Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky/maminky.. Mám takový dotaz- není špatně, když jsem za týden na váze ubrala 1kg? Jsem ve 30tt., bříško pořád roste..Jen to kilo dolů se mi nezdá.. Za celé těhu jsem zatím přibrala 13,5kg (ted je to 12,5kg).. Doufám, že je to jen tím, že jak je teď venku hezky chodím každý den na delší procházky, tím pádem se neválím doma a z nudy se pořád něčím necpu.. Takže v podstatě více pohybu a méně jídla (i když i tak jím dost).. Taky druhá věc- mimi už tlačí na žaludek a tím pádem najednou sním menší porci…
Já to měla stejně, za těhotenství jsem přibarala 12,5 kila a po 30 tt jsem začla „hubnout“. Do porodnice jsem šla s +10,5 kily, takže jsem ke konci shodila 2 kila, vůbec nevím jak
Doktor kroutil hlavou, ale neřešil to, mimi prospívalo a přibíralo.
Za týden mám poradnu, tak pokud to takhle zůstane nebo dokonce půjde dolů, určitě to doktorovi řeknu..
Ja zacala hubnout, protoze jsem mela nasazenou dietu kvuli tehotenske cukrovce. Ackoli jsem jidelnicek moc nezmenila (omezila jsem vyrazne sladke a nektere potraviny nahradila zdravejsimi), take jsem shodila 2 kila a pak prestala pribirat a do konce tehotenstvi se na te vaze udrzela. Take jsem se bala, jestli je to normalni. Lekari me ujistovali, ze pokud vylozene nehladovim, tak je to v poradku, ze miminko si to, co potrebuje bere z tela maminky. Takze dokud vylozene nehladovim, tak je to normalni mirne shodit. Jsem silnejsi postavy a tak jsem za cele tehotenstvi pribrala jen 2 kila a byla za to lekari chvalena. Po porodu jsem tudiz mela o peknych par kilo mene.
Já po 30tt měla chřipku a za tři dny jsem shodila 3kg. :/ Sestřička se celkem zhrozila, ale pak jsem to zas dohnala. ![]()
Ahoj, mám to podobně, do 30tt jsem přibrala 13 kg a od té doby váha stojí nebo klesne o jedno kilo dolů - jak kdy, ale mimi přibírá a nikdo nic neřeší.
Na poslední poradně před 3týdnama (27tt.) měla malá 1170gramů a doktor říkal, že je to trošku více, než by mít měla
..Teď jdu za týden.. Snad váha půjde nahoru, ať se nemusím bát.. Ale malá pořád divočí stejně a břicho pořád roste, jak by mělo.. Ale je fakt, že jsem docela aktivnější a mám více fyzické námahy, než předchozí měsíce.. Od malička mám podváhu, těhu jsem začínala s necelými 50kg. a doktor je rád, že mám nahoře těch 13kg.. Takže mi prostě nedělá problém hubnout nebo shazovat kila, tak proto asi i teď stačilo trošku se začít hýbat (aspoň na ty větší procházky).. Celou zimu jsem fakt chodila ven jen minimálně, pořád jsem doma polehávala a cpala jsem se vším dohromady…
@Beyun tak hlavne, ze je vsechno v poradku.. at to tak vydrzi