Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosim o radu
Mely bych byt priblizne na konci 6tt. U lekare jsem jeste nebyla, objednava na 8tt. Vcera v noci jsem si na wc vsimla, ze papir po utreni byl lehounce ruzovy a ze ze me vysel maly neco jako chuchvalec, asi 1cm. Jinak se nestalo doted nic - zadne bolesti, zadne krvaceni.
Mohlo jit o samovolny potrat? A myslite, ze staci jit k lekari v pondeli? Jsem daleko od sveho mesta a na cizi pohotovost se mi dvakrat nechce ![]()
Ahoj, pokud jsi takhle malo, tak by to pripadne melo odejit samo s menses. tu si ale nedostala a co jsem slysela, tak aly zaspineni je normalni, takze to snad nic neznamena. k dr. bych sla az tak, jak jsi objednana.
Já bych jela na pohotovost, za to nic nedáš. Aspoň zjistíš co a jak a případně Ti třeba dají Utrogestan nebo něco.
Já jsem měla samovolný potrat dvakrát. Jednou jsem byla také krátce těhotná, a vypadalo to jako měsíčky. K doktorce bych jela určitě. Pokud nemáš žádné bolesti, nekrvácíš, tak bych to nechala taky na to pondělí. Ale určitě se šetři, on to potrat také být nemusel. Držím pěsti
Nerekla bych, potrat vypada minimalne jako ms, odlouci se sliznice. V 6.tt uz musi byt embryo v deloze poradne o sliznice zakousle, takze fakt to neodejde jen s nejakym zaruzovelym zaspinenim.
V prvnim tehotenstvi jsem takhle ruzove spinila dvakrat, vse bylo ok, v tretim jsem prospinila cely prvni trimestr, i cervena tekla a vse bylo ok.
Chuchvalec mohl byt treba kus hlenove zatky nebo nejaky hlen. Hod nohy nahoru, nepretezuj se a bud v klidu, pokud jsi moc vydesena, tak si muzes zajit v pondeli na krev na hcg jako samoplatce a ve stredu znovu, v tomto tt by jeste hcg melo celkem strme rust, pokud by klesalo cistagnovalo, tk bys mela jasno. Ale za celou proceduru vyplaznes pet stovek, ja bych radsi pockala na objednanou prohlidku a pak pripadne za ty prachy koupila neco miminu ![]()
@dani24687 @Gladys @WERISKA
dik za dodani optimismu. uvidim, co bude dal, jestli se nic dalsiho nestane, tak az v pondeli zavolam a uvidim co Dr. na to.
V noci me to samozrejme vydesilo a rozbrecelo. Ted uz se snazim o trochu nadhledu ![]()
Zažila jsem samovolný potrat v 6tt a v 10tt. A řeknu ti, že ani jednou to neproběhlo bez křečí, bolestí a celkem silného krvácení. Takže si myslím, že to, cos prožila potrat nebyl, ale můžeš k němu mít nakročeno. Já před tím mým druhým potratem krvácela lehce skoro 14 dní, k dr. jsem chodila na pozorování, dostala jsem Utrogestan, ale stejně mi už skoro od začátku byla schopná říct, že to asi nedopadne. Někdo říká, že slabé špinění či krvácení je v těhotenství normální, já už si to po této zkušenosti nemyslím a tryskala bych k dr.
Já myslím taky, že to by bylo fakt krve jak z prasete. V 6 tt už je sliznice docela dost vysoká, i s embryem, to by nebylo jen takový růžový zašpinění. No, jinak, já jsem špinila v těhotenství 2 x v 1 trimestru, a to i přes utrogestan, a mimi je na světě. Držím pěsti, mysli pozitivně, a odpočívej.
Jsem o par dni mene tehotna, nez ty a hlen mam taky. Obcas lehounce ruzovy. Pri prvnim tehotenstvi jsem ho mela celych 9 mesicu, nekdy hustsi, nekdy ridsi, ruzne zbarveny (ruzovy, ciry, mlecny…) a nebylo to nic spatneho, holka ma 1,5 roku ![]()
Já to zažila 2krát, poprvé v 7tt.bez žádných potíží, přestalo bít srdíčko, po druhé jsem začala mít růžový výtok, hned jsem letěla na pohotovst, dostala jsem utrogestan, ale nakonec v 10tt stejně došlo na to že přestalo bít srdíčko, po třetí žádný problém a dnes už mám 2-letého syna a momentálně jsem v 22tt. Myslím si každé jsme jiné, třeba to opravdu nic není a v pohodě donosíš
Mě psychicky pomohlo že to tak asi mělo být ![]()
@Ali-Ali píše:
@dani24687 @Gladys @WERISKA
dik za dodani optimismu. uvidim, co bude dal, jestli se nic dalsiho nestane, tak az v pondeli zavolam a uvidim co Dr. na to.
V noci me to samozrejme vydesilo a rozbrecelo. Ted uz se snazim o trochu nadhledu
tomu rozumim, taky jsem si to zazila, asi dva tydny zpozdena menses, objednana na gyndu, pozitivni testy a najednou menses. takze nejaky ruzovy hlen nejspis fakt nic nebude. drzim palce a pak sem napis, jak je vse v poradku ![]()
Já bych k doktorovi jela. Minimálně pro klid a i že by kdyztak nasadil ustrogesan. Taky jsem takhle o 2 prisla poprve v 11tt a po druhé v 8tt. Ale krvacela jsem vic a dopoledne srdíčko bylo a odpoledne byl konec ![]()
Držím moc palečky
Myslím že to opravdu budes poradku, když to byl jen hlen ![]()
Příspěvek upraven 27.04.13 v 10:32
Krvacela bys hodne, tohle nevypada jako potrat, jinak moc drzim palce ![]()
K doktorovi bych nejela, není objektivní důvod a to ani adorovaný Utrogestan. Podle popisu jde spíš jen o pouhé zašpinění, takhle rozhodně samovolný potrat samotný nevypadá
.
Ahoj měla jsem to samé v 6tt a nic to nebylo, jen takové zašpinění
bylo to je jednou a přesně jak popisuješ
Samovolný potrat by vypadal nejspíš jinak, bolelo by tě břicho a krvácela jsi