Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli je možné užívat 3 platíčka hormonální antikoncepce po sobě bez přestávky na menstruaci? Jaké s tím máte zkušenosti? Není to vůči tělu nezdravé? Uvítám každý váš názor, děkuji
Jestli máš jednofázovou antikoncepci, kde maj všechny prášky stejně barvu, tak ji můžeš brát několik měsíců po sobě. Já ji třeba beru v kuse čtyři měsíce a vyhovuje mi to.
Ano, jde to, měla jsem jednofázovou i třífázovou, ovšem u tý třífázový se bere pouze ta poslední řada, zbytek (ty 2 týdny) můžeš vyhodit, takže u téhle to sice jde, ale jsou to vyhozený peníze, u jednofázový toto řešit nemusíš. Já ji tak taky několikrát brala i půl roku. A vždy v pohodě.
Já brala tři měsíce po sobě a potom to přestalo dělat dobrotu, takže už to nedělám ![]()
já taky vždycky brala všechny tři a pak pauza, celých 7 let co jsem antiko brala, než jsem přišla na ty svinstva co mi dělá, ale to je na jinou debatu. Vůbec to nevadilo, zkus to a uvidíš, ono by to tělo dalo vědět kdyby mu to nesedlo.
Já brala HA 10let a každou chvíli jsem spojovala 2 nebo 3 plata za sebou, nikdy jsem s tím žádný problém neměla ani potom s otěhotněním.
Já spojovala většinou jen 2,pak už mi nebývalo dobře a měla jsem hrozný bolesti břicha.
Liduš88 píše:
Já spojovala většinou jen 2,pak už mi nebývalo dobře a měla jsem hrozný bolesti břicha.
Ono to chce vyzkoušet, na každýho to působí jinak. Mně taky dr. říkala, že mám nejdřív zkusit dva měsíce a uvidím, jak to půjde. Nakonec teda beru čtyři platíčka v kuse, ale ten čtvrtý měsíc už cítím, že mně pobolívaj záda jako před MS, takže dýl jsem to nezkoušela. Ale mně to takhle vyhovuje, po druhým porodu mám MS fakt šílenou a mít to takhle každej měsíc, to by bylo na provaz. ![]()
PetraJ píše:Liduš88 píše:Ono to chce vyzkoušet, na každýho to působí jinak. Mně taky dr. říkala, že mám nejdřív zkusit dva měsíce a uvidím, jak to půjde. Nakonec teda beru čtyři platíčka v kuse, ale ten čtvrtý měsíc už cítím, že mně pobolívaj záda jako před MS, takže dýl jsem to nezkoušela. Ale mně to takhle vyhovuje, po druhým porodu mám MS fakt šílenou a mít to takhle každej měsíc, to by bylo na provaz.
Určitě to musí každý vyzkoušet co bude nejlépe vyhovovat.Kamarádka ji bere za sebou třeba 6 a nic ji není ![]()
Mě to taky žádný problém nedělalo a ani s následným těhu, ale každá jsme jiná a tak na nás i jinak působí, některý holky po vysazení nemusejí ms mít několik měsíců než se dá tělo do pořádku, takže opravdu jen vyzkoušet co to udělá.
Mě to dokonce gyndař doporučil-nařídil pro zvýšení šance pro otěhotnění, dělá se to tak často.
Když bereš delší dobu HA v kuse, je pak prý tělo „odpočaté“ a více plodné ![]()
Já při prvnim plánovanym těhu brala HA normálně s pauzama, otěhotněla jsem hned po vysazení v prvním cyklu, u druhého jsem chtěla HA co nejrychleji dobrat, takže v kuse jsem brala 3 plata a zadařilo se až ve druhém cyklu.
Ludmilaa píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli je možné užívat 3 platíčka hormonální antikoncepce po sobě bez přestávky na menstruaci? Jaké s tím máte zkušenosti? Není to vůči tělu nezdravé? Uvítám každý váš názor, děkuji
me gynekolog rekl, ze klidne i pul roku bez menstruace a rozhodne to neni skodlive pro telo. Jina otazka je, jak na to telo reaguje. Me nic nebylo, ale kamaradce to moc dobre nedelalo, takze po trech mesicich vysadila a ted „jede podle planu“…
takze je to velmi individualni, ale neni to skodlive. ![]()
no já jsem brala dvě platíčka za sebou a bohužel jsem jedno platíčko zapomněla doma, tak jsem musela udělat pauzu. Lze mít pauze jenom dva dny a pak zase začat antikoncepci brát?? ČETLa jsem že pauzu můžu krátit nikoliv prodloužit.Budu dál chráněná?