Tři platíčka hormonální antikoncepce po sobě

13
23.9.11 17:27

3 platíčka hormo. antiko po sobě

Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli je možné užívat 3 platíčka hormonální antikoncepce po sobě bez přestávky na menstruaci? Jaké s tím máte zkušenosti? Není to vůči tělu nezdravé? Uvítám každý váš názor, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8523
23.9.11 17:32

Jestli máš jednofázovou antikoncepci, kde maj všechny prášky stejně barvu, tak ji můžeš brát několik měsíců po sobě. Já ji třeba beru v kuse čtyři měsíce a vyhovuje mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.9.11 17:53

Ano, jde to, měla jsem jednofázovou i třífázovou, ovšem u tý třífázový se bere pouze ta poslední řada, zbytek (ty 2 týdny) můžeš vyhodit, takže u téhle to sice jde, ale jsou to vyhozený peníze, u jednofázový toto řešit nemusíš. Já ji tak taky několikrát brala i půl roku. A vždy v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.9.11 17:58

Já brala tři měsíce po sobě a potom to přestalo dělat dobrotu, takže už to nedělám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
23.9.11 18:02

já taky vždycky brala všechny tři a pak pauza, celých 7 let co jsem antiko brala, než jsem přišla na ty svinstva co mi dělá, ale to je na jinou debatu. Vůbec to nevadilo, zkus to a uvidíš, ono by to tělo dalo vědět kdyby mu to nesedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
23.9.11 19:11

Já brala HA 10let a každou chvíli jsem spojovala 2 nebo 3 plata za sebou, nikdy jsem s tím žádný problém neměla ani potom s otěhotněním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
23.9.11 19:17

Já spojovala většinou jen 2,pak už mi nebývalo dobře a měla jsem hrozný bolesti břicha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
23.9.11 19:41
Liduš88 píše:
Já spojovala většinou jen 2,pak už mi nebývalo dobře a měla jsem hrozný bolesti břicha.

Ono to chce vyzkoušet, na každýho to působí jinak. Mně taky dr. říkala, že mám nejdřív zkusit dva měsíce a uvidím, jak to půjde. Nakonec teda beru čtyři platíčka v kuse, ale ten čtvrtý měsíc už cítím, že mně pobolívaj záda jako před MS, takže dýl jsem to nezkoušela. Ale mně to takhle vyhovuje, po druhým porodu mám MS fakt šílenou a mít to takhle každej měsíc, to by bylo na provaz. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
23.9.11 19:46
PetraJ píše:
Liduš88 píše:
Ono to chce vyzkoušet, na každýho to působí jinak. Mně taky dr. říkala, že mám nejdřív zkusit dva měsíce a uvidím, jak to půjde. Nakonec teda beru čtyři platíčka v kuse, ale ten čtvrtý měsíc už cítím, že mně pobolívaj záda jako před MS, takže dýl jsem to nezkoušela. Ale mně to takhle vyhovuje, po druhým porodu mám MS fakt šílenou a mít to takhle každej měsíc, to by bylo na provaz. :poblion:

Určitě to musí každý vyzkoušet co bude nejlépe vyhovovat.Kamarádka ji bere za sebou třeba 6 a nic ji není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.9.11 12:31

Mě to taky žádný problém nedělalo a ani s následným těhu, ale každá jsme jiná a tak na nás i jinak působí, některý holky po vysazení nemusejí ms mít několik měsíců než se dá tělo do pořádku, takže opravdu jen vyzkoušet co to udělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
24.9.11 21:08

Mě to dokonce gyndař doporučil-nařídil pro zvýšení šance pro otěhotnění, dělá se to tak často.
Když bereš delší dobu HA v kuse, je pak prý tělo „odpočaté“ a více plodné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
24.9.11 21:31

A otěhotněla jsi? Jak dlouho to tak dělaš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
25.9.11 11:19

Já při prvnim plánovanym těhu brala HA normálně s pauzama, otěhotněla jsem hned po vysazení v prvním cyklu, u druhého jsem chtěla HA co nejrychleji dobrat, takže v kuse jsem brala 3 plata a zadařilo se až ve druhém cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
27.9.11 14:05
Ludmilaa píše:
Ahoj holky, chtěla bych se vás zeptat, jestli je možné užívat 3 platíčka hormonální antikoncepce po sobě bez přestávky na menstruaci? Jaké s tím máte zkušenosti? Není to vůči tělu nezdravé? Uvítám každý váš názor, děkuji

me gynekolog rekl, ze klidne i pul roku bez menstruace a rozhodne to neni skodlive pro telo. Jina otazka je, jak na to telo reaguje. Me nic nebylo, ale kamaradce to moc dobre nedelalo, takze po trech mesicich vysadila a ted „jede podle planu“…

takze je to velmi individualni, ale neni to skodlive. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Iviiiii
12.4.12 12:29

no já jsem brala dvě platíčka za sebou a bohužel jsem jedno platíčko zapomněla doma, tak jsem musela udělat pauzu. Lze mít pauze jenom dva dny a pak zase začat antikoncepci brát?? ČETLa jsem že pauzu můžu krátit nikoliv prodloužit.Budu dál chráněná?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1