30měsíců a neříká si na nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
30měsíců a neříká si na nočník
Maminky potřebuju poradit…mám dceru a v říjnu jí bude 30měsíců a ne a ne si říkat na nočník
Když jí vysadím a hlídám si to, tak se vždy vyčůrá, ale když ji nechám, tak se prostě vyčůrá do kalhot a je jí to jedno. S kakáním se chodí schovávat, což bych neřešila, protože syn dělal to samé a také do 2 a 3/4 roku měl na kakání plenu, ale od 2 let si krásně sám říkal na čůrání. Proto kakání ted neřeším, ale proč si neříká na ten nočník aspon na malou
…jinak je hrozně šikovná, pohybová, krásně mluví…ale ten nočník
Nekřičím, nevyčítám nic…ale už nevím jak dál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@janam89 jsme na tom podobně. 30 měsíců včera a pořád plenka. Pokud je nahatá či jen s kalhotkama tak jakš takš zvládá a říká si sama, ale jak dám tepláčky či legíny tak většinou hlásí až po akci. Už se párkrát stalo, že zahlásila za včasu, ale pořád to není na to, abych jí nechala jít bez plenky. Asi to bude jako u syna ten taky se odplenoval pozdě, až ve 34 měsících a mohla jsem se stavět třeba na hlavu a nešlo to dokud mu to v tý hlavičce neuzrálo. U dcery jsem si říkala, že to bude dřív, je celkově šikovnější, ale kdepak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janam89 A když jí necháš svlečenou, chodí si sama na nočník? Mám dvouletou, že chce čůrat si neřekla ještě nikdy, ale když je bez kalhot jde na nočník sama, doma holt teď musí být jen v tričku a ponožkách, venku se jí ptám, plenu má jen na spaní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janam89 mame to samé..jen teda na bobek si vzdycky rekne a jde na nocnik…plenu pres den nema ale musim posazovat casto ale nechce a vzteka se ze nepotrebuje a za chvilku to pusti…ja to nijak nekomentuju prevliknu a jedem dal..chválím kdyz je sucha to teda nani plati a kdyz je sucha dyl obcas dame i odmenu..kapky uz radsi neresim…ale co delaji ostatni (babicka tatinek tety…)8o ty ses hamba zases ses pocurala tak velka holka no to je ostuda
jakmile ji tohle kdokoliv rekne tak se potreba prevlekani tak z petinasobi…a vysvetlovat jim to muzu 100× ze tim to akorat zhorsujou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bohužel ani když je nahatá, v létě byla venku na zahradě pořád s holou prďkou a nic
Snad to pak přelomí samo, ale je to hrozný. Ani náznak, že by se to nějak zlepšovalo. Občas si všimnu, že přešlapuje, tak se zeptám chceš čůrat? NE. Tak posadím a čůrá…ale když jí fakt nepozoruji, tak to prostě pustí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U naší byly problém kalhotky, cítila gumičky kolem nožek a myslela si, že je to plína. Dokud to šlo chodila s holým zadkem. Teď když se ochladilo, dostává volné tepláky a to zvládá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas si taky nikdy neříkal..prostě chodil sám..venku jen když jsem se zeptala..učila jsem tak že byli nahatí ( jen triko a ponožky ) a chodili si sami ( oba ještě nemluvili, tak si ani nemohli říct )..potom jsem přidávala volné věci kolem noh, kratasy, tepláky, atd..a až nakonec slipy ( kalhotky )…ale nikdy si neříkali, ani když začal mluvit, chodil si sám..říká až ted když chodí do školky, protože tam to taky musí hlásit když jdou na záchod, tak hlásí i doma
- Citovat
- Upravit
Moc děkuji za odpovědi. Přesně, když ji vysazuji sama, tak je to bez nehod, ale já bych chtěla, aby si začala říkat sama, protože by měla jít do školky. Snad to půjde brzy. A přesně i to, když okolí a ty máš ještě pleny atd…úplně to ve mě vždy vaří, když tohle začne. Každé dítě je jiné a má svůj čas, a at se můžu stavět na hlavu jak chci, tak ona si prostě neřekne. Tak tomu musím asi dát čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsme malého motivovala malou odměnou (lipem). Vždycky když se vyčural do nočníku, tak jsem ho pochváila a dala mu odměnu. Do dvou dnů už se nevzpouzel a chodil dobrouvolně a do týdne si čůrání začal pomalu hlásit sám. Vím, že to není správně dávat dětem za čůrání bonbony, ale nám to hrozně pomohlo. Dřív když malý uviděl nočník, tak uděla strasnou scénu. Těd bez nočníku neuděláme ani krok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit