Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@berua13 píše:
Tak pořád je to jeho dítě a nemá ho snad jen na zábavu. Vyzvednout ze školky a dojít k lékaři by snad měl být standard
Náš mi volal z pohotovosti jakou máme adresu bydliště a jak se jmenuje synův pediatr.
Podle mě ostuda jak trám.
Ale styk je jen pro zábavu.
@Zdenkaamy píše:
@unuděná ano to máte my jsme se tak domluvili u soudu že si ho bude brát, ale za to že si ho občas brát nechce já nemůžu a vozit mu ho pod nos nebudu
ZNOVU. Ne, nemáš mu ho vozit. Když ho nechce, nechce. Chápeš? Co řešíš? Že by měl? No, světe div se, jsou i otcové, které své děti nevidí desetiletí, protože o ně nestojí. Tak přestaň psychicky likvidovat své dítě. Až bude otec chtít pečovat, ať si pro něj přijede a ať si ho namotivuje sám. Do té doby nevidím důvod, proč bys ho měla nějak lámat jen proto, že máte nějaký štempl.
@stinga píše:
a proč??? když syn brečí a otec ho nechce, tak proč sakra by ho měl vyzvedávat ze školky?
chceš syna úplně psychicky zničit? vypadá to tak,
on už se ti syn nehodí do plánů, že?
ale smůla, tatínek ho také nechce - tak kluka dejte k adopci, sice už je starý, ale třeba si ho ještě někdo vezme
Psycholožka mi to právě doporučila když k němu nechce… předávat si ho na neutrální půdě a bez mojí přítomnosti.
Já nemám za potřebí nutit chlapa aby se staral o svoje vlastní dítě a už vůbec ne kvůli tomu abych měla čas na svoje miminko a přítele. Jen mě přijde škoda že syn k němu nechce. A jestli máte nějaký problém s příspěvkem co jsem vytvořila tak jsem to vytvořila pro ty co mají nějakou podobnou zkušenost a vy mě tady zatím haníte
@Zdenkaamy píše:
Já nemám za potřebí nutit chlapa aby se staral o svoje vlastní dítě a už vůbec ne kvůli tomu abych měla čas na svoje miminko a přítele. Jen mě přijde škoda že syn k němu nechce. A jestli máte nějaký problém s příspěvkem co jsem vytvořila tak jsem to vytvořila pro ty co mají nějakou podobnou zkušenost a vy mě tady zatím haníte
Tak moment, jaký je teda dotaz? Ty nechceš nutit chlapa, chlap kluka nechce, kluk k němu nechce. Win-win situace ne? Vykašlete se na to všichni tři a bude klid ![]()
@Zdenkaamy píše:
Já to nechápu stejně jako ostatní - nechce otec ani dítě, tak proč že tam teda musí?
@stinga co jste to za člověka že máte takovéhle kecy, že bych měla svého syna dávat k adopci? Já tady psala že syna nechci?
Asi jste nepochopil/a že chci radu jak zlepšit vztah s otcem
@jita22 píše:
Já to nechápu stejně jako ostatní - nechce otec ani dítě, tak proč že tam teda musí?
Protože si zakladatelka myslí, že by měl ![]()
@jita22 píše:
Ale styk je jen pro zábavu.
Takže jeden rodič zábava, druhý povinnosti… trochu nefér nemyslíš.
Já neuznávam styk s dítětem jenom o víkendech… pěkně i v týdnu ať si to užijí oba rodiče ne? Žel u nás je to nereálné, už jsem to vzdala…
@Zdenkaamy píše:
@stinga co jste to za člověka že máte takovéhle kecy, že bych měla svého syna dávat k adopci? Já tady psala že syna nechci?
Asi jste nepochopil/a že chci radu jak zlepšit vztah s otcem
Pochopily jsme to všechny. Jenže je to stejné jako s jakýmkoli jiným vztahem. Pokud jedna strana o vztah nestojí (v tomto případě evidentně obě strany), tak s tím prostě nic neuděláš. Akorát toho kluka zničíš. Není pitomej, aby mu nedošlo, že o něj otec nestojí.
@berua13 přesně, myslím si že vědět kde má školku a doktorka je maličkost a nikdy nevíte co se stane
Hlásím se s vlastní zkušeností. Dceři je 6 let, s novým mužem jsme se dali dohromady když jí byly necelé dva roky, k otci taky nechtěla, málokdy ji měl na noc - pomohlo ustálit styk, prostě jednou za dva týdny na víkend, k tomu když měl čas tak na hřiště po školce. Když říkala partnerovi tati jako malá, tak jsme ji opravovali, ale musela k tomu všemu dozrat. Museli jsme vysvětlovat, neustupovat, slibovat - teď pojedeš k tátovi, ale až se vrátíš, půjdeme všichni do aquaparku/na zmrzku. Tohle období trvalo skoro rok. Situace dnes po čtyřech letech - za bio tátou se těší, jezdí k němu ráda. Mému partnerovi nakonec tati říká - přišla před dvěmi lety, že ví, že tatínka má, ale jestli může říkat tati i partnerovi, protože ho má ráda. Byla to její volba. Takže dnes má „malého tátu“ a „velkého tátu“ (podle výšky, ne dle důležitosti
). Do toho skvělého staršího nevlastního bráchu a čerstvě měsíčního brášku. Museli jsme vytrvat a hlavně se snažit obě dvě strany. Byli jsme domluvení, že kdyby malá hodně brečela, zavolají mi přes video, popř ji hold přiveze. Dneska si za víkend vůbec nevzpomene, že by volali se nestalo už víc jak rok a půl. Když si pro ní ex přijede, vítá ho vřískotem a objímáním, když jí za dva dny přiveze zpět, tak mu dává pusu na rozloučenou a vřískotem zase vítá nás. Všechno chce čas a vytrvalost a hlavně musí chtít obě strany ![]()
PS edit, dočítám, že bio otec nemá zájem. Pokud nechtějí obě dvě strany, tak hold ať bio otec zůstane jen jako podpůrná kasička, ale vysvětli mu, že když na vztahu nebudete pracovat teď, tak už to nikdy nenapraví a bude teda jen sázet aliky biologickému dítěti, které ho ale v životě už pravděpodobně nikdy chtít nebude, aby si nemyslel, že teď mu zmizí ze života a za 5 let si to rozmyslí
Nebudete první ani poslední, kdy bio otec zmizel a jeho místo nahradil nový člověk ![]()
Příspěvek upraven 25.01.23 v 15:31
@Zdenkaamy píše:
@berua13 nám syn mluví ale ne ještě tolik. Jen říká že nechce tátu, že se bojí, že není teta a Áďa.
Taky jsme si mysleli že to malý dělá naschvál ale začalo se to hodně stupňovat a musíme mu pokaždé vysvětlovat.
Naschvál
![]()
@Zdenkaamy píše:
@berua13 přesně, myslím si že vědět kde má školku a doktorka je maličkost a nikdy nevíte co se stane
Tvoje doktorka ordinuje 15-19? Moje teda ne…
@berua13 píše:
Takže jeden rodič zábava, druhý povinnosti… trochu nefér nemyslíš.
Já neuznávam styk s dítětem jenom o víkendech… pěkně i v týdnu ať si to užijí oba rodiče ne? Žel u nás je to nereálné, už jsem to vzdala…
Je to nefér, no. Tak to prostě je.