3 letý syn vstavá 4:30

108
25.3.24 06:29

3 lety syn vstava 4:30

Ahoj,

Jdu se spíš zeptat jestli to tak nějaká doma máte a spíš útěchu, že v tom nejsem sama.

Náš syn, kterému budou za měsíc 3 roky, vstává poslední dobou ve 4:30. Už jsem vyčerpaná.
Nikdy moc nespal a od 18m už skoro nespí přes den. Usne jen vyčerpáním třeba po plavání…ale usne až v 12:30 a nejde vzbudit třeba 2,5hod. Když ho vzbudis nevnímá a pláče a nevnímá (takže rady ať ho po hodině budíme nepomahaji), a potom usíná večer až v 21hod. a stejně vstane brzo.

Když nespí přes den, tak už stojí odpoledne za to. Doma běhá padá, ale venku to ještě jde. Pak chodí spát mezi 1830-19(déle to nevydrží)

Takže buď to máme
4:30/5-18:30 a nebo 4:30/5 do 1230 -14:30, do 21hod

Je prostě nespavec? Nebo děláme něco špatně? Pomohlo něco?

Děkuji a já si jdu dát další kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18618
25.3.24 06:33
@Eruwie89 píše: Více

Zlepší se to. První mi vstaval v 5.20 a druhy dítě bezne v 5. Čas usinani je u nás celkem fuk jestli 19.30 nebo 21.30. Proste v 5. Po par měsících se pak najednou stalo, ze občas si pospi, takže dneska jsem vstavala až v 6, predskolak občas vstává až v 7… čekám, ze nejpozději jakmile bude muset do školy a já do práce, tak víkendový budicek bude v 6 a v týdnu je budu tahat z postele :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
25.3.24 06:36

Pokud odpoledne pada a je protivny, tak je podle me pratazeny a spat po obede jeste potrebuje. Syn mi doma uz taky neni schopny moc usnout, ale spat potrebuje, takze chodim s kocarkem, tam je to tutovka. Je ale potreba s nim chodit nekde, kde neni moc co pozorovat, na ulici neusne, takze chodim nekam na polni cestu, kde neni vubec nic, tam vytuhne behem chvilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.3.24 06:38

Mně jako nespavec vůbec nepřijde. Spíš jako skřivan.
Vždyť spí 10 hodin v noci. :nevim:
Nám 3 lety spí 21-6.00 s buzení 5-8× za noc. Noc v kuse ještě nikdy nespal. Změna nenastala ani nástupem do MŠ. Po obědě nespí od 2 let. Neusne ani ve školce. Ale zvládá to úplně OK.

Čili mně 10 hodin spánku, pokud u toho není 8× vzhuru přijde jako super.

• Citovat
  • Upravit
24230
25.3.24 06:48

Bude se měnit čas, tak se ti to o hodinu posune. Mě toto dělal nejstarší. V podstatě to dělá pořád. Je mu pět, ale teď už třeba spí i ráno déle. Někdy i do šesti. My od dvou let zrušili denní spánek. Ale odpoledne už potřeboval klidnější režim a postupně si zvykl. Jemu to tak vyhovuje. Ta protivnost po odpoledním spánku byla hrozná. Od té doby usíná v 19:30 a vstává 5-5:30. Někdy i dřív, ale to není tak časté. Miminko mi dělá to stejné 🤣 záleží co vám víc vyhovuje. Mě usínání v devět už vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
25.3.24 07:02

Je to skřivan. Syn to má taky tak, v tomhle věku vstával nejpozději 4:45 a k tomu se ještě v noci budil tak 5×. To už chodil do školky a já do práce. Bylo to dost vyčerpávající. Nepomohlo nic. Teď v necelých 9 letech vstává 5:45 - 6:15 ráno. Prostě to tak má, už jsme si zvykli. Vlastně doma vůbec nepotřebujeme budík :D Večer chodí spát ve 20h, aby se dostatečně vyspal. Kdyby šel později, stejně vstane brzo jako vždycky a akorát bude nevyspalý. J

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
25.3.24 07:40

Za týden se mění čas. A s dítětem v tomto věku není nutné vstávat. Můžeš ho naučit ať si potichu hraje, jestli má samostatný pokoj nebo kout nebo pohádky, klidně mobil a sluchátka. Duševní pohoda celé rodiny je taky důležitá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
25.3.24 07:49
@1Pears1 píše: Více

s tří letým není nutné vstávat? Sluchátka a mobil??? :think:
Jinak zakladatelko, neuděláš s tím nic, já mám lehkou výhodu, že umím vstávat brzo, jsem taky skřivan, ale „bohužel“ přes zimní období západem slunka zapadám skoro taky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3706
25.3.24 08:06

@Eruwie89 měli jsme úplně zo samé, akorat s dvojčaty. Hele, potrva to nejakou dobu, ty si na to vlastně i zvykneš. Davej ho spat opravdu v tech 18.30-19,jak potřebuje. A ty jdi spat taky, nebo si dej svůj čas pro sebe a pak taky spat. A my to rano delali tak, že jsme řekli, že dokud nebude slunicko, tak se leží v posteli. Takže jsme se mazlili, pak jsme si třeba cetli, nebo když jsem byla ko, tak si prohlizeli knížku. Žádné skakani po me nebo po posteli. A naucili jsme je takto. Po obědě nam od 2,5let taky po obědě nespali, takže v 18h uz byli v posteli a za 10min uz spali. A vlastně oni pak spali do tech 4.30-5h a taky jsme si rikali, že vlastně spí 10h, takže v pořádku. Vydrž. Změní se to a ty si i postupem casu na to i zvykneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5958
25.3.24 08:18

Mně to přijde normální.
Dcera měla v lednu 2 roky a už 4 měsíce nespí přes den.
Chodí spát ve 21 a vstává o půl 6, někdy v 6.
V noci se ještě budí. Nikdy nebyla moc spáč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41139
25.3.24 08:40
@Eruwie89 píše: Více

blbý, je to skřivan. Podle mě ještě po obědě spát potřebuje, proto je přetažený a protivný. Jsi s ním ještě doma? pokud ano, tak bych se taky na chvíli přeorientovala na skřivana a chodila i po obědě spát s ním, za tu cenu, že v těch pět bych vstala a už fungovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.3.24 08:41
@1Pears1 píše: Více

To si neumím představit, že 3 leté dítě posadím do pokoje se sluchátky a budu u toho spát.

• Citovat
  • Upravit
24230
25.3.24 08:44
@kocourGarfield píše: Více

To já taky ne. Teď nedávno jsem si dovolila nechat u pohádky brzy ráno pětiletého, ale napůl jsem spala vedle s miminkem. Za chvíli k němu došel tříletý. I tak jsem se bála co provedou :D a to mám hodné děti, že se úplně o domácnost bát nemusím. I tak jsem se cítila špatně, že je pětiletý sám v obýváku a já spím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
25.3.24 08:54

@Eruwie89 neuděláš nic. Syn je od narození úplně stejný, už jako miminko si zdřímnul parkrat denně a pak spal od 19 hodin a vstával po čtvrté. Bude mu 7 a teď už to výjimečně zvládá do sedmi, zvyk je ale 5:30-6:30. Trochu se mu to naštěstí posunulo. Dceři bude 5 a má stejný rytmus, jen ona drží tu půl šestou. Ani jeden od tří let nespí přes den, syn už od roka a půl. Dcera usne jen při dlouhé cestě autem. Jo, bylo a je to náročné, chodím do práce od jejího roka a půl. Ale člověk si zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
25.3.24 09:05

@Aduš8 kdy ti začali spát v noci v kuse? Já tedy už taky od konce MD pracuji, ale mám pocit, že kombinace nespavce s 5-8× nočním buzení mě brzo zabije. To je šílený. Krom toho že spí málo hodin. Přes den samozřejmě nespí vůbec.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML