
@unuděná píše:
Tak mu nic neříkej, prostě ať se vždycky ozve v den, kdy ho má mít, zda si pro něj dojde nebo ne a ono to časem pravděpodobně vykrystalizuje samo, že se na to vykašle :nevim:
S tím souhlasím…ono ho to pravděpodobně přestane bavit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
25.1.23 15:48
@Kattynka000 píše:
Ono znovu, abyste k tomu dospěli, musí vážně chtít obě strany. A oni ti malí ďáblové nejsou úplní idioti, dítě pozná, když je u někoho, kdo ho nechce. Pokud otec nechce, tak mu ale říct opravdu důsledky. Dítě není autíčko na dálkové ovládání, aby ho uklidil do skříně a vytáhl ho jen, když na něj má chuť a čas. Když si s ním nechce budovat vztah, tak ať to utne úplně. A pokud o něj zájem má, tak mu vysvětlit, že aby to fungovalo, je potřeba nastavit pravidla tak, aby to bylo pro malého co nejsnazší. A hlavně vytrvat :kytka:

Tak u nás bude spíš problém, že můj bývalý asi chce, má ho i rád, jenže on to potřebuje tak nějak bez práce…jede si pořád podle svého.
Xkrat jsem mu říkala rady od psycholožky (on sám tam nepůjde se poradit), jenže bez výsledků. Akceptuje to chvíli a pak zas vše vjede do starých kolejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.1.23 15:49

@Kattynka000 Napsala jsi to moc hezky. Musí chtít obě strany a obě strany musí vyvinout adekvátní snahu. Čili otec, aby dítěti u něj bylo dobře a těšilo se k němu, i matka, aby dítě správně namotivovala. Když jedna strana nechce, tak se s tím nic moc dělat nedá. Já bych toho tatínka postavila před hotovou věc: máš styk čtvrtek a neděle, tak mi vždycky ve středu a v sobotu napiš, v kolik a kde si kluka vyzvedneš. Pokud se neozveš, počítám, že nepřijedeš.Není to žádné bránění styku a zároveň ani nucení do něj. Když nechce vědět, kam chodí do školky nebo k lékaři, jeho problém. Kdyby se něco semlelo, stejně s ním pojede na pohotovost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
25.1.23 15:58
@berua13 píše:
Tak u nás bude spíš problém, že můj bývalý asi chce, má ho i rád, jenže on to potřebuje tak nějak bez práce…jede si pořád podle svého.
Xkrat jsem mu říkala rady od psycholožky (on sám tam nepůjde se poradit), jenže bez výsledků. Akceptuje to chvíli a pak zas vše vjede do starých kolejí.

Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.

Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.

@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou noc :nevim: prostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4923
25.1.23 16:02
@Kattynka000 píše:
Opět, důrazně vysvětlit důsledky - malý bude brečet čím dál víc, bude nešťastný a v závěru k němu nebude chtít vůbec. Je potřeba s tím něco dělat v zájmu malého.

Máš dvě možnosti, buď mu to na tvrdo vysvětlit a nastavit nová pravidla, nebo se sama neozývat, nechat to u ledu a neřešit, takový otec sám od sebe nenapíše, že si druhý den přijede pro dítě.

@unuděná upřímně, dcera má po operaci srdce, je diabetik, ex kromě pediatra nezná jediné jméno doktora a u pediatry byl naposledy se mnou, když jsme spolu ještě byli. V nemocnici za dcerou „kvůli práci“ nebyl ani jednou, nový táta byl s námi denně, denně nám volal přes video na dobrou noc :nevim: prostě si to zařídil. Kdo nechce, hledá důvody, kdo chce, hledá způsoby. :nevim:

U nás už to trvá přes dva roky, už jsem zvolila tu druhou možnost s rezignovala jsem na to.
On se pořád ozývá, přijede za ním, já ho teda pustím do bytu a je tu s ním. Zatím nemám na to ho odstřihnout úplně. Zájem u něj vidím, jen neví jak a poradit si nenechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí