Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@miichaellaa píše: Více
Bylinka Dobromysl nemá vedlejší účinky, ale ani tato rostlina by se neměla užívat dlouhodobě. Oregano v těhotenství by se mělo omezit, neboť koncentrované odvary mohou vyvolat děložní stahy. Pokud Vás trápí nějaké zdravotní problémy, zkonzultujte užívání Oregána se svým ošetřujícím lékařem.
Takže v čem je oregano na pizze tak nebezpečné? ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Dočetla jsem se, že můžou vyvolat děložní stahy nebo i dokonce potrat. Proto mě to zarazilo.
Ano, ale odvar, který bys delší dobu pila, ne trocha v jídle
Na to je třeba špatně i pití šalvěje, něco je na děložní stahy, něco vadí na kojení, atd
@Dahlia0409 píše: Více
Tak dekuji, za smysluplnou odpověd které se tady moc nedostává. ![]()
Co jsem se dočetla, tak všude se píše o dlouhodobém užívání, nebo silném odvaru.
To by si nesměla ani vývar, neboť i petržel, celer či majoránka se nedoporučuje ![]()
Samozřejmě opět myšleno v extra velkém množství.
Já vim, že těhotné občas přichází o rozum, ale až takhle??
Sama jedno dítě mám a druhé očekávám každým dnem, ale tohle by mě fakt nenapadlo ![]()
To údajně jo, ale musela by to být čerstvá bylinka v hodně velkým množství. Podobně nebezpečná by měla být údajně třeba čerstvà petrželová nať…ale všechno v ranném těhotenství. Podle mě je to blbost, ale taky na mě v době těhotenství vyskakovaly na YT tyhle videa jak houby po dešti, tak jasně, že to pak není člověku příjemný
.
Tak ono to tak ale všude píšou. Stačí si to pořádně přečíst
Plno věcí se nedoporučuje, ale vesměs to ničemu nevadí, v tom menším množství ![]()
@Markéta188 píše: Více
Na každého na internetu vyskakuje něco jiného. Ja našla články jen o požití tehlech bylinek zadne silne odvary a čaje. Myslím, ze když jsem se optala tak neztrácím hned rozum jen proste jsem chtěla vědět názor vás matek co uz jste tehotrnstvi prožili a mate s tim zkušenost a jakou. Nevidim na tom nic špatného když se prvorodička zeptá zkušenějších ![]()
Dala jsem oregano v těhotenství a vyjelo to hned jako první ![]()
@Dahlia0409 píše: VíceVětšinou si rozklikavam celé články, a ne jen výcuc.