Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chci se zeptat zda má někdo zkušenost s vyříznutím bradavic v těhotenství. Mám je opakovaně na jednom místě na chodidle nohy-ploska. Před těhotenstvím jsem prošla vypalováním, mazáním mastiček, nakonec i vyříznutí. Po půl roce návrat na stejné místo. Už me to otravuje a s příchodem letní obuvi čekám že bude i bolet. Jsem 25tt. termín porodu 8.8.2013 myslela jsem že vyříznutí nechám na podzim, ale radši bych to absolvovala před létem. Bojim se však že mi to nebude chtít Dr. opíchnout na bolest jako před tím, protože jsem těhu. Nemá s tím někdo zkušenost? Bez opichu bych na to nešla. Děkuji
Jé, 8.8. jsem narozená já ![]()
K dotazu: Pokud je to lokální umrtvení, tak není problém - je to lokální, prostě jen v místě zákroku. Asi tak jak u zubaře injekce na umrtvení. Každopádně se na to poptej, ono jako těhotné by ti to stejně neudělali, kdyby v tom byl nějakej háček ![]()
Byla jsem na laserovem odstraneni v 27tt, dostala jsem injekci na umrtveni a bez problemu.
Hele, ja neuspesne bojovala s baradavicemi jako ty, pak jsem odjela do zahranici, vzapeti otehotnela a behem tehotenstvi bradavice zazracne zmizela… stalo se mi to dvakrat( jen podruhe uz jsem nijak zasadne nebojovala).
Mě to v těhotenství odmítli dělat, že by se udělala znovu, nijak mě to netrápilo, měla jsem také na noze, po porodu mi to potom nějak zamrazili sprejem a ona odpadla - seškrábla ji ![]()
Nevim, jestli to není rada do větru, ale mě i dalším mým známým perfektně na bradavice pomohl česnek, a to i na bradavice co sveřepě odolávaly vypalování i všem jiným zákrokům…
Plátek česneku (říznout z prostředka stroužku, vznikne ti vlastně kolečko s puntíkem uprostřed) přelepit důkladně náplastí, každý den vyměnit a do 3-4 dnů máš pokoj. Udělá se tam placatý puchýř a tak bradavice se jakoby od kůže oddělí v tom puchýři a sloupne se to samo při výměně -prostě to zůstane přilepené na tom česneku…
@Mar__tanka1983 díky taky řeším tento problém v těhotenství tak už tam mám česnek
jinak mě to nebolí a řešila bych to až po porodu
tak aspoň zkusím díky ![]()
@cvana tak držím palce. jinak ten plátek by měl stačit cca 2-3mm silný, takže žádná slupička, ale ani kostka ![]()
tak druhý den ke konci už se to nejspíš bude jakoby podmokvávat, může to trochu štípat, ale to ničemu nevadí - naopak, je vidět že ten česnek něco dělá.
No a netušim, jak je to s nějakým čínským sajrajtem, my to máme ozkoušené pořádným českým česnekem.
Jo a ještě jedna věc-smrad. Já osobně to třeba cítila, ale okolí už né. tak se nemusíte bát, že byste páchly na pět metrů ![]()
jo a jen doplním, nech tam celé to kolečko, tak jak si to uřízla. I kdyby byla bradavice menší, tak to nějak neořezávej. Je lepší, když je tam toho víc než míň, takže klidně ať ten česnek tu bradavici přečuhuje.
Jééé tak zkusím ještě ten česnek, díky moc za rady, patlám se v tom už 2 roky. Vyříznutí jsem brala jako poslední štaci a stejně se to ted objevilo v druhém těhu znova, neřešila bych ale bolí už… díky za rady
@Mar__tanka1983 díky uz skoro nemám nic
jen mi dosel cesnek tam musím vynechat
luxus
To je super rada
Hned ji vyzkouším
A jak dlouho tam ten česnek mám nechat? Má se měnit třeba po pár hodinách? A když jdu ven, mužu to sundat, nebo radši nechat nonstop, krom koupání?
@veverik no já nestíhala takze jsem dala plátek na noc…pres den jsem behala bez a kazdy vecer pred dalsí aplikací cesneku ostříhala
co to šlo i kdyz bylo trosku krve ze..no a pak jak to uschnulo tak zas na noc jsem tam dala česnek ![]()
@cvana takže to pomohlo? no tak to mám velkou radost, že jsem pomohla ![]()
Jinak holky, nejrychlejší je to samozřejmě, když se tam ten plátek nechá nonstop. pak je to opravdu za tři, čtyři dny pryč. Měnit každý den, nebo i dvakrát denně, jak stíháte.
Ale chlap to taky nevydržel, za dvě noci byla bradavice malinkatá, ale pak se na to prdlín vykašlal a už mu to zase roste.
Takže to chce fakt dávat až do zmizení, aby se vypálily i kořeny.